11ο Κεφάλαιο

938 108 1
                                    

Το επόμενο πρωί, η Ελίζ άργησε να με ξυπνήσει, με αποτέλεσμα να τρέχω πανικόβλητη για να ντυθω και τελικά δεν έμεινε χρόνος για μαλλιά και μακιγιάζ. Ήμουν απλά ντυμένη και αυτό μου άρεσε. Ήταν όπως όταν ήμουν σπίτι. Μου είχε λείψει να είμαι φυσική.

Στο πρωινό, η Άντελαϊν δεν παρέλειψε να σχολιάσει την έλλειψη μέικαπ, ενώ η Αλέξις είπε πως της άρεσε. Ο Μπεν, έκανε σαν να μην υπήρχα στο δωμάτιο και ο Νίκολας με κοιτούσε συμπονετικά.

"Παιδιά, μπορώ να έχω την προσοχή σας;" είπε με μεγαλοπρέπεια η βασίλισσα και όλοι την κοιτάξαμε. "Σε δύο μέρες, θα έρθει στο παλάτι ο αδερφός μου Τζούλιαν, Δούκας της επαρχίας Γκρίνγκεϊτ, με την οικογένειά του. Η ανιψιά μου Λαίδη Έιπριλ θα παντρευτεί εδώ, τον Πρίγκιπα Άντριαν του Μπεϊλίν, σε μια εβδομάδα. Από σήμερα θα κάνετε όλοι, μαθήματα καλών τρόπων και χορού για τον γάμο. Θα έρθουν βασιλιάδες από γειτονικά βασίλια και θέλω όλοι, χωρίς εξαιρέσεις, να φέρεστε κατάλληλα." είπε και κοίταξε τον Μπεν και τον Νίκολας.

Δεν ήμουν σίγουρη για το πως ένιωθα για τα μαθήματα καλών τρόπων. Σίγουρα θα μου φανούν χρήσιμα, υποθέτω. Η βασίλισσα μας είπε να πάμε όλοι μετά το πρωινό στην αίθουσα ψυχαγωγίας, για να ξεκινήσουμε τα μαθήματα.

Αφού συγκεντρωθήκαμε όλοι εκεί και καθήσαμε στις καρέκλες που είχαν τοποθετηθεί γύρω από μια τραπεζαρία, ειδικά για αυτο το σκοπό, μπήκε στην αίθουσα μια σικάτη και όπως την έκοβα ψιλομύτα κυρία.

"Καλημέρα σας. Είμαι η δεσποινίς Άγκαθα, σύμβουλος της Αυτού Μεγαλειότης Βασίλισσας Λίντια της Μιρένα. Την εβδομάδα που θα ακολουθήσει, θα κάνουμε εντατικά μαθήματα καλών τρόπων, καθώς μερικοί τα χρειάζεστε οπωσδήποτε." είπε και με το μερικοί, υπονοούσε εμάς. Ήδη την αντιπάθησα την ξινή.

Για μια ολόκληρη ώρα, μας εξηγούσε πως και πότε να χρησιμοποιούμε το κάθε πιρούνι και κουτάλι και πως να συμπεριφερόμαστε κοντά στους βασιλείς. Μετά έπιασε τα "ενδύματα".

"Το να ασχολούνται όλοι με το μπούστο σας ή τα γυμνά πόδια σας δεν είναι ότι πιο ωραίο. Εννοείται πως δεν θα πάτε με την φόρμα. Καλό θα ήταν να βάλετε ένα φόρεμα που θα αφήνει και το κατιτίς στην φαντασία του ανδρικού κοινού." είπε και κοίταξε εμένα και την Αλέξις.

Εγώ είχα γίνει κόκκινη από θυμό. Συνέχισε τον εξευτελισμό μας, μιλώντας για το φαγητό.

" Το να την βγάλετε όλο το βράδυ στο μπουφέ, μάλλον δεν είναι στα υπέρ σας. Όσο και αν πεινάτε προσπαθήστε να ελέγξετε την λαιμαργία σας με καμία καραμελίτσα, καμία τσίχλα...Περιμένετε και λίγο... όπου να είναι θα βγάλουν και τα γλυκά!" είπε ειρωνικά και εγώ έσφιξα το μπράτσο του Νίκολας που καθόταν από δίπλα μου.

The Heir/Η ΔιάδοχοςWhere stories live. Discover now