38.

289 33 13
                                    

Marie's P.O.V.

Nakon prokleto dugog vremena,opet sam ju sanjala.Njezino lice,duga kosa i te plave oči koje sam nasljedila od nje.Zašto sada? Zašto ovdje ne mogu mirno ostaviti tu prošlost,kao dam sam prokleta.Teško mi je,polako zaboravljam lica osoba koja su mi puno značila i sada su.Valjda je to dio nekakve kazne.

''Ružan san?'' na vratima ugledam Doriana s kavom u ruci.Izgleda da je i on usavšrio držanje čaše i to je nešto.

''Ne...Ne baš.'' promrmljam i polako zatvorim vrata sobe kako ne bih probudila Tyru.

''Zašto piješ kavu? '' pogledam na sat i shvatim da će sunce brzo izaći. ''Da se razbudim,logično.'' odgovori i sjedne za stol u kuhinji. ''Hoćeš jednu?'' kimnem glavom i pustim ga da mi uspe malo kave,ionako ne namjeravam nastaviti spavati.

''Danas idemo na trening s ostalima.'' reče,ne skidajući pogled s mene. ''Pa i to je nešto...Gospodar ti je javio?'' postavim ruke na stol i lagano se zavalim u stolicu. ''Mhm.'' ispije gutljaj i zatim se uozbilji,naglo.

''Dođi bliže.'' tiho reče primičući svoju glavu prema mojoj. ''M-molim?'' trepnem par puta odmičući svoju glavu od njegove.

''Marie...'' u roku sekunde približi svoju glavu dovoljno blizu da sam osjetila njegov topli dah. ''Smrdiš.'' na kraju reče i to izazove sram u meni,koje poniženje,ako je htio biti ovako bezobrazan mogao me je jednostavno ostaviti na miru.Naglo ustanem sa stolice i zakoračim.

''Čekaj,oprosti nisam tako mislio!'' prikrije svoj glas kako nas ostali ne bi čuli.

''Nego kako? Upravo si rekao da smrdim!''

''Nisi me pustila da dovršim.'' ruku postavi na čelo,očito ljut na moju reakciju.''Tvoj miris je...drugačiji.'' 

''Drugačiji?'' upitno podignem obrvu,iznervirana i ponižena. ''Rekao bi da smrdiš kao...Pas,eto doslovno.'' raširim oči i odmaknem se par koraka.K vragu,mora da sam taj miris pokupila od Hayley,nisam znala da je tako osjetljivo. ''Idem se otuširati.'' spustim glavu,uzimajući svoju jaknu sa stolice.

''Gdje si bila danas?'' upita s velikom dozom sumnje.

''Rekla sam ti.'' procijedim kroz zube ''Ostavila sam paket za Zena to je sve.''

''Lažeš.'' sad je stajao s moje desne strane ''Uvijek izbjegavaš gledanje u oči kad lažeš.'' ukočim se i zatim se okrenem u namjeri da ga ovaj put pogledam pravo u oči.

''Ponovit ću svoje pitanje.'' kaže,rukom prolazeći kroz svoju kosu. ''Gdje si bila? Gledaj me u oči.'' namrštim se i dalje gledajući u te oči. ''Ja...'' te proklete zelene oči. ''Moram se otušurati.'' zbrljam i odjurim u kupatilo.Ovo će biti dug dan.


(...)

Tiho hodam u grupi oružja prema šumi.Gospodar je odobrio trening s njima u smislu obračuna.Moći ću se boriti sa svima,a ne samo sa Dorianom.Strah me je da ću nekoga ozljediti.U neku ruku mi je drago zbog ovoga,jer upravo Doriana izbjegavam cijelo vrijeme.Tvrdoglav je i znam da neće prestati postavljati pitanje,sve dok mu ne kažem što se dogodilo u šumi.Jednostavno ne mogu,ne znam zašto,ali mislim da to ne bi bila dobra ideja.

Sjednem u hladovini,stavljajući torbu odmaj pokraj sebe.Rina je u ruci držala mali uređaj sa hologramom na kojem su bila ispisana sva naša imena.Ponekad mi jednostavno fale obični papiri.Ova tehnologija je suluda.

''Okeeeej!'' Rina povisi glas,te se popne na kamen,što je bilo smiješno ne samo meni,ali svi smo pokušali suzdržati smijanje.Jednostavno je bila slatka tako malena.

''Krećemo s treningom,zato molim vas da budete tiho ovo je za vaše dobro.'' reče i zatim pogleda u mene s malim osmijehom. ''Počet ćemo sa Kate i Ianom.'' pokaže na djevojku ružičaste kose i dečka sa narančastom kosom.Kao što sam rekla spol ne igra nikakvu ulogu ovdje,tako da me neće iznenaditi ako ga Kate dboije u ovoj borbi.

Nisam se uopće koncentrirala na trening,niti sam gledala borbu,jedino o čemu sam razmišljala bila je ta Hayley i cijela ta zbrka oko Canisa.Sigurno postoje neki zapisi o njima,mora biti.Nešto poput knjižnice ili slično.

''Juhuu! Marie!'' pljesak ruku me trgne iz misli i ispred sebe ugledam nasmijanog Tommya. ''Tommy.'' pomaknem se da sjedne do mene. ''Znam taj pogled.''

''Koji pogled?'' okrenem se prema njemu,izgledao je nekako drugačije. ''Taj pogled koji govori 'Saznat ću sve makar me to ubilo' '' prasnemo u smijeh i bio je u pravu.I dalje me je poznavao dobro kao prije.

''Malo sam razmišljala.'' kažem igrajući se s prstima. ''Malo?'' podigne obrvu ''Mozak ti radi sto na sat,ponekad izgledaš kao da ćeš eksplodirati od te silne znatiželje.'' 

''Pa vidi gdje me je ta znatiželja dovela.'' dovršim,pokušavajući to pretvoriti u šalu,a na kraju je ispalo skroz suprotno. ''Mmm daa,pozitivna kao i uvijek.'' potapše me po ramenu i naravno da mu nisam mogla odoljeti morala sam se nasmijati.

''Što nije u redu s njim?'' 

''S kim?'' upitam potpuno ošamućena. ''On.'' jednom rukom me okrene prema udaljenim stablima.Dorian.

''Kao da reži,gledaj kako mu se prsa podižu.'' kad bi bar Tommy znao da je Dorian očito ljut zbog nekog razloga.Pretpostavljam zato što mu nisam rekla gdje sam bila,ali to nije razlog da izgleda kao da će ubiti nekoga. 

''To je samo Dorian i njegova opuštena faca.''

''Opuštena? Da baš.'' frkne ''Mislim da mu se ne sviđam.'' 

''Njemu se nitko ne sviđa.'' zakolutam očima s osmijehom. ''Ne bih baš rekao.'' tiho promrmlja. 

''Daniel i Alex!'' Što? Dorian i Tommy.Ona mora da se šali. 

''Hajde kanarinac penji se.'' Rina rukom pokaže na Tommya,dok s druge strane vidim kako se Dorian veselo približava ringu.Ta faca,izgleda previše sretno s odabirom.Tommy je imao naznake crne kose,strah me je da će ga Dorian povrijediti.

Obojica zauzmu borbene položaje,dok se moji dlanovi znoje.Za koga da navijam? Nisam sigurna,ne želim da itko strada.Tommy je bio dosta brz,no razlika se vidjela.Polako,ali sigurno Dorian je primjetio trik kojeg je Tommy koristio i ubrzo ga je srušio na pod jednom rukom pritišćući vrat.Tommy stisne zube i odgurne ga par metara,što je bilo impresivno,čak je i Rina imala zadovoljan osmijeh. ''Sviđa mi se taj stav! Samo nastavite dečki!'' vikne i zatim se moje i Dorianove oči susretnu.Izgleda kao da je želio da gledam ili bolje rečeno svjedočim ovoj suludoj borbi.

Doriam spretno skoči iza Tommy i potkači ga tako da je Tommy završio na podu s malim jaukom. ''Dosta,ovo je sasvim dovoljno.'' Rina skoči u ring pomažući Tommyu da ustaane. ''Jesi dobro?'' zabrinuto ga upitam pružajući mu vrećicu leda.Siugrno će imati malu oteklinu. 

''Bome jesam.'' nasmiješi se i zatim se okrene prema Dorianu ''Dobro se boriš.'' reče mu.

''I ti isto.'' Dorian uzvrati i izađe iz ringa. 

''Trebamo razgovarati.'' Tommy se sagne da pokupi stvari vodeći me prema drugom dijelu šume. ''Nećeš vjerovati koga sam sreo.''

''Koga?'' upitam i primjetim Doriana kako zuri,opet...Dovraga što je ušlo u njega?

''Noru.''


-------------------------------

Fijuu Xd nastavak je tu,možda ne baš zanimljiv,ali što je tu je xD Želim samo reći da mi je iznimno dragoo što priča ima ovoliko čitatelja,brojka se povećava svaki dan,kao i glasovi i komentari :) Baš sam sretna i zahvalna svakome koji uzme malo vremena da pročita svaki nastavak :) Molim vas da ostavite svoje mišljenje ispod i želim vam puno sreće u novoj školskoj godini,budimo realni svima će nam trebati sreća xD Stay awesome!




MaylinМесто, где живут истории. Откройте их для себя