18 • vrijdag 11 mei 2012

2K 92 29
                                    

Zodra ze de sleutel omdraaide in het slot, hoorde Gael hoe Fitz met zijn poten tegen de deur krabde en zachtjes jankte.

Gael schudde haar hoofd en duwde de deur volledig open. Fitz sprong haar tegenmoet en likte enthousiast haar gezicht. "Iemand heeft me gemist?" vroeg ze, terwijl ze over zijn hoofd aaide en hem zachtjes van zich afduwde. "Fitz, af. Zit. Braaf zo."

"En hij was niet alleen," hoorde Gael een diepe stem zeggen. Verschrikt keek ze op en zag hoe Bobby tegen de deurstijl leunde en haar warm aankeek.

Hij droeg een donker pak met een zwarte das en zijn normaal warrige donkerblonde haren waren netjes gekamd.

"Bobby!" Gael liet de hond los en sprintte bijna naar hem toe. Bobby ving haar op en kuste haar stevig op haar lippen. "Wat doe jij hier, in mijn appartement?"

"Ik heb mezelf binnengelaten met de sleutel onder je deurmat."

Gael glimlachte. "Ik dacht dat je nog in de hoofdstad zou zitten," zei Gael, terwijl ze zijn armen rond zijn hals iets losser maakte.

"Senator Hess vond dat ik naar huis moest gaan, zeker toen hij hoorde dat de examens van mijn vriendin afgelopen waren," zei Bobby, die over Gaels neus ging met zijn wijsvinger voordat zijn handen naar haar middel gleden.

"Goede oude Hess," antwoordde Gael. Bobby werkte nu al een klein jaar voor een senator in Washington D.C.. Op zich was Gael daar blij mee, want dat betekende dat Bobby minder vaak in Boston was. Haar afstudeerjaar was hectisch geweest, met een thesis die ze had moeten schrijven en een stage bij een economische denktank verbonden met verschillende verschillende financiële bedrijven aan de Oostkust en een hele hoop eindtentamens. Het laatste dat ze had kunnen gebruiken, was een vriend die popelde om haar mee te slepen naar zijn ouders.

Gael maakte zich los uit Bobby's armen en keek hem aan.

Gisterenmiddag had ze haar laatste examen ooit aan de universiteit gemaakt. Clara had Gael zonder enige moeite ervan te overtuigen om dat feitje te vieren door flink te gaan stappen in de buurt van de campus.

Vaag herinnerde Gael zich dat Clara na het zoveelste tequilashotje had voorgesteld om deze zomer het land door te liften.

Gael bukte zich om haar hoge sandaaltjes uit te trekken en voor zich uit te gooien.

"Ah, verlichting," zuchtte ze, voordat ze naar de keuken trok om zichzelf een sterke kop koffie te maken.

"Ben je gaan stappen met Clara?" vroeg Bobby, terwijl het koffiemachine bonen begon te malen.

"Ja. De enige reden waarom ik er zo goed uitzie, is omdat ik na het examen een paar uur heb geslapen. En omdat Clara en ik samen zijn ontbijten. Wat je ziet, is het resultaat van liters sterke zwarte koffie en een onmenselijke hoeveelheid pannenkoeken met esdoornsiroop."

Bobby grijnsde en ging op een stoel zitten, terwijl Gael tegen het aanrecht leunde en genietend van aan de mok rook.

"Hoe was het in de hoofdstad? Wil je ook een mok koffie?" vroeg Gael.

"Ja, graag," antwoordde Bobby. Gael zette haar mok neer en draaide zich om om uit de kast een mok te nemen en het koffiemachine terug aan het werk te zetten.

"In de hoofdstad was het zoals altijd druk. Iedereen heeft het over de staatsvergaderingen die volgende week zijn. Iedereen verwacht dat dan op het einde van de maand duidelijk is wie tegen de huidige president zal opnemen."

"Alsof die gaat verliezen," antwoordde Gael, terwijl ze Bobby zijn mok koffie overhandigde.

Fitz kwam de keuken kwispelend binnen en liep naar Bobby toe. De hond legde zijn kop op Bobby's knie en Bobby krabde de hond afwezig achter zijn oor, terwijl hij een slok nam.

De Terugkeer | ✔️ (DE OVERGAVE #1) - #Netties2017Where stories live. Discover now