6. Η αποκάλυψη

5.3K 188 7
                                    

" Καλησπέρα μαθητές. Είναι τιμή μου να βρίσκομαι την φετινή χρονιά μαζί σας. Το μουσικό σχολείο Θεσσαλονίκης είναι ένα από τα καλύτερα σχολεία που δίνει την δυνατότητα να ευρύνεται ο νους τον μαθητών και να εξελίσσεται ο καθένας  ξεχωριστά εκεί που έχει κλήση. Ενημερώθηκα από την προηγούμενη καθηγήτρια Βιολογίας σε πιο μέρος της ύλης βρίσκεστε και θα ξεκινήσουμε από εκεί." είπε ο νέος καθηγητής ρίχνοντας ένα ευγενικό βλέμμα προς την τάξη.

Η φωνή του ήταν σταθερή και καθαρή. Θα μπορούσε να κάνει ραδιόφωνο καθώς η ζεστή χροιά του ακουγόταν σαν τραγούδι στα αυτιά όλων των κοριτσιών του τμήματος που τον κοιτούσαν αναψοκοκκινισμένες. Φαινόταν άντρας με κύρος και αρκετά μορφωμένος. Σαν να ξέρει πολύ καλά να κάνει την δουλειά του και είχε σιγουριά για τον εαυτό του. 

"Ανοίξτε όλοι τα βιβλία σας στη σελίδα που είχατε μείνει την τελευταία φορά. Απο την αρχή της χρονιάς μελετήσατε τους παθογόνους μικροοργανισμούς. Μπορεί να μου πει κάποιος από εσάς αν 􏰎􏰜􏰧􏰦􏰘􏰇􏰬􏰘􏰫􏰦􏰧􏰩􏰇􏰧􏰦􏰇􏰦􏰬􏰖􏰑􏰟􏰗􏰖􏰚􏰨􏰟􏰇􏰻􏰟􏰧􏰘􏰓􏰑􏰭􏰪􏰇􏰥􏰘􏰦􏰇􏰬􏰦􏰫􏰖􏰥􏰩􏰧􏰖􏰝􏰪􏰇􏰨􏰘􏰙􏰏􏰖􏰖􏰏􏰥􏰦􏰧􏰘􏰓􏰨􏰖􏰚􏰪􏰇􏰕􏰯􏰏􏰜􏰪􏰇􏰧􏰦􏰇􏰧􏰖􏰓􏰖􏰚􏰨􏰟􏰲􏰎􏰜􏰧􏰦􏰘􏰇􏰬􏰘􏰫􏰦􏰧􏰩􏰇􏰧􏰦􏰇􏰦􏰬􏰖􏰑􏰟􏰗􏰖􏰚􏰨􏰟􏰇􏰻􏰟􏰧􏰘􏰓􏰑􏰭􏰪􏰇􏰥􏰘􏰦􏰇􏰬􏰦􏰫􏰖􏰥􏰩􏰧􏰖􏰝􏰪􏰇􏰨􏰘􏰙􏰏􏰖􏰖􏰏􏰥􏰦􏰧􏰘􏰓􏰨􏰖􏰚􏰪􏰇􏰕􏰯􏰏􏰜􏰪􏰇􏰧􏰦􏰇􏰧􏰖􏰓􏰖􏰚􏰨􏰟είναι πιθανόν ο άνθρωπος να γίνει ξενιστής για παθογόνους μικροοργανισμούς χωρίς να νοσούμε;" ρώτησε ο Κύριος Χατζηστογιάννης κοιτώντας προς την τάξη.

Το βλέμμα του έπεσε πάνω στον Στέφανο , ο οποίος εξακολουθούσε να τον κοιτάει λες και έχει δει φάντασμα, ακούνητος και αμίλητος. Ο νέος καθηγητής φάνηκε να χάνει τον ειρμό του και να αποσυγκεντρώνεται. Ο ιδρώτας ήταν εμφανής στο μέτωπο του. Παίρνοντας το βλέμμα του απο τον Στέφανο, καθάρισε το λαιμό του και προσπάθησε να ξαναβρει την μιλιά του.

Οι περισσότεροι μαθητές ήταν αδιάβαστοι στα μαθήματα των πανελληνίων. Είχαν κατασταλλάξει για το τι θέλουν να κάνουν στην ζωή τους. Μετά το σχολείο άλλοι ήθελαν να γίνουν αθλητές ,άλλοι μουσικοί άλλοι σχεδιαστές με αποτέλεσμα να μην δίνουν βάση στα ενδοσχολικά μαθήματα και να συμμετέχουν στο σχολείο απλά για να πάρουν ένα απολυτήριο. 

Η Μέγκαν ήταν πάντα διαβασμένη. Δεν χρειάστηκε ποτέ να παιδευτεί για να μάθει κάτι από έξω. Απλά με μία ανάγνωση τα κατανοούσε και τα θυμώταν. Ίσως είχε πάρει αυτό το έμφυτο ταλέντο από το πατέρα της ο οποίος έμαθε να παίζει καταπληκτικό αρμόνιο απλά ακούγοντας μελωδίες στο κασετόφωνο. Παρόλα αυτά η Μέγκαν ήταν από τα παιδιά που δεν της άρεζε να συμμετέχει στην τάξη. Μόνο αν ο καθηγητής έλεγε το όνομα της θα έδινε την απάντηση. Ειδάλλως θα έμενε σιωπηλή χωρίς να δώσει καν σημασία στον καθηγητή. Οι περισσότεροι δάσκαλοι της βέβαια το ήξεραν αυτό , οπότε όταν κανένας μαθητής δεν έδινε την σωστή απάντηση πάντα στρεφόντουσαν προς την μεριά της για να πάρουν την απάντηση που επιθυμούσαν. Βέβαια ο νέος καθηγητής δεν το ήξερε αυτό. Αλλά την Μέγκαν ελάχιστα την ενδιέφερε. Το μυαλό της ήταν στον Παύλο και την Αμάντα. Ήξερε ότι ο Παύλος μπορεί να έχει όποια θέλει και ότι τα κορίτσια κάνανε ουρά από πίσω του. Γιατί να μην μπορούσε να έχει και την Αμάντα ;

Με δυο βλέμματα जहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें