37ο Κεφάλαιο

845 93 9
                                    

Είχε περάσει μια εβδομάδα από το γεγονός με τους επαναστάτες. Όλοι είμασταν σε επιφυλακή για ακόμα μια φορά μέσα σε έναν μήνα και προσπαθούσαμε να καταλάβουμε πως κατάφεραν και εισέβαλλαν στην ενοεπικοινωνία των φρουρών και στο σύστημα του παλατιού. Οι φρουροί δεν μας άφηναν από τα μάτια τους και πραγματικά, μπορώ να πω ότι περνάω περισσότερο χρόνο μαζί τους, παρά μόνη μου ή με τα παιδιά.

Έτσι πλέον, τους φωνάζω με το μικρό τους και ξέρω τα πάντα για την ζωή τους. Ο καινούριος μου φρουρός, που αντικατέστησε τον Λοχαγό Τέρνερ, είναι ο Αξιωματικός Ίτον ή όπως τον φώναζα, Λαμάρ. Και ο αγαπημένος μου, ο Υπολοχαγός Γουέστ, στο μικρό Μέισον.

"Δεσποινίς Αμέλια, ποιό είναι το πρόγραμμα σήμερα;" ρώτησε ο Λαμάρ.

"Δεν έχω σχεδιάσει κάτι... Προς το παρόν, πρωινό." είπα και κατεβήκαμε στην τραπεζαρία. Εκείνοι έμειναν στην πόρτα μαζί με άλλους φρουρούς που περίμεναν ήδη εκεί. Βέβαια, σε κάθε γωνία της αίθουσας της τραπεζαρίας, βρίσκονταν τουλάχιστον δύο φρουροί. Στο σύνολο οκτώ, μέσα στην αίθουσα.

"Αυτές τις μέρες, ακούω στις ειδήσεις, που οι πόλεις είναι έρημες και οι κάτοικοι φοβούνται να βγουν από τα σπίτια τους, όμως εγώ έχω βαρεθεί την ζωή μου!" είπε δραματικά η Άντελαϊν. "Δεν θα αντέξω άλλη μια μέρα χωρίς να κάνω τίποτα..."

"Αυτά έλεγες και την προηγούμενη φορά που είμασταν κλεισμένοι εδώ πέρα και είχες την φαεινή ιδέα να ξενυχτήσουμε παίζοντας επιτραπέζια. Νομίζω θυμάσαι πως κατέληξε αυτό..." είπα και γούρλωσε τα μάτια της στην ανάμνηση.

"Ξέρεις κάτι; Το παίρνω πίσω... Μια χαρά περνάμε! Θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερα..." είπε και ο Κρίστιαν άρχισε να γελάει.

"Που το αστείο; Πέθαναν άνθρωποι επειδή εμείς θέλαμε να παίξουμε επιτραπέζια!" σχολίασε ο Μπεν.

"Ξέρεις πως τα επιτραπέζια ήταν μια αφορμή. Αν δεν γινόταν τότε, σίγουρα θα έβρισκαν μια άλλη μέρα σε έναν άλλον χώρο." είπε ο Κρίστιαν.

"Όντως... Και αυτό είναι που με κάνει να υποπτεύομαι... Πως ήξεραν πότε θα παίξουμε επιτραπέζια στην αίθουσα ψυχαγωγίας;" είπε συλλογισμένος ο Μαξ.

"Έχουν κατασκόπους μέσα στο παλάτι..." είπε ψιθυριστά η Αλέξις. "Δεν εξηγείται αλλιώς."

"Μάλλον... Ο μπαμπάς ανακρίνει όλο το προσωπικό! Προσπαθούν να βρουν τον ή τους προδότες." εξήγησε η Άντελαϊν.

The Heir/Η Διάδοχοςحيث تعيش القصص. اكتشف الآن