44 • woensdag 3 juli 2013

1.2K 71 34
                                    

Naast Gael stond een grote mok op het bureau, terwijl ze haar handen onbewust door haar haren haalde. Rond het boek waar ze overheen zat gebogen, lagen verschillende kladjes met aantekeningen en schema's. Gael knabbelde op haar onderlip terwijl haar linkerhand de simpele pen vastnam en begon te tikken op het bureau.

Door het raam achter haar schenen de eerste zonnestralen naar binnen. Gael geeuwde en nam een slokje van haar koffie, die inmiddels al ijskoud was. Ze trok een gezicht en zette haastig haar kop terug neer.

Ze rekte zich uit en keek op haar horloge. Vandaag was ze extra vroeg opgestaan om nog een uurtje of twee voor de vergaderingen van vandaag te kunnen studeren. Morgen was het de Vierde Juli en Bobby had voorgesteld om die feestdag bij zijn beste vriend Trent door te brengen in zijn buitenverblijf op Cape Cod. Omdat Gael Trent nog niet had ontmoet, had ze meteen ingestemd met dat plan.

Opnieuw onderdrukte Gael een geeuw en stond op. Een ijskoude douche zou haar goed doen.

Voordat ze naar het werk vertrok, ging Gael met haar hond Fitz nog snel een blokje om. Gael probeerde niet te veel aan de beste vriend van Bobby te denken.

Wat voor een verloofde was ze als ze na al die jaren nog steeds niet de beste vriend van Bobby had leren kennen? Hoe meer Gael terugdacht aan haar eerder gedrag, hoe sneller ze begon te lopen. Natuurlijk had Bobby al vaak bij haar aangedrongen om mee te gaan op de avonden dat hij uitging met zijn vrienden, maar Gael was nooit ingegaan op het aanbod.

Ze had geen excuus waarom ze het zo lang had uitgesteld. Gael zuchtte en knikte naar de portier, die voor haar de deur van het appartementsgebouw opende.

Pas toen Fitz op zijn vaste plaats op het tapijt was gaan liggen met een kauwspeeltje en Harvey in zijn favoriete fauteuil lag, vertrok Gael naar haar werk.

"Hé, Gabrielle, ik had je vandaag niet verwacht." Kelsey Griffith, die ook in het team van Vincent zat, groette haar vrolijk. Haar donkerbruine ogen namen Gael vriendelijk op, terwijl haar volle lippen in een glimlach krulden. Haar donkere kroesharen waren in een korte warrige paardenstaart gebonden, waaruit een paar krulletjes waren ontsnapt die langs haar slapen hingen.

"Oh, jawel. We hebben toch die vergadering over onze research?" vroeg Gael, terwijl ze over het witte mouwloze hemd streek.

"Ja, natuurlijk. Maar zowat de helft van ons team heeft vrij genomen, dus ik dacht ..."

Gael deed haar uiterste best om te glimlachen. "Ik vind de vergadering te belangrijk om te missen, dus hier ben ik. Wie van ons team is afwezig?"

"Oh, gewoon enkel Ewan en Max," antwoordde Kelsey, terwijl ze op het knopje van de lift duwde.

Gael fronste. "Maar zij hebben die wetteksten bestudeerd. Hebben ze een e-mail gestuurd met hun conclusies?"

"Nee, ik heb niets ontvangen," moest Kelsey bekennen.

Gael schudde haar hoofd. "Ongelofelijk," mompelde ze. De liftdeuren gleden open.

"Tot straks," zei Kelsey glimlachend. Gael knikte naar haar, voordat ze naar haar eigen bureau liep.

Voordat ze ging zitten, keek ze over haar schouder naar het kantoor van Vincent. Hij was er al, verdiept in een telefoongesprek. Hij stak zijn hand op toen hij haar zag, en Gael glimlachte naar hem, voordat ze ging zitten.

De rest van de werkdag vloog om. Gael wist de research van Max en Ewan terug te vinden en nog voor te leggen op de vergadering, wat haar een pluim van Vincent opleverde.

Pas na de vergadering hield Vincent haar tegen.

"Hoe gaat het studeren, Gabrielle?" vroeg Vincent haar, terwijl hij gebaarde om plaats te nemen in één van de vergaderstoelen.

De Terugkeer | ✔️ (DE OVERGAVE #1) - #Netties2017Место, где живут истории. Откройте их для себя