23 • donderdag 29 november 2012

1.8K 86 9
                                    

De rode vloeistof kolkte zachtjes in het glas dat Gael in haar linkerhand hield. Met haar andere hand trok ze jurken van de kapstok om ze vervolgens op de grond te laten vallen.

Tegen haar donkerblauwe jeans duwde Fitz met zijn snoet. Zijn ogen stonden smekend en er droop wat kwijl uit zijn muil.

"Fitz, nee." Gael duwde hem zachtjes opzij met haar been. De hond kwispelde en snoof aan haar broek.

Bobby had gemakkelijk praten. Vanochtend had hij haar toevallig laten weten dat ze Thanksgiving, een feest dat Gaels familie nooit vierde omdat haar ouders zich nog altijd als rasechte Fransen beschouwden, bij zijn ouders zouden doorbrengen.

Hij had haar nog weten toe te roepen dat ze zich geen zorgen moest maken en dat alles op rolletjes zou lopen.

Gael was niet in staat geweest om iets te zeggen of zelfs maar te reageren.

Met een verdoofd gevoel had ze de hele ochtend doorgebracht op kantoor. Vincent was verbaasd geweest dat ze was opgedaagd op een feestdag. Gael had hem geantwoord dat ze in het buitenland het concept van Thanksgiving niet begrepen en dat de wereld verder draaide.

Ze wou zelfs nog na de middag blijven, in de hoop om alles te kunnen vermijden. Helaas had Vincent haar onverbiddelijk naar huis gestuurd.

Gael zuchtte en keek over haar schouder. Vanaf de deuropening naar de slaapkamer zat Harvey vanaf het bed het tafereel met een zwiepende staart genade te slagen.

De eerste dagen had Gael zich geamuseerd door 's avonds languit op de bank te liggen en te kijken hoe Harvey de scepter zwaaide over Fitz. Zelfs de krassen over zijn neus hadden hem niet tegengehouden om nieuwsgierig aan haar buik te snuffelen en speels naar haar staart te happen.

Hoofdschuddend draaide Gael zich terug om, na Fitz opnieuw met haar knie weg te hebben geschoven, en bestudeerde de inhoud van haar deel van de dressing aandachtig. Ze zuchtte opnieuw en nam een grote slok wijn.

Het was de eerste keer in haar leven dat ze haar schoonfamilie moest ontmoeten. Een woord waarvan Gael moest gruwen en waarvan haar buik in een verkeerde manier samentrok. Bobby had haar op het hart gedrukt dat het enkel met zijn ouders zou zijn, maar Gael vertrouwde het niet helemaal. De weinige keren dat ze deze feestdag had gevierd bij Amy, was Amy's voltallige familie aanwezig geweest, tot de vele neven en nichten uit Alabama toe.

Met een zucht keek Gael op het haar dunne polshorloge met het kalfsleren bandje, dat ze van haar vader voor haar zestiende verjaardag had gekregen. Ze nam een slokje van de uitstekende Italiaanse wijn, liep naar de slaapkamer voordat ze haar glas op haar nachtkastje neerzette en zich op het bed liet vallen. Harvey keek haar verontwaardigd aan.

Bobby zou elk moment kunnen arriveren. Zijzelf was nog altijd niet aangekleed.

Bij de Barnetts was iedereen altijd gekleed in een oude jeans en een T-shirt geweest. Niet echt de kledingkeuze die ze moest hanteren om de familie van Bobby te leren kennen.

Maar ze kon toch ook niet opdagen in een lange avondjurk bezaaid met pailletten? Gael sloeg haar ogen ten hemel en begroef haar hoofd in haar handen.

Hoe kon ze Bobby's familie op dit moment onder ogen komen? De afgelopen weken had Gael op eieren gelopen. Ze had zich geschaamd en voelde zich misbruikt door zichzelf. Hoe graag ze de schuld op Caleb wilde schuiven, ze kon het niet. Het was haar eigen fout en ze wilde dat ze alle beslissingen kon terugdraaien.

Tot het moment dat ze aan Caleb dacht, hoe zijn tong op haar huid had gevoeld. Elke keer had een onbekende hitte Gael bekropen en voelde ze zich vies.

Hoe had ze Caleb zoveel macht over haar kunnen gegeven? Ze wist dat hij gevaarlijk spel speelde. Zelfs nu, terwijl ze haar kleren probeerde uit te kiezen om Bobby's familie te leren kennen, kon ze Calebs plagerige lichtbruine ogen weer voor haar zien, zijn vingers over haar huid voelen dwalen voordat hij haar kuste.

De Terugkeer | ✔️ (DE OVERGAVE #1) - #Netties2017Where stories live. Discover now