4.

403 41 3
                                    


Vrisak i plamen....Opet ti prokleti snovi koji mi ne daju mira.Tjeraju me da se osjećam krivom zbog toga,tjeraju me da pomislim da sam ju ja ubila.Imam osjećaj da će me ta prošlost progoniti cijeli moj život.Uspravim se i protrljam oči.Ako ništa danas je nedjelja i ne planiram se naprezati.Želim mir i tišinu.

''Marie?'' Toliko o tome da želim mir i tišinu.

''Što je?'' kažem čangrizavo, dok hodam polu otvorenih očiju u pidžami prema vratima. ''Tvoja prijateljica je ovdje.'' reče tata s malim osmijehom,pa se odamkne.Prijateljica?

''Armina!'' vrisak iznenađenosti mi pobjegne iz usta.Pogledam na sat.8:30.Zašto je ona ovdje prokleto rano? Da ne kažem kako je bila dotjerana,duga iščetkana plava kosa,svjetlo plava ljetna haljinica,a lice kao da joj je umiveno u proljetnoj kiši poput neke vile. ''Sviđa mi se tvoja pidžama.'' pogledam prema sebi.Nosila sam svoju najdražu pidžamu s Pokemonima neću lagati obožavam ih.

''Ha ha ha.'' kažem sarkastično i pustim je da uđe u stan.Ovo je prvi put da je u mom stanu.Iako se družimo nikada je nisam pozvala ovdje,ne sjećam se ni da sam joj dala svoju adresu.

''Jesam li ja tebi ikada dala svoju adresu?'' napokon upitam i uspem joj sok od limuna.

''Nisi Tommy mi je dao.'' odgovorio kroz par gutljaja.Taj Tommy,platit će mi za ovo.

''Čemu mogu zahvaliti ovaj posjet?'' sjednem nasuprot nje čekajući odgovor. ''Ovome.'' kaže i izvadi onu istu kutijicu sa opremom. ''Nemoj mi reći.'' gledam kako se smješi zadovoljno i otključava je.Kao prvo ta kutija je izgledala kao neki sef koji je njoj bio očito sve na svijetu.Napokon ju je otvorila i zatim povukla jednu ladicu,zatim još jednu i još jednu i kunem se da sam tu prestala brojiti. ''Što je do vraga ta stvar?'' namršti se na moje pitanje. ''Moj set za šmikanje očito.''

''Znači ti si došla ovako rano da bi ispunila ono glupo obećanje?'' 

''Nije glupo.'' doda ozbiljno,što me je još više iznenadilo. ''Nemoguća si.'' kliznem niz stolicu.

''Jutro.'' James reče dok se šeta kuhinjom,očito nije primjetio Arminu.Ovo će biti zanimljivo. ''James imamo gosta.'' kažem,a on se odmah trgne kad zamjeti Arminu.Malo je falilo da povratim.Lik je doslovno plazio od iznenađenosti. ''James.'' dovuče se do nje i pruži joj ruku. ''Armina.'' reče veselo i dalje gledajući ga u oči.Ovako ja zamišljam otrcane romantične filmove,fuj. ''Khm!'' pročistim grlo i napokon zadobijem njihovu pažnju. ''Dobit ću šećernu bolest kako ste slatki.'' oboje se namršte,a James se vrati do mene. ''Zar ti imaš prijateljicu?''

''Divno,kao da ovo jutro ne može biti gore.'' gurnem ga u stranu. ''Dosta ste slični.'' Armina upadne između naše male rasprave. ''Pff mi?'' opalimo se smijati.Kao da bi ja i ovaj idiot mogli biti slični.

''Kao prvo ja sam puno ljepši od nje.'' kladim se da je uživao dok joj je upućivao svoje 'slatke' riječi. 

''Sanjaj stara kornjačo.'' ustanem sa stola i primim Arminu za ruku.Nema šanse da ga pustim da flertuje s njom ili tako nešto. ''Pozdravi mog brata!'' ona se okrene i mahne mu sa širokim osmijehom,što je njega ostavilo u nekom transu. Napokon je dovučem u svoju sobu,koja nije bila baš uredna. ''Oprosti neuredno je,ali da si mi rekla da dolaziš počistila bi.'' brzo kupim odjeću i stavljam ju u korpu. ''Upravo sam ovako zamišljala tvoju sobu.'' doda s osmijehom dok gleda sve te figure ili 'igračke'. ''Voliš igrice malo previše ha?''  kimnem glavom i sjednem na krevet.

''Sviđa ti se moj brat?'' odlučim je malo zadirkivati.Očito je se iznenadila na moje pitanje. ''Sladak je.'' odgovori kao da je to neštp najnormalnije na svijetu.James sladak? Najbolji vic koji sam dosad čula. ''Znači voliš starije dečke?''

''Ma daj Marie starije od nas koliko? Dvije godine?'' očito je bila dosta dobra u procjenjivanju godina. ''19 nije mala stvar.'' naslonim se na jastuk. ''On je pedofil.'' opet se namršti po tko zna koji put,a nakon toga je slijedio osmijeh. ''Dobro idemo na posao.'' uspravim se,jer joj očito neću moći pobjeći.

''Kosu si oprala vidim.'' istina oprala sam je sinoć nakon što sam Tommy vratila do kuće.To me je natjeralo da pomislim na onu djevjku.Možda je više nikada nećemo vidjeti,nije da se žalim ionako je čudna. ''Okreni se.'' sjedne iza mene dok polako češlja moju kosu.Ne sjećam se da mi je itko češljao kosu osim mame.Čudno osjećaji su se probudili u mene,zar me baš sve mora podsjećati na nju?

''Imaš lijepo kosu Marie.'' tiho kaže dok rukom prelazi preko moje svijetlo smeđe kose koja nije bila baš plava poput njezine. ''Hvala.'' iskreno ne znam prihvaćati komplimente.Obično sam kosu vezala u visoki rep ili pundžu,nisam je baš puštala jer mi je smetala,a nisam se željela šišati. ''Okreni se,sad ću te našminkati.'' ukočim se jer nisam znala kako se to uopće radi.''Ne trebaš se bojati,znam šta radim i kakvu točnu šminku tebi treba staviti.Ništa pretjerano,nešto jednostavno,a opet slatko.'' čeprka po svojoj kutijici i vadi pribor koji joj treba. ''Armina?''

''Hm?''

''Zašto ovo radiš?'' upitam ozbiljno. ''Zato što si mi prijateljica.'' odgovori pomalo zbunjeno na moje pitanje.Prijateljica...Lijepo zvuči.

(...)

''Ta daaa!'' pruži mi ogledalo dok ja strepim.Bilo je dosta suza dok me je šminkala,jer sam se puno mrdala i to ju je živciralo,ali na kraju je uspijela završiti. ''Wow'' iznenadim se kad ugledam svoj odraz.Izgledala sam  poput druge osobe,a znam da nije uopće stavila ništa puno na moje lice.''Dobro ti stoji eyeliner.'' reče ponosno dok stoji pokraj mene. ''Stvarno imaš čarobne ruke.''

''Ovo je prvi put da si me pohvalila.'' zagrli me,dok ja pokušavam disati.Cura je nepredvidiva. ''Što sad?'' upitam je.

''Sad ćeš se obući i demo vani.'' otvori moj ormar razgledavajući odjeću. ''Ako si mislila da ću nositi neku haljinicu poput tvoje varaš se.'' stanem pokraj nje dok ona još uvjek pomno razgledava. ''Smiri se,uzmi ovo.'' pruži mi moje crne farkerke i crvenu kariranu košulju. ''Dobar izbor.'' kažem i zatim odem u kupatilo.

(...)

''Gdje idemo?'' 

''Vidjet ćeš.'' opet je bila tajnovita.Ne znam kako sam uspjela izaći ovakva na ulicu.Osjećam se kao da svi bulje u mene,a zapravo nisu..Koga briga.

''Što si učinila s malom Dasnher!'' zamjetim Tommya pored klupe. ''Armina!'' ciknem i okrenem se na drugu stranu.Nema šanse da ga pustim da me vidi ovakvu. ''Moram ovo vidjeti.'' kruži oko mene,dok ja uporno želim izbjeći tu scenu. ''Marie ne prikrivaj lice rukama razmazat ćeš moje remek djelo.'' Armina se ubaci i napokon me zaustavi. ''Hajde sada makni ruke.'' polako spuštam ruka gledajući u pod.''Digni glavu.'' laktom me udari u rame,pa se odmah trznem i susretnem s njegovim očima. ''Opaa.'' osjetila sam kako se crvenim.Mrzim ovo. ''Možeš mi se poslije rugati.'' brzo sjednem na jednu od slobodnih klupa. ''Tko je rekao da ću ti se rugati.'' reče i zatim sjedne do mene,a Armina na drugu stranu. ''Lijepo ti stoji,ali si mi draža bez šminke.'' kaže i izgleda da je povrijedio Arminu. ''Bez uvrede Armina,ali Marie nije Marie kad izgleda ovako.''

''Hej!'' opalimo se smijati sve dok se nismo smirili.Mali vjetar je zapuhao i nosio moju kosu u stranu.Očito se petljala po Tommyevom licu. ''Pftljjj,sad vidimn zašto je vežeš u rep.'' kaže dok je pomiče u stranu. 

''Još nestalih osoba.'' trgnemo se na Arminin glas.Držala je jedan od onih papira s nestalim osoba.Rapoloženje je odmah plasnulo.Kada pomislim da se mi ovako veselimo,dok s druge strane se netko možda grči u bolovima. ''Ova ječak naše godište.'' Tommy doda dok gleda lice nama nepoznate djevojke. ''Grad je posato opasan.'' promjrljaju,a ja spustim glavu.Imam loš osjećaj.


-------------------------------------------------------------

Jutro ljudi! :D Nadam se da vam je se nastavak svidio,iako se nije ništa zanimljivo dogodilo ;/ Ubrzo će početi zaplet tako nemojte otići xD Hvala na komentarima i vote puno mi znači .Molim vas komentirajte i ovaj nastavak puno bi mi značilo i ostavite vote :* zanemarite greške

MaylinWhere stories live. Discover now