10 • vrijdag 18 juli 2008

2K 111 5
                                    

De eerste tonen van de openingsdans klonken in de feestzaal. Gael keek trots toe hoe Ethan, gekleed in een zwart pak, Amy meetrok naar de dansvloer en onder luid applaus zijn kersverse vrouw kuste.

Gael grijnsde en streek haar lilakleurige jurk glad. De tule-achtige stof kraakte zachtjes onder haar handen.

De afgelopen maand was zenuwslopend geweest. Natuurlijk had Gael zonder na te denken ingestemd om bruidsmeisje te worden toen Amy haar hysterisch had opgebeld, een kwartier nadat Ethan haar ten huwelijk had gevraagd. Natuurlijk had Gael er geen rekening mee gehouden dat Amy van plan was om een hele bruiloft in één maand te plannen. Natuurlijk had Gael er niet aan gedacht dat het haar taak was als bruidsmeisje om overal mee naar toe gesleept te worden, van het uitkiezen van de trouwlocatie tot het proeven van de huwelijkstaart toe.

Maar eindelijk, na een maand op haar tanden te moeten bijten om de voorpret van Amy niet te verknallen, was er een einde gekomen aan de marteling en kon ze eindelijk genieten.

Heilig nam Gael zich voor om nooit te trouwen. Het idee alleen al om het lijdend voorwerp te zijn van een huwelijk gepland door haar moeder was genoeg om haar bloed in ijs te doen stollen.

De broer van Ethan die getuige was geweest, keek haar verlangend aan, maar Gael gaf hem één opgetrokken wenkbrauw, zodat de jongen, die er niet onaardig uitzag, naar de nicht van Amy gluurde, die hem een knipoog gaf.

Na een paar dansen kwam Ethan haar halen. Met een grijns nam ze zijn hand aan en liet zich meetollen.

"Geen mep deze keer, juffrouw de la Roche?" vroeg hij plagend, terwijl hij haar ronddraaide. In de witte tent die was opgezet, schenen duizend twinkellichtjes. De DJ, een studiegenoot van Ethan, speelde een langzaam nummer van Coldplay.

"Nee, deze keer niet," zei Gael, terwijl ze glimlachte. De laatste maand had ze Ethan, nadat ze hem halfhartig haar excuses had aangeboden, leren te appreciëren. Hij was echt goed voor Amy, had Gael gezien. Ze herinnerde hoe hij Amy zachtjes iets in haar oor had gefluisterd toen ze gebogen stonden over de tientallen ivoorkleurige bloemen bij de bloemist om bloemstukken te kiezen voor de tafels tijdens het bruiloftsdiner. Ze herinnerde zich haarscherp hoe hij naar Amy keek als ze niet oplette, met een liefdevolle, ongelovige blik alsof hij niet kon beseffen wat voor een gelukzak hij was.

Gael had moeten toegeven dat Ethan misschien precies de persoon was die Amy gelukkig kon maken.

Over Ethans schouder kon ze Amy zien dansen met Christopher. De simpele witte strapless jurk zwierde rond door de vele laagjes die de rok had en stond Amy perfect. Haar blonde lokken waren opgestoken in een grote knot en versierd met een zilveren haarklem die blauwe edelstenen had, die perfect gingen bij haar verlovingsring.

"Je zorgt maar dat je haar gelukkig maakt," zei Gael, die op Ethans schouder klopte.

"Anders kom je me smoren in mijn slaap?" vroeg Ethan grijnzend.

De ogen van Gael vernauwden. "Zoiets," zei ze. "Alleen zou ik eerst je mannelijkheid flamberen en aan de hond voeren."

"Auwch. Ik dacht dat we net een goede vriendschap hadden ontwikkeld, na al die uren dat we samen taarten hadden geproefd." Ethan tolde Gael rond en nam haar hand terug vast.

"Je bent niet de slechtste persoon op dit feest, nee," stemde Gael in, terwijl ze naar hem opkeek.

De grijns van Ethan werd breder en hij nam haar steviger vast rond haar middel. "Dat weet ik, Gabrielle."

Nadat het nummer was afgelopen, liet Ethan Gael los met een lichte hoofdknik en bracht haar een glas champagne.

De wind stak zachtjes op vanaf de wijngaard. Gael herinnerde zich hoe ze een drie maanden geleden deze locatie hadden ontdekt, na een tip van de tante van Amy, die had gehoord dat de wijngaard, gelegen in het binnenland van de vallei, nog niet volledig volzet was. De uitgestrektheid van boomgaarden met olijfbomen en de gebouwen in Spaanse stijl die rondom het landgoed lagen, hadden Amy onmiddellijk overtuigd. Het feit dat een eerder koppel had geannuleerd waardoor de voorkeursdatum van Amy en Ethan vrijkwam en waardoor de prijs redelijk was gedaald door de gepastheid om de annulering op te vullen, was een grote factor geweest om voor deze locatie te kiezen.

De Terugkeer | ✔️ (DE OVERGAVE #1) - #Netties2017Where stories live. Discover now