42ο Κεφάλαιο

715 98 20
                                    

Καθόμουν στο μπαλκόνι του δωματίου μου και έπινα έναν χυμό που μου έφερε η Ελίζ. Ήταν λίγα λεπτά μετά τις πέντε και στο παλάτι υπήρχε αναστάτωση. Εδώ και τρεις μέρες, έχουν αρχίσει οι ετοιμασίες για την γιορτή της Άνοιξης. Μπορούσα να διακρίνω την αγωνία των υπηρετών στα πρόσωπά τους, ακόμα και από εδώ πάνω.

Εμείς, όλο το πρωί κάναμε πρόβα το κομμάτι μας με τον Νικ και τον Μπεν. Δεν ήταν όσο αμήχανα το φανταζόμουν και πιστεύω ότι θα βγει ένα καλό αποτέλεσμα. Εγώ και ο Νικ, κλείσαμε μια αίθουσα στον δεύτερο, για να παίξουμε το ντουέτο αργά το απόγευμα, καθώς με όλα αυτά που συνέβησαν, είμασταν εντελώς απροετοίμαστοι.

Και το γεγονός που με άγχωνε περισσότερο, δεν ήταν πως ο κύριος Μπαρόκ θα μας βαθμολογούσε, ήταν πως θα μας έβλεπε τόσος κόσμος. Θα βγαίναμε ακόμα και στην τηλεόραση. Αυτό με έκανε να ανησυχώ πως κάτι θα πήγαινε στραβά.

Η βασίλισσα επίσης, μας είπε πως θα έφτανε στο παλάτι η πιο διάσημη σχεδιάστρια μόδας που υπάρχει, Σαρλότ Κάρσον. Δεν υπήρχε άνθρωπος στη Μιρένα ή στο εξωτερικό που να μην είχε ακούσει αυτό το όνομα. Θα έφερνε και την ομάδα της και θα σχεδίαζε φορέματα ειδικά για εμάς. Θα ήταν το δώρο της βασίλισσας για εμάς.

Ήμουν τόσο ενθουσιασμένη και κοιτούσα κάθε πέντε λεπτά το ρολόι μου, περιμένοντας να έρθει η ώρα που θα κατεβαίναμε στην βιβλιοθήκη. Ήδη ετοίμαζαν τον χώρο κατάλληλα...

Λίγη ώρα αργότερα, η Λουίζ χτύπησε την πόρτα μου και μπήκε στο δωμάτιο. Φορούσε ένα χαριτωμένο καλοκαιρινό φόρεμα και τα μαλλιά της τα είχε πιάσει ψηλά.

"Είμαι συγκινημένη! Ένα όνειρό μου πραγματοποιείται!" είπε και χαμογέλασε πλατιά. "Μια διάσημη σχεδιάτρια θα ράψει ένα φόρεμα μόνο για εμένα! Και δεν είναι μια οποιαδήποτε σχεδιάστρια! Είναι η Σαρλότ... Νομίζω θα λυποθιμήσω." είπε η Λουίζ και βγήκαμε από το δωμάτιο.

"Οι άλλες λες να είναι κάτω;" ρώτησα και σήκωσε ανήξερα τους ώμους της.

"Μάλλον... Υποθέτω." είπε και ανοίξαμε την πόρτα της βιβλιοθήκης.

Ένας χείμμαρος χρωμάτων, θάμπωσε τα μάτια μου. Υφάσματα, μπλοκ, στυλοί, μολύβια, μπογιές, μεζούρες. Άνθρωποι να τρέχουν στο δωμάτιο, προσπαθώντας να βγάλουν άκρη και στο κέντρο όλων, η Σαρλότ Κάρσον. Επιβλητική παρουσία, που γεμίζει το δωμάτιο. Στέκεται ατάραχη και δίνει οδηγίες στους βοηθούς της.

Ήταν εκθαμβωτική. Σίγουρα, μια γυναίκα που τραβά τα βλέμματα πάνω της. Είχε κοντό άσπρο μαλλί και φορούσε ένα σικ φόρεμα, τόσο ιδιαίτερο, που δεν ήμουν εντελώς σίγουρη αν μου άρεσε ή όχι.

The Heir/Η ΔιάδοχοςWhere stories live. Discover now