5ο Κεφάλαιο

1.1K 119 9
                                    

Το επόμενο πρωί στης εφτά, η Ελίζ με ξύπνησε για να ετοιμαστώ. "Ελίζ, λέω σήμερα να ετοιμαστώ μόνη. Μπορείς να φύγεις." της είπα και παρόλο που δυσανασχέτησε, βγήκε από το δωμάτιο. Μπήκα στην ντουλάπα και διάλεξα μια μπορντό μακρυά φούστα και ένα μαύρο αμάνικο τοπάκι. Έπιασα τα μισά μαλλιά μου με μαύρη κορδέλα και έκανα μπούκλες τις άκρες. Έβαλα ελάχιστη μάσκαρα και ήμουν έτοιμη. Ήθελα να ήμουν όσο πιο φυσική γινόταν και σίγουρα η Ελίζ θα υπερέβαλε με το μακιγιάζ.

Μετά το χθεσινό συμβάν με τον Μπεν, δεν είχα καθόλου διάθεση. Με το ζόρι κοιμήθηκα μερικές ώρες. Από την μέρα που ήρθα στο παλάτι έχω αϋπνίες και είμαι συνέχεια κουρασμένη. Ελπίζω πως θα προσαρμοστώ σύντομα...

Μπήκα στην τραπεζαρία ένα τέταρτο πριν της οκτώ και είδα τον Νίκολας να κάθεται μόνος και να διαβάζει κάτι χαρτιά. Ένιωσα ένα σφύξιμο στο στήθος μου όμως το αγνόησα. Κάθησα σε μια πολυθρόνα δίπλα από το πιάνο που βρισκόταν εκεί και έκανα επανάληψη το χθεσινό μάθημα. "Καλημέρα." είπε και με κοίταξε " Καλημέρα" είπα και συνέχισε να διαβάζει τα χαρτιά.

Υπήρχε αμηχανία και δεν ήξερα τι να κάνω. Εκείνος λειτουργούσε φυσιολογικά, σαν η χθεσινή μας σηζήτηση να μην είχε συμβεί.

Ανάμεσα στην επανάλληψη, του έριχνα και κάποιες κλεφτές ματιές.

"Μπορείς να μου πεις γιατί με κοιτάζεις κάθε πέντε δεύτερά;" ρώτησε χωρίς να σηκώσει τα μάτια του από τα χαρτιά που διάβαζε.

"Εγώ δεν..." είπα αλλά δεν προσπάθησα να συνεχίσω την πρόταση.

Μέσα σε πέντε λεπτά, όλοι βρίσκονταν στην τραπεζαρία και απολάμβαναν το πρωινό. Στα τραπέζια όλοι μιλούσαν ζωηρά και φαίνονταν έτοιμοι να ξεκινήσουν την ημέρα τους. Εγώ από την άλλη απλώς έτρωγα σιωπηλά.

Σε όλη την διάρκεια του πρωινού και των μαθημάτων, σκεφτόμουν την μαμά και την Εμ. Ήθελα τόσο πολύ να τις δώ. Μέχρι που ήρθε η ώρα ο κύριος Μπαρόκ να μας ανακοινώσει τα ζευγάρια. Είχα αγωνία να δω με ποιόν θα με έβαζε να παίξω στην γιορτή.

Ο κύριος Μπαρόκ, μπήκε στην αίθουσα κρατώντας έναν φάκελο με χαρτιά. "Γεια σας παιδιά. Εδώ έχω την λίστα με τα ζευγάρια και τις ομάδες και τις παρτιτούρες που θα σας αναθέσω. Θα σας πω με ποιον θα είστε και θα σας δώσω τα κομμάτια σας. Πρώτο ζευγάρι, η Λουίζ και ο πρίγκιπας Νίκολας. Ορίστε η παρτιτούρα σας. Θα παίξετε ένα ντουέτο στο πιάνο." ο Νίκολας της χαμογέλασε και εκείνη κοκκίνισε.

The Heir/Η ΔιάδοχοςTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang