47 • maandag 9 september 2013

1.1K 66 16
                                    

De naalden prikten in Gaels huid. In haar hoofd gaf ze de kleermaakster een stevige uitbrander. Uitwendig beet Gael op haar lippen zodat ze de arme vrouw niet zou schelden.

De afgelopen twee weken was Gaels agenda overspoeld geweest met alle afspraken met de bloemist, de huwelijksplanner en ook de interieurspecialist, die het huis dat Bobby had gekocht, opnieuw zou ontwerpen. Haar hoofd tolde en Gael kon zich de laatste keer niet meer herinneren dat ze echt goed had geslapen.

Haar collega Kelsey had vorige week nog opgemerkt dat Gael te veel gewicht was verloren.

Gael wist dat het waar was. De laatste tijd had ze nauwelijks gedacht aan eten, hoewel Bobby zijn best deed om elke avond uitgebreid te koken voor haar.

Maar de meeste avonden spendeerde Gael aan haar bureau, bellend met Oscar of door spreadsheets bladerend.

Ze kon Bobby niet onder ogen komen. Niet nu ze opnieuw zo vreselijk hard aan hun relatie twijfelde.

In haar hoofd vervloekte ze Caleb. Opnieuw had hij al haar beslissingen op losse schroeven weten te zetten met vage beloften.

"U mag nu echt niet meer afvallen, juffrouw de la Roche," zei de verkoopster, terwijl ze kritisch naar het lichaam van Gael keek, dat momenteel gehuld was in Vera Wang.

Gael trok één wenkbrauw op. "Is dit de laatste pasbeurt?" vroeg ze, terwijl ze heen en weer liep. De kleermaakster had haar jurk opnieuw moeten innemen.

"Normaal gezien wel. Als u nu op gewicht blijft, hoeft er niets meer worden aangepast te worden." De ogen van de verkoopster keken haar aan. "Als u nog gewicht verliest, dan komt u over twee weken nog een keer terug."

Gael knikte. Ze voelde er niet veel voor dat haar jurk opeens zou afzakken terwijl ze naar het altaar liep omdat ze haar borsten was verloren door de stress die Caleb Moreno had veroorzaakt.

"Goed, dan is het nu tijd voor de tweede jurk." Gael werd uit haar bruidsjurk geholpen en in haar tweede jurk, de jurk die ze zelf had gekozen en de jurk waarin ze haar jawoord zou geven, gehesen.

Terwijl de kleermaakster de laatste aanpassingen deed, kon Gael zien waarom zoveel vrouwen in het huilen uitbarstte tijdens het laatste pasbeurt. De jurk zat perfect rond haar lichaam en Gael kon niet wachten om in de jurk naar het altaar te lopen, waar Bobby op haar zou wachten.

Die vervloekte Moreno zou dat niet van haar afnemen.

Uiteindelijk werd er besloten om de jurken nog twee weken in de winkel te laten en maakte Gael de afspraak voor de laatste pasbeurt. Ze stuurde een sms'je naar Clara, die de Vera Wang zou bijhouden tot Gaels huwelijksdag. Oscar zou zorg dragen voor haar eigenlijke trouwjurk. Het laatste dat Gael wilde, was dat Bobby per ongeluk op de jurken zou uitkomen.

De verkoopster legde Gael ook uit dat het erg belangrijk was dat ze die laatste pasbeurt ook haar bruidslingerie zou meenemen, de schoenen en de juwelen die ze van plan was te dragen, om te kijken of alles bij elkaar paste. Gael knikte en plaatste een herinnering in haar telefoon.

Nog minder dan een maand, ging er door haar heen, terwijl ze terug naar het gebouw van Tudors liep. Nog minder dan een maand en ze zou Gabrielle McGee zijn, de vrouw van Robert McGee.

Vorige maand had dat idee haar enkel met geluk vervuld. Vandaag was het alsof er een schaduw over dat toekomstbeeld hing.

Gael schudde haar hoofd. Ze wilde nog altijd met Bobby trouwen. Ze wist dat hij voor haar was gemaakt. Ze hoorden samen.

Voordat ze het gebouw inliep, streek ze over haar lichtgrijze kokerrok. Stop met denken, Gael, schreeuwde ze zichzelf toe. Je maakte de goede beslissing.

De Terugkeer | ✔️ (DE OVERGAVE #1) - #Netties2017Where stories live. Discover now