1.9: "Gecede Bir Damla Okyanus"

71K 2.4K 134
                                    



Bölüm 7 Kasım 2016/ 18:43 tarihinde yayımlanmıştır.

3.GÖZ

-Hadii, hadi Elvin! Bir daha anlat! Lütfeen!"

-Sonra adam geldi, dedi ki "Ağabey kapatacağız artık, bıraksan yengeyi diyorum."

2 genç kız laflarını söyledikleri an, yine katıla katıla güldüler.

-Ağabeyim ne yaptı peki? " Elvin sesini Acar gibi yaptı.

-Gelene kadar "Galataymış, herkes düşman, ampul suratlı.." Gibi laflar etti." laf üzerine yine gülüp yatakta oturur pozisyondan, bir kere daha yatış pozisyonuna geldiler.

Asu saten, şarap renginde alt üst gecelik takımını giymişken; Elvin de gece mavisi, ipek alt üst gecelik takımını giymişti. Geldikten sonra Acarla yaşadıklarını Asu'ya anlatmış, neredeyse sıcak bahar ayına rağmen, eline aldıkları sıcak çikolatalarla oturup konuşuyorlardı. Asu gülmesini bastırarak biraz da olsa ciddi bir ifade takındı.

-Elvin, ağabeyimi daha önce hiç böyle görmedim. Yani yabancı birine karşı. Kendisi mesafelidir, çevresindekilere göre soğuk ve sert durur. Zaten cüssesi de iri, ailedeki erkeklerde genetik olduğundan. Çoğu kişi ondan çekinir. İş yerinde bile kötü bir şeyi ilk Savaş ağabeyime anlatırlar. Savaş ağabeyim, halleder, ağabeyime anlatmaz. Sadece bize ve Sarp ağabeylere bu kadar sıcaktı. Şimdi sen de varsın. " Deniz Asu'nun dediğiyle Elvin'in yüzünde gülümseme oluştu, bakışlarını parmaklarına indirmişken. Kafasını kaldırdı sonra:

-Sarp ağabeyler mi? Onlar kim?"

-Evet, Sarp ağabeyler. Ağabeyimin arkadaşları. Savaş ağabeyimin de aynı zamanda. Birlikte büyüdük. " Elvin anladığını belli ederek, kafasını salladı.

-Sahi Deniz, kökenleriniz neresi sizin?"

-Şöyle güzelim babaannem çerkez, ama rahmetli dedem türkmüş. Dedem İstanbullu olduğundan burada yaşamışlar.O yüzden babam burada, İstanbul'da doğdu. "

-İstanbul kökeniniz yani. Siz de burada mı doğdunuz?

-Savaş ağabeyim ve ben İstanbul'da doğduk. Annem ve anneannem İstanbullu, ama anne tarafından dedem rus. Rusya'da yaşıyorlarmış. Anneannem, ölmeden önce çok kötü zamanlar geçiriyormuş. Annemle babam da Rusya'ya gitmişler. Gitmelerinden 5 ay kadar sonra anneannem vefat etmiş. Ama annem Acar ağabeyimin doğumunu orada yaptığından, Acar ağabeyim Rusya'da doğdu. "

-Vay, bir Rusla öpüştüm yani! Çok havalı." İki kız yine kıkırdadılar.

-Ya sen? Sen nerelisin? " Asu'nun sorusunu yanıtladı Elvin.

-Babam İstanbul'da doğmuş, ama dedem Rizeliymiş. Babaannem de İstanbul'da doğmuş. Ben de İstanbul'da doğdum. Yani çok az karadenizli sayılsam da, İstanbullu oluyorum sanırım. Bu işlerden pek anlamam da zaten."

-Hmm, iyimiş. Ağabeyim de bir İstanbul hanımefendisi ve Riza karması hatunla öpüşmüş demektir o zaman!"

-Kesinlikle! Rusmuş..." dedi Elvin, sahteden suratına alaycı bir ifade yerleştirdi. Elini havaya kaldırarak, yalandan küçümsemesini yapıştırdı. "Hıh, yemişim rusunu. Bana yatıp kalkıp şükretsin!" Kızlar kupalarını aynı anda tokuşturup, dikerken kapı çalındı.

-Girin!"

-Girin! " aynı anda seslenme üzerine kapı aralandı. Neris Hanım, yavaşça kapı aralığından göründü.

Tutkuyla Harmanlanmış BedenlerWhere stories live. Discover now