46 • donderdag 22 augustus 2013

1.1K 76 59
                                    

Gael vouwde haar handen in een wanhopige poging om niet in haar ogen te wrijven.

Het was bijna halfnegen 's avonds en Gael zat nog altijd aan haar bureau in het hoofdgebouw van Tudors.

De vermoeidheid had haar bijna te pakken, maar Gael weigerde om op te staan voordat ze alle rapporten had doorgespit. Ze wilde zeker zijn dat ze alle berekeningen goed had gecontroleerd voor de vergadering van morgen.

Haar kin rustte op haar vuist en ze voelde hoe haar oogleden langzaam naar beneden zakten.

"Gabrielle." Op haar schouder voelde ze een stevige hand die haar zachtjes heen en weer schudde.

Meteen zat Gael rechtop.

"Meneer McMillan!" hapte Gael naar adem, terwijl ze haastig in de paperassen op haar bureau begon te bladeren. "Het spijt me, dat was echt niet mijn bedoeling!"

Vincent glimlachte. Hij stond naast haar, met zijn aktetas in zijn hand. "Ga naar huis, Gabrielle. Je bent doodop. Ik vertrek nu ook."

"Ik wil even dit rapport afmaken, meneer McMillan, als u het niet erg vindt," zei Gael, terwijl ze op de stapel tikte die voor haar lag.

Bijna onopgemerkte schudde Vincent zijn hoofd. "Goed, maar maak het niet meer te laat. Je werkt te hard, de laatste tijd." Met die woorden knikte hij haar een goedenavond en liep naar de liften.

Gael keek toe hoe de lift wegstierf met een vage pling. Rond haar heen waren alle bureaulampen gedoofd. Haar kantoor was de enige vorm van verlichting op de werkvloer.

Geeuwen liet Gael zich terug in haar bureaustoel zakken, voordat ze zich terug richtte op het grote beeldscherm voor haar en door de stapel papier bladerde.

Gael was eigenlijk doodop. Gisterenavond had ze nog tot diep in de nacht gestudeerd, totdat de slaap haar te pakken had gekregen en ze haar boek als hoofdkussen had gebruikt. Bobby had haar uitgefoeterd toen hij haar 's ochtends had gevonden.

Ze wreef over haar slapen terwijl ze doorheen de rapporten klikte. Waar was dat rapport dat Ewan haar vanmiddag had doorgestuurd? Met een frons keek Gael naar de documenten die op het beeldscherm verschenen, maar geen enkele van die rapporten was het rapport dat ze nodig had.

"Merde," vloekte Gael zachtjes, terwijl ze wanhopig doorheen haar mailaccount klikte. In welke map had ze dat in godsnaam gezet?

Met een diepe zucht legde Gael haar hoofd neer op haar bureau. Ze kon hier niet weg voordat ze alles had nagekeken.

Op haar bureau begon Eminem te rappen en Gael kreunde. Vervloekt is degene die haar op dit uur belde.

Zonder op te kijken, beantwoordde ze het telefoontje, terwijl ze met haar hoofd op het bureau bleef liggen. Langzaam zette ze het toestel tegen haar oor.

"Hallo?" vroeg Gael, zonder haar ogen te openen.

"Liefje," hoorde ze een geamuseerde stem aan de andere kant vragen.

Onmiddellijk was Gael terug klaarwakker. Haar ogen vlogen open en ze hapte hoorbaar naar adem. Gael wist zich net op tijd aan haar bureau vast te houden, voordat ze met de bureaustoel op haar rug was gevallen.

"Moreno!" siste ze doorheen haar tanden. Haar hartslag vloog de lucht in en Gael voelde hoe haar huid heet werd onder het legergroene hemdjurkje dat ze droeg.

Maanden geleden was ze erin geslaagd om Caleb uit haar gedachten te drukken. Om zijn bestaan min of meer te negeren. Om zich volledig op haar verloving en nakend huwelijk te storten.

Al haar gedachten werden teruggekatapulteerd naar Californië. Opeens kon ze Calebs aanrakingen weer voelen op haar lichaam. Kon ze zijn plagerige karamelkleurige ogen zien, die haar spottend aankeken voordat hij haar vurig kuste.

De Terugkeer | ✔️ (DE OVERGAVE #1) - #Netties2017Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu