3. Η γνωριμία

5.5K 201 9
                                    

Στην τάξη επικρατούσε μία βαβούρα και οι μαθητές χωρισμένοι σε κλίκες άρχισαν να βγαίνουν προς το φουαγέ του σχολείου. Ήταν τέλος Σεπτέμβρη και ο καιρός ήταν μουντός με αποτέλεσμα να βγαίνουν στην αυλή μόνο τα παιδιά που ήθελαν να κάνουν τσιγάρο στα κρυφά στο πίσω μέρος του σχολείου. Η Μέγκαν με την Ράνια πλησίασαν στο θρανίο του Στέφανου ο οποίος δεν είχε ακόμη σηκωθεί - πράγμα σπάνιο για αυτόν καθώς ήταν από τους πρώτους που έβγαινε με το που χτυπούσε το κουδούνι - και συζητούσε με την Αμάντα. Η νέα κοπέλα φαινόταν ήρεμη και χαμογελαστή, οι κινήσεις των χεριών της την πρόδιδαν ότι κάνει μπαλέτο.

"Α να τα τα κορίτσια μου"  φώναξε ο Στέφανος με το που είδε την Μέγκαν και την Ράνια να κάθονται όρθιες όλο αγωνία μπροστά στο θρανίο του. " Να σας γνωρίσω από εδώ την καινούρια μου bff Αμάντα " είπε γελώντας με το αστείο του και δείχνοντας προς το μέρος της καινούριας μαθήτριας.

Η Αμάντα σήκωσε τα μάτια της και κοίταξε προς το μέρος της Μέγκαν. Παρατήρησε το βαθύ μπλέ χρώμα των ματιών της και ασυναίσθητα το βλέμμα της κατευθύνθηκε πιο χαμηλά προς τα χείλη της.Ήταν ροδοκόκκινα και σαρκώδη ,σχηματίζοντας την τέλεια καρδούλα στο πάνω μέρος. Χριστέ μου σκέφτηκε ασυναίσθητα κοιτώντας το πρόσωπο της Μέγκαν. Η Αμάντα ένιωσε ότι κοιτάει περισσότερο από όσο πρέπει την Μέγκαν και χαμήλωσε το βλέμμα της προς τα πόδια της ,πήρε μία βαθιά ανάσα και το ξανασήκωσε βάζοντας ένα ζεστό χαμόγελο στο πρόσωπο της. 

"Χάρηκα πολύ. Αμάντα Πίτερσον" είπε αλλάζοντας κατεύθυνση στο βλέμμα της και άπλωσε το χέρι της προς την Ράνια . 

"Καλώς ήρθες Αμάντα, χάρηκα πολύ επίσης, Ράνια" απάντησε η Ράνια έκπληκτη με την ομορφιά του νέου κοριτσιού.

Η Μέγκαν αισθανόταν για πρώτη φορά στη ζωή της άβολα. Ένιωθε ότι δεν την χωρούσε ο τόπος. Η αύρα της νέας κοπέλας ήταν διάχυτη στο περιβάλλον και δεν μπορούσε να ανασάνει. Έπρεπε να φύγει από την αίθουσα. Η Αμάντα παρατήρησε ότι η Μέγκαν ήταν απόμακρη. Είχε αλλάξει αρκετά σχολεία στη ζωή της λόγω της δουλειάς του πατέρα της  ο οποίος πλέον ήταν χορογράφος στην σχολή του Αμερικάνικου Μπαλέτου στη Νέα Υόρκη. Είχε συνηθίσει να την κοιτάνε περίεργα κάθε φορά που πήγαινε σε ένα νέο περιβάλλον . Συνήθως τα αγόρια της ζητούσαν σε χρόνο ντε τε να βγει ραντεβού μαζί τους και τα πιο δημοφιλή κορίτσια θέλαν να την βάλουν στην παρέα τους. Βέβαια υπήρχαν και οι λεγόμενες "ωραίες" του σχολείου οι οποίες ένιωθαν απειλή με την παρουσία της Αμάντα στον ίδιο χώρο. Υπέθεσε ότι η Μέγκαν ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Δεν μπορούσε να εξηγήσει για ποιον άλλο λόγο η κοπέλα φαινόταν τόσο απόμακρη. 

Με δυο βλέμματα Där berättelser lever. Upptäck nu