9 • dinsdag 10 juli 2012

2.1K 108 32
                                    

Geamuseerd nam Gael een slokje van haar rode beaujolais en leunde achterover op de lichtgroene poef die in de slaapkamer van Amy en Ethan stond.

Voor haar stond Amy gefrustreerd kleren uit de dressing te gooien. Een jeansbroek vloog voor Gaels donkerbruine suède sandaaltjes op de grond.

"Waarom heb ik nou geen jurk voor één van de chicste bruiloften waar ik ooit in mijn leven naar toe zal gaan?" hoorde Gael de wanhopige stem van Amy vanachter de openstaande deuren die de dressing afsloten van de slaapkamer.

"Eén van de chicste bruiloften? Ik denk dat mijn toekomstige bruiloft tien keer zo erg zal zijn," zei Gael, voordat ze een nieuw slokje nam.

Amy's hoofd kwam tevoorschijn. "Jij? Laat me niet lachen. Je houdt je bruiloft waarschijnlijk op een verlaten strand in Mexico, met enkel jij, je slachtoffer en een louche priester en nadien krijgen wij het nieuws te horen dat je effectief getrouwd bent." Amy glimlachte duivels. "En hoe kom je op het onderwerp van je eigen bruiloft? Heb je soms een slachtoffer op het oog?"

Gaels lippen krulden zich met moeite omhoog. "Heb jij soms een slachtoffer in aanbieding?" vroeg ze, terwijl ze haar beste vriendin aankeek boven haar glas wijn, dat lichtjes trilde in haar hand.

Het donkerrode jurkje dat Amy in haar hand had gehad, liet ze achteloos op de grond vallen. "Dus je neemt helemaal niemand mee naar de bruiloft van je broer?" vroeg Amy met toegeknepen oogjes.

De linkerwenkbrauw van Gael schoot in de lucht. "Wat wil je eigenlijk zeggen, Amy Burnett?" vroeg ze op een waarschuwende toon.

"Het is Amy Harding, sinds ik een getrouwde vrouw ben, maar dat is bijzaak." Amy plofte neer op het grote bed dat de slaapkamer domineerde en kruiste haar benen. "Dus je hebt nog steeds geen leuke man leren kennen? Je woont in een stad met acht miljoen inwoners en je bent nog nooit iemand tegengekomen? Ik geloof je niet."

Gael hield haar gezicht in de plooi. "Denk je niet dat ik je allang op de hoogte zou hebben gebracht mocht ik iemand hebben leren kennen?"

Die retorische vraag leverde haar een ongelovige blik van Amy op, die van het bed afsprong en het rode jurkje opraapte.

"Nou, het maakt ook niet uit. Caleb vroeg hoe het met je was toen hij hier gisteren was."

"Moreno?" vroeg Gael, die bijna een grote wijnvlek maakte in haar wit T-shirt. Bij nader inzien zette ze het wijnglas op de grenen ladekast.

"Kennen wij andere Calebs?" vroeg Amy geamuseerd. "Hij was heel erg geïnteresseerd in het feit of je eventueel al iemand op het oog had."

"Wat doet hij überhaupt in je huis in de eerste plaats?" vroeg Gael zachtjes mopperend.

Amy keek haar beste vriendin scherp aan. "Caleb komt hier elke zondag eten. Soms is je broer erbij, als hij het niet te druk heeft op het advocatenbureau, samen met Lorelei. Je weet toch dat Ethan goede vrienden met ze is," zei ze. "Maar ik vraag me af waarom Caleb zoveel interesse toont in jouw liefdesleven."

Gael rolde met haar ogen en reikte naar haar wijnglas. "Die snul heeft me vorige week mee uitgevraagd in de vorm van een contract."

"Wat!" Amy zakte terug neer op het bed. "Hoezo?"

Gael ging naast Amy op het bed zitten. "Nou, je weet toch dat ik naar de garage ben gegaan voor een kras in Chris' auto?" Amy knikte hevig. "Nou, blijkbaar had hij naast zijn handwerk ook een date met hemzelf aangerekend. En ik heb er, in mijn haast om weg te komen, mijn handtekening onder gezet!"

Een giechel ontsnapte aan Amy's mond. "Je kunt niet ontkennen dat hij wel erg ver gaat om je te strikken voor een avondje alleen. Dus je bent verplicht om met hem af te spreken?" vroeg ze, terwijl ze veelbetekenend met haar wenkbrauwen wiebelde.

De Terugkeer | ✔️ (DE OVERGAVE #1) - #Netties2017Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu