25 • vrijdag 28 december 2012

2.1K 97 98
                                    

Voor het eerst in haar leven bracht Gael de feestdagen door in het land waar ze woonde.

Haar familie had de traditie om de feestdagen altijd te spenderen op een exotische locatie. Vorig jaar hadden de la Roches het nieuwe jaar ingeluid op een heet strand aan de uiterste oostkust in Australië. Het jaar daarvoor hadden ze Kerstmis gevierd in Ierland, met een dikke laag sneeuw op de achtergrond.

Maar dit jaar had Gael, dankzij de hulp van Bobby, weten te ontsnappen. Noelle had erop gestaan dat ze de feestdagen zou spenderen bij de McGees en Bobby had voorgesteld om Gael mee te nemen naar Maine, waar de familie een vakantiehuis had.

"Gewoon een klein vakantiehuisje, Gael. Mijn vader heeft het geërfd van zijn grootvader. En daarbij, het is enkel familie onder elkaar," had Bobby haar proberen te sussen, terwijl ze haar koffer aan het maken was en had gepanikeerd over welke kledij ze moest meenemen.

"Jouw over-overgrootvader was een presidentskandidaat, Robert," had Gael hem toegesnauwd, terwijl ze een poederblauwe avondjurk van een Europese designer in de koffer propte. "Zijn schoonzoon was een Engelse hertog, in hemelsnaam. In de McGee-clan is niets gewoon."

Bobby had enkel gegrijnsd. "Iemand heeft duidelijk moeite gedaan om zich eindelijk in mijn familiegeschiedenis te verdiepen?"

Gael had gereageerd door een scherpgehakte schoen zijn kant uit te gooien, waardoor Bobby genoodzaakt was de kamer te verlaten.

Maar Bobby had gelijk gehad. Ondanks het feit dat de McGee-familie één van de vooraanstaande families van het land was, was de sfeer tijdens de feestdagen gemoedelijk. Ralph McGee droeg bijna elke dag een kabeltrui die volgens Noelle al een halve eeuw oud was en die dringend aan vervanging toe was. Noelle had Gael toevertrouwd dat ze geen enkel poging meer deed om het vod weg te gooien, omdat Ralph de trui elke keer stiekem terug van de vuilnishoop pikte.

De enige van de familie die afstandelijk deed tegen Gael, was Marion, Bobby's jongere zus. Marion McGee zat in haar voorlaatste jaar aan Perelman, de medische school van de universiteit van Pennsylvania. Ze ging standaard gekleed in een afgesleten jeans en een slobbertrui tijdens de vakanties. Toen Gael Marion had ontmoet, die ochtend dat ze met Bobby was aangekomen, had Marion haar met grote donkerbruine ogen ongeïnteresseerd aangekeken, voordat ze zich terug concentreerde op het natuurkundig tijdschrift dat ze aan het lezen was in de ruime sofa. Een vinger speelde achteloos met een diepbruine lok, die tot net over haar borsten viel.

Bobby had Gael op het hart gedrukt dat Marion tegen iedereen koeltjes deed. Hij had zijn zusje beschreven als introvert, iets dat Gael niet helemaal had geslikt. Ze had het gevoel dat de grote reeënogen van haar schoonzusje dwars door haar heen konden kijken.

Ralph had haar met open armen ontvangen en had haar trots zijn zeilboot, die nu veilig was gestald in een bijgebouw, laten zien. Hij had haar beloofd om tijdens de zomer met haar urenlange zeiltochten te ondernemen.

Gael voelde zich hier, in het grote maar gezellige ingerichte landhuis op het groene, verlaten eiland, meer thuis dan in haar ouderlijk huis in het zonnige Californië. Het vakantiehuis van de McGees lag op een ideale locatie, op een klein schiereilandje van het eiland zelf, waardoor het huis bijna op het water leek te drijven, omringd door dennenbomen. Het liefste zat Gael in de kleine woonkamer, opgerold tot een bolletje, zodat ze naar de oceaan kon kijken en kon zien hoe de winterzon speelde op de golven.

Het huis was vorige week langzaam volgestroomd met andere familieleden. Bobby's grootvader langs vaderskant, Joseph McGee, was als eerste aangekomen vanuit Boston. Hij woonde in het hart van het historische gedeelte van de stad. Gael was onder de indruk geweest van zijn opa, die het familiebedrijf had opgericht na zijn lange carrière als senator.

De Terugkeer | ✔️ (DE OVERGAVE #1) - #Netties2017Where stories live. Discover now