40 • maandag 22 april 2013

1.3K 79 23
                                    

Naast haar zat de advocaat familierecht en een ex-studiegenoot van haar broer die Chris had aangeraden. Aan de andere kant zat Chris zelf, die in de hand van zijn zus kneep.

"Reste calme, Gael," zei hij. "Het is maar een voorzorgsmaatregel." Gael slikte en kneep terug.

"Je le sais," antwoordde ze. Aan de andere kant, een paar meter verder, zat Bobby, omringd door zijn advocaat en zijn vader, die een twijfelende blik op Gael wierp.

Ze zaten in het kantoor van een familie-advocaat die het huwelijkscontract zou opstellen. Chris was overgevlogen omdat Gael hem dat vorige week had gesmeekt. Ze kende niets van deze zaken. Het was haar nog steeds een raadsel waarom Ralph er zo op stond dat er een huwelijkscontract werd opgesteld.

Ze fronste en Chris kneep opnieuw in haar hand.

"Het is enkel een voorzorgsmaatregel, Gael. Om het familiefortuin te beschermen van de McGees. Het is achtendertig miljard dollar, als je alle familieleden met elkaar optelt," fluisterde hij.

"Wat?" siste Gael hem toe, terwijl ze hem aankeek met grote ogen. "Had je dat niet wat eerder kunnen zeggen? Hier ga ik niet mee door, Christopher, ik wil hier echt niets mee te maken hebben." Ze maakte aanstalten om op te staan, terwijl haar hoofd duizelde van dat getal.

De hand van Christopher sloot zich rond haar pols en hield haar stevig vast. "Nee, Gabrielle. Jij blijft hier zitten. Jij hebt toegestemd met dit huwelijk. Ik dacht dat geld je niets kon schelen? En daarbij, Bobby heeft slechts een fractie daarvan."

"Dat is ook zo. Maar dit ..." Gael hakkelde. Dit was te veel voor haar. Achtendertig miljard? Daar kon je bijna het halve Afrikaanse continent eten mee geven. Ze wilde geen deel uit maken van zoveel geld.

Haar heel leven lang had ze gezocht naar een normaal, doodgewoon leventje, maar het leek alsof een doorsneeleven niet voor haar was weggelegd.

"Rustig, zusje. Om je gerust te stellen over het huwelijkscontract, Lorelei en ik zijn ook getrouwd met een huwelijkscontract. Het is gewoon voor het mogelijke doemscenario. Jij hebt toch ook een brandverzekering?"

"Ja," mompelde Gael, terwijl ze haar pols losrukte en haar armen over elkaar vouwde.

"Nou, een huwelijkscontract is de brandverzekering voor een huwelijk. Probeer het zo te beschouwen."

"We gaan beginnen," zei Oliver, de advocaat van Gael en haar vertegenwoordiger vandaag. Chris had hem aanbevolen omdat hij zelf niet gespecialiseerd was in familierecht. Hij was er enkel om zijn zus te kalmeren, aangezien Bobby vandaag de tegenpartij vormde. Dat idee zat niet helemaal lekker bij Gael.

"Prima," zei Gael. "Ik wil hier zo snel mogelijk vanaf."

"Goed, het voorlopige contract is vorige week doorgestuurd naar de beide partijen," zei de advocaat die het huwelijkscontract zou opstellen. Hij nam het dossier dat voor hem lag en trok de gele Post-It van de voorpagina, voordat hij opkeek en beide partijen aankeek. "Ik zie dat er besloten is om de eigendommen van beide partijen nu pas in kaart te brengen. Wat was is de reden hiervoor?"

Ralph schraapte zijn keel. "Om mogelijke lekken naar buitenaf te vermijden." Bij het horen van die uitleg flitsten Gaels ogen boos naar haar schoonvader, die haar verontschuldigend aankeek. "Het is niet dat ik je niet vertrouw, Gabrielle, maar we kunnen niet voorzichtig genoeg zijn. Dit is extreem gevoelige informatie en de media zou hier minstens een maand voorpagina's mee kunnen vullen."

De lippen van Gael werden strakke lijnen. De sussende hand op haar knie van haar broer schudde Gael van zich af en ze draaide haar bovenlichaam naar Ralph toe.

"Dus ik word in uw ogen pas officieel familie zodra mijn handtekening onder dat contract voor ons ligt?" Gael gebaarde naar het lijvige dossier dat de advocaat voor haar nog steeds vasthield.

De Terugkeer | ✔️ (DE OVERGAVE #1) - #Netties2017Where stories live. Discover now