33ο Κεφάλαιο

795 96 11
                                    

Μετά από την επίθεση, συγκεντρωθήκαμε όλοι στην σάλα του παλατιού. Φρουροί, προσωπικό... Όλοι. Ο βασιλιάς ήθελε να μας μιλήσει.

Χτύπησε τα χέρια του και στάθηκε στην μέση της σάλας. Όλοι στρέψαμε την προσοχή μας πάνω του. Υπήρχε απόλυτη ησυχία. Ο βασιλιάς καθάρισε την φωνή του και άρχισε.

"Είμαι στην δυσάρεστη θέση, να σας ενημερώσω, πως με την επίθεση των επαναστατών, σκοτώθηκαν είκοσι φρουροί και δέκα αθώοι υπηρέτες, εκ των οποίων... δύο ήταν μικρά παιδιά." σταμάτησε για λίγο. Ακούστηκαν αναφωνητά μέσα στο δωμάτιο. "Δυστυχώς, βρίσκονταν έξω από το παλάτι για να παραλάβουν τρόφημα από ένα φορτηγό στην πύλη. Ο Στρατηγός Μπόουμαν, με ενημέρωσε πως αυτοί που επιτέθηκαν ήταν τουλάχιστον δεκαπέντε, ενώ υπάρχει πιθανότητα να βρίσκονταν έξω από το παλάτι και αρκετοί ακόμα, τους οποίους δεν καταφέραμε να εντοπίσουμε. Από αυτούς που μπήκαν στο προαύλιο συλλάβαμε πέντε, εξοντώσαμε έξι και τέσσερις ξέφυγαν."

Η ανάσα μου σκάλωσε. Ξαφνικά, ξέχασα να αναπνέω. Τι θα γινόταν αν αυτοί που ξέφυγαν και αυτούς που δεν τους βρηκαν έφερναν ενισχύσεις και επέστρεφαν; Γλιτώσαμε μια φορά, αλλά δεν θα τα καταφέρουμε και δεύτερη.

"Για να μην επαναληφθεί αυτό το τραγικό γεγονός, έχουμε πάρει κάποια μέτρα. Θα χρειαστώ και την βοήθειά σας για να καταφέρουμε να κρατήσουμε τα παιδιά σας ασφαλή." είπε και στράφηκε στους γονείς μας. "Όπως μπορείτε να καταλάβετε, αύριο όταν θα επιστρέψετε στα σπίτια σας, θα έρθουν μερικοί φρουροί του παλατιού μαζί σας. Έχουμε ήδη στείλει από τρεις χιλιάδες σε κάθε επαρχία, όμως καταλαβαίνετε πως δεν είναι αρκετοί. Έχουμε τοποθετήσει στρατό στα σύνορα της Μιρένα. Θα ζητήσω την στήριξη του συμμάχου μας, βασιλιά Τσάρλς της Ζάλια." έκανε μια παύση και ο πατέρας του Μαξ, ήταν βαρώνος είχα την αίσθηση, τον διέκοψε.

"Μέτα συγχωρήσεως, Μεγαλειότατε... Οι 'σύμμαχοι' μας, όπως τους χαρακτηρίζετε, ευθύνονται για αυτές τις καταστάσεις που ζούμε! Επειδή ο Τσάρλς δεν μπορεί να τους περιορίσει, έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο και λεηλατούν κάθε περιοχή της Μιρένα. Πρέπει να αντεπιτεθούμε! Όχι να κρυβόμαστε πίσω από τα τείχη. Πρέπει να δείξουμε την δύναμή μας!" είπε δυνατά ξεσηκώμοντας τους υπόλοιπους. Ακούγονταν επιφωνήματα από κάθε γωνιά της σάλας. Ο βασιλιάς έγινε έξω φρενών.

"Τι είναι αυτά που λες;" βρυχήθηκε ο βασιλιάς. "Θέλεις να κυρήξω πόλεμο με την Ζάλια;" είπε και τον κοίταξε άγρια. Όλοι ησύχασαν στην αίθουσα και εκείνος μαζεύτηκε. "Οι επαναστάτες, δεν αντιπροσωπεύουν την Ζάλια! Οι επαναστάτες, είναι κατά της Ζάλια! Κατά της σταθερότητας! Κατά της ειρήνης! Θέλουν να μας καταστρέψουν όλους..." είπε και στράφηκε προς το μέρος μας. "Αν σκοτωνόμαστε μεταξύ μας και δεν εξοντώσουμε τον κοινό μας εχθρό, θα μας φάνε ζωντανούς! Μην τους υποτιμάτε. Είδατε τι κατάφεραν να κάνουν... Η πιο ισχυρή φρουρά, βρίσκεται εδώ, στο παλάτι. Και αυτοί, κατάφεραν να τους ξεγελάσουν. Διανοείστε τι μπορούν να κάνουν αν δεν βάλουμε ένα τέλος;"

The Heir/Η ΔιάδοχοςWhere stories live. Discover now