9ο Κεφάλαιο

933 106 2
                                    

Ήταν Κυριακή πρωί. Ξύπνησα στις εφτά και μισή και οκτώ η ώρα ήμουν στην τραπεζαρία, ανάμεσα στην Αλέξις και τον Μπεν. Η Άντελαϊν, καθόταν απέναντι μου, δίπλα στον Κρίστιαν. Την έβλεπα που έλαμπε από χαρά και δεν μπορούσε να συγκρατήσει το χαμόγελό της. Από δίπλα της, ήταν ο Μαξ, ο οποίος φαινόταν σκυθρωπός.

Καθώς τρώγαμε, υπήρχαν διάφορες συζητήσεις ανάμεσά μας.

"... μίλησε τόσο απότομα. Και μετά της λέω..." έλεγε η Αλέξις στον Κρίστιαν και στην Άντελαϊν, ενώ εκείνοι την άκουγαν προσηλωμένοι.

Από δίπλα μου, ο Μαξ μιλούσε με τον Μπεν για μια εφαρμογή στο κινητό του από ότι κατάλαβα.

"Τα γραφικά του, είναι χάλια. Η ενημερωμένη έκδοση είναι πολύ καλύτερη..."

Εγώ και ο Νίκολας, είμασταν οι μόνοι που δεν μιλούσαμε και απλώς τρώγαμε το πρωινό μας.

"Έι παιδιά! Τι λέτε να πάμε βόλτα με το ταχύπλοο; Ο καιρός είναι καλός και δεν φυσάει σήμερα, οπότε είναι ό,τι πρέπει..." πρότεινε ο Μπεν και όλοι τον κοιτάξαμε με ενθουσιασμό.

"Η θάλασσα είναι μία ώρα μακριά και επίσης πρέπει να πάρουμε και την άδεια του πατέρα. Πρέπει να έρθουν επίσης και φρουροί, να ελέγχουν την ακτή, όσο εμείς θα είμαστε μέσα." είπε ο Νίκολας.

"Κανένα πρόβλημα! Εγώ θα πάω να τον ρωτήσω τώρα αμέσως και μπορούμε να πάμε με δύο αυτοκίνητα. Ένα για τους φρουρούς και ένα για εμάς." είπε ο Μπεν.

"Δεν ξέρω, Μπεν..." είπε ο Νίκολας.

"Έλα, Νικ... Μην μας το χαλάς." Νικ; Δεν ήξερα ότι τον φώναζαν έτσι...

"Πήγαινε ρώτησε τον πατέρα και βλέπουμε." είπε και ο Μπεν πετάχτηκε από την καρέκλα και έφυγε τρέχοντας.

"Θα ήταν τέλεια να πάμε βόλτα όλοι μαζί με το ταχύπλοο!" είπε η Άντελαϊν.

"Ναι. Θα ήταν πολύ ωραία!" είπα και εγώ, προσπαθώντας να κρύψω τους ενδιασμούς μου. Ήμουν ενθουσιασμένη, αλλά δεν είχα μπει ποτέ σε βάρκα στη ζωή μου, πόσο μάλλον σε ταχύπλοο. Μόνο σε πλοίο ανέβηκα, όταν είχαμε πάει οικογενειακώς στα νησιά Κουίτζι και με έπιασε ναυτία.

Και καθώς σκεφτόμουν τι εντύπωση θα έδινα αν ξερνούσα μπροστά σε όλους, ο Μπεν μπήκε τρέχοντας μέσα στην τραπεζαρία.

"Μας αφήνει να πάρουμε το ταχύπλοο, αλλά θα έρθουν μαζί μας δέκα φρουροί και θα υπάρχει και μια άλλη βάρκα, για λόγους ασφαλείας. Αν και δεν θα την χρειαστούμε, αφού θα οδηγάω εγώ!" είπε και ο Μπεν και όλοι τον κοιτάξαμε τρομοκρατημένοι.

The Heir/Η ΔιάδοχοςWhere stories live. Discover now