28. Αντέχεις να μην με έχεις;

4.1K 140 7
                                    

"Θα ρωτήσω για μία τελευταία φορά και περιμένω μια ειλικρινή απάντηση. Τι ακριβώς συνέβη μέσα στην αίθουσα χορού; " ρώτησε η Κυρία Ζουλιάν εκνευρισμένα κοιτάζοντας τις δύο μπαλαρίνες.

Η Μέγκαν και η Αμάντα ήταν καθισμένες και αμίλητες ακριβώς μπροστά από το γραφείο της και καμία από τις δύο δεν είχε το θάρρος να ανοίξει το στόμα της πρώτη. Η Αμάντα καθόταν σταυροπόδι και κοίταζε έξω από το παράθυρο κουνώντας νευρικά το πόδι της. Η οξύθυμη ανάσα της φανέρωνε ότι είναι ακόμα αρκετά εκνευρισμένη. Η Μέγκαν καθόταν σε μία καρέκλα ακριβώς δίπλα της έχοντας το αχανές της βλέμμα προς το πάτωμα ενώ έτριβε τα χέρια της από αμηχανία. 

"Αμάντα. Τι έγινε; Γιατί μαλώσατε; " ρώτησε η κυρία Ζουλιάν. Σε αντίθεση με πριν, η φωνή της ήταν ήρεμη και ζεστή. Πρώτη φορά οι μπαλαρίνες την έβλεπαν να φωνάζει μέσα στο τμήμα και αυτό γιατί τρόμαξε βλέποντας τις δυο κοπέλες να μαλώνουν. Γενικά ήταν υπερ της άποψης ότι μόνο μέσω της συζήτησης και σωστής καθοδήγησης λύνονται τα προβλήματα. Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι η Αμάντα μπλέχτηκε σε καυγά. Την ήξερε από μικρό παιδί και δεν ήταν καθόλου του στυλ της. Το μυαλό της πήγαινε ότι μπορεί η Μέγκαν να έχει μάθει την αλήθεια για την μητέρα της και για αυτό να καυγάδισαν έτσι. Δεν μπορούσε να σκεφτεί κάτι άλλο.

Η Αμάντα κοίταξε προς την Ζουλιάν χωρίς να ξέρει τι να της απαντήσει. Συνήθως της μιλούσε για τα πάντα και την ένιωθε σαν δεύτερη μητέρα αλλά εδώ και ένα μήνα περίπου είχαν απομακρυνθεί πολύ εξαιτίας του παρελθόντος που της έκρυψε. Υπό άλλες συνθήκες , η Ζουλιάν ίσως να ήταν και το πρώτο άτομο στο οποίο θα εκμυστηρευόταν την σχέση της με την Μέγκαν.

"Γιατί δεν ρωτάς την Μέγκαν; " ήταν το μοναδικό που μπορούσε να ξεστομίσει. Εξάλλου αυτή ήταν που ξεκίνησε να της την μπαίνει και την προκάλεσε με τόσο θράσος μπροστά σε όλους.

Η Μέγκαν σήκωσε το κεφάλι της και κοίταξε προς την Αμάντα η οποία δεν της έκανε την χάρη ούτε βλέμμα να της ρίξει. Χριστέ μου πρέπει να με απεχθάνεται πλέον. Έπειτα κοιταξε προς την χορογράφο που περίμενε μία αναθεματισμένη απάντηση.

"Ήταν δικό μου λάθος κυρία Ζουλιάν. Αν είναι να τιμωρήσετε κάποιον αυτή είμαι εγώ. Η Αμάντα δεν φταίει σε τίποτα" απάντησε η Μέγκαν με σοβαρό ύφος.

Η Αμάντα μην μπορώντας να πιστέψει αν άκουσε καλά, γύρισε και κοίταξε σοκαρισμένη την Μέγκαν. Αναλάμβανε τις ευθύνες της η απαθέστατη; Παραδεχόταν επιτέλους για πρώτη φορά στη ζωή της ότι είναι λάθος; Κάποιος φούρνος θα γκρεμίστηκε. 

Με δυο βλέμματα Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα