12. Παιχνίδια μυαλού

6.1K 185 15
                                    

" Καλά μωρή που εξαφανίζεσαι στα διαλείμματα; Πάλι σε κυνηγάει ο Παύλος; Κοφτου το επιτέλους! " είπε ο Στέφανος ακουμπώντας τα χέρια του πάνω στο θρανίο της Μέγκαν που μόλις είχε κάτσει. 

Ο Παύλος; Που τον θυμήθηκε; 

"Ναι. Έχει γίνει η σκιά μου" είπε ψέματα η Μέγκαν και την κοίταξε με απορία η Ράνια. Ήξερε ότι η Μέγκαν δεν έλεγε ποτέ ψέματα και τα σιχαινόταν. Για πιο λόγο ξεκίνησε ξαφνικά;  Ο Παύλος στο διάλειμμα έπαιζε μπάσκετ με τα παιδιά και οι μισές μπαλαρίνες ζητοκραύγαζαν σαν Κριστιανίτσες ( βλέπε Ρουβίτσες :P ) . Η Ράνια έψαξε να την βρει ανάμεσα στις άλλες αλλά δεν ήταν πουθενά. Χωρίς να πει τίποτα στη φίλη της έβγαλε τα βιβλία βιολογίας και περίμενε τον καθηγητή να έρθει. 

" Λοιπόν πρέπει να καταστρώσουμε σχέδιο εξόντωσης του μαλάκα" συνέχισε ο Στέφανος αναφερόμενος στον καθηγητή της βιολογίας τους.

" Τι σχέδιο εξόντωσης ρε Στέφανε; Δεν είπαμε να πας να του μιλήσεις μετά το σχολείο; " είπε η Ράνια. 

Η Μέγκαν αποπροσανατολίστηκε βλέποντας την Αμάντα να μπαίνει αργοπορημένη μέσα στην αίθουσα τρέχοντας γρήγορα προς το θρανίο της. Η Ράνια παρατήρησε το όλο σκηνικό και κοιτάζοντας με απορία μία την Μέγκαν και μία την Αμάντα που είχαν και οι δύο κατεβασμένα τα κεφάλια τους προς τα κάτω άρχισε να καταλαβαίνει ότι κάτι συμβαίνει. 

"Ξύπνα! "  σκούντηξε απαλά η Ράνια την φίλη της. Η Μέγκαν κοίταξε την Ράνια και επανήλθε στην πραγματικότητα. Χανόταν άθελα μέσα στις σκέψεις της. Το μεγαλύτερο μέρος του εγκεφάλου της φώναζε το όνομα Αμάντα και έβρισκε δυσκολία στο να συγκεντρωθεί σε οτιδήποτε άλλο. 

" Ήρθε ο μαλάκας! " είπε ο Στέφανος βλέποντας τον Κύριο Χατζηστογιάννη να μπαίνει μέσα στην αίθουσα και κοιτώντας τον προκλητικά μεταφέρθηκε στο θρανίο του. Ο καθηγητής της βιολογίας είδε τον Στέφανο και ρίχνοντας του ένα αυστηρό βλέμμα προχώρησε προς την έδρα. Άφησε την μαύρη δερμάτινη του τσάντα και έβγαλε ένα φάκελο με φυλλάδια. Τα κορίτσια άρχισαν ήδη να σχολιάζουν για το πόσο σέξυ είναι ο νέος τους καθηγητής χαμηλόφωνα και ο Στέφανος νευριασμένος προσπαθούσε να κάνει ότι δεν τις άκουγε. 

"Καλησπέρα παιδιά . Ελπίζω να είστε καλά. Σήμερα θα λύσουμε ένα πρόβλημα στον πίνακα σχετικά με τους παθογόνους μικροοργανισμούς τους οποίους μελετάτε εδώ και ένα μήνα. Η άσκηση είναι SOS οπότε θα θερμοπαρακαλούσα να μείνετε όλοι συγκεντρωμένοι. Θα σας μοιράσω την άσκηση και από κάτω θα προσπαθήσετε αρχικά μόνοι σας να την λύσετε. Έπειτα θα ήθελα έναν εθελοντή να ανέβει στον πίνακα και να μας υποδείξει τον τρόπο σκέψης του είτε είναι σωστός είτε λάθος. Δεν υπάρχει μόνο μία λύση για αυτό και νιώστε ελεύθερα να αναλύσετε οποιο τρόπο σκέψης και αν έχετε."

Με δυο βλέμματα Where stories live. Discover now