39. Αύριο όλα θα έχουν τελειώσει

4.2K 147 3
                                    




"Μαμά ; Τι συμβαίνει; Γιατί δεν μιλάς; " είπε η Μέγκαν αναστατωμένη κοιτάζοντας την μητέρα της στα μάτια.

Η Σοφία είχε κλείσει το τηλέφωνο, χωρίς να πει καμία απολύτως άλλη κουβέντα και κοιτούσε την άψυχη συσκευη σαν παγωμένο άγαλμα.

Η Μέγκαν άπλωσε το χέρι της στην πλάτη της μητέρας της και την χάιδεψε τρυφερά. Η Σοφία τινάχτηκε ελαφρά στο άγγιγμα, σαν η απαλή αυτή χειρονομία της κόρης της να την ξύπνησε από τον λήθαργο των σκέψεων της. Η νέα μητέρα σήκωσε αργά το βλέμμα της προς την κόρη της. Φαινόταν αν όχι τρομοκρατημένη ,τουλάχιστον φοβισμένη. Το στόμα της πάλευε με το μυαλό της με αποτέλεσμα οι λέξεις να μπλοκαρονται για το πως θα ακουστούν. Ήταν σαν να ξαναζούσε την ίδια ιστορία. Ήταν σαν να βρισκόταν 5 χρόνια πίσω, τότε που της ανακοίνωσε ο πατέρας της Μέγκαν ότι δεν θα ξαναδεί την κόρη της ποτέ. Το μυαλό της δούλευε για πιθανές εναλλακτικές λύσεις. Τι πρέπει να κάνει; Πως σκατά έμαθε για αυτήν; Η Μάρθα είναι καλά;

Η φωνή της κόρης της την επανέφερε για ακόμη μία φορά στην πραγματικότητα.

"Μαμά! Με τρομάζεις..Γιατί δεν μιλάς; Ποιος ήταν στο τηλέφωνο; " η Μέγκαν ακουγόταν πλέον απελπισμένη.

Η Σοφία κατάπιε τον κόμπο που είχε εγκατασταθεί παρά τη θέληση της στον λαιμό της για να μπορέσουν να ακουστούν τα λόγια της. Τα χέρια της άρχισαν να ιδρώνουν. Τα πρώτα σημάδια του άγχους που η ίδια βίωνε έκαναν την εμφάνιση τους.

"Ήταν ο πατέρας σου " απάντησε η Σοφία κλειδώνοντας τα μάτια της με αυτα της κόρης της. Η φωνη της ήταν σταθερή αλλά τα χέρια της άθελα της άρχισαν να τρέμουν ελαφρώς. Ακούγοντας τον εαυτό της να λέει δυνατά αυτές τις λέξεις , συνειδητοποίησε και η ίδια ότι το τέλος έφτασε.

Η Μέγκαν ένιωσε την ανάσα της να κόβεται ακούγοντας ότι στο τηλέφωνο ήταν το φίδι ο πατέρας της και όχι η Μάρθα. Τι ήθελε; Πως στο διάολο την ανακάλυψε. Προσπαθούσε να φανεί δυνατή αλλά και η ίδια μέσα της έτρεμε σε αυτήν την ανακοίνωση. Ο πατέρας της ξέρει ότι η μάνα της έχει επαφή με την Μάρθα.

"Τι σου είπε; " βγηκαν αυθόρμητα τα λόγια από το στόμα της Μέγκαν.

Η Σοφία ξεκλείδωσε το βλέμμα της από αυτό της κόρης της και κοιτάζοντας πάλι την άψυχη συσκευή προσπαθούσε να αρθρώσει τις λέξεις που είχε ακούσει λίγα λεπτά πριν από το τηλέφωνο.

"Μου είπε..Να κρυφτώ..γιατί έρχεται να με..βρει..και να με..σκοτ.." είπε με το ζόρι η μητέρα της Μέγκαν με την φωνή της να τρεμοπαίζει, αλλά η μαυρομάλλα κοπέλα την διέκοψε κατευθείαν.

Με δυο βλέμματα Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα