5.4: "Affet Kız, Yükün Azalır!"

42K 1.9K 663
                                    

(Bölüm 5 Mart 2017/ 01.51 de yayımlanmıştır.)

ACAR DEVRAN'dan

Hayatımın en karanlık günlerini yaşıyordum.

Elvinle küs olduğum günleri. 7 gündür küstük.

7 koca gün. 168 saat.

Ne için? Yardım ettiğimi söylemediğim, onun yerine yalan söylediğim için.

Canan şirkette 2 ay önce çalışmaya başlamıştı. Bir oğlu vardı. Boşandığı kocası şirkette ona sorun çıkardığında ve tokat attığında olaya karışmıştım.

Bir kadına atılan tokat kime yapılırsa yapılsın kabullenemeyeceğim bir şeydi. Bu yüzden ben de kocasından onu kurtarmak için yardım etmiştim.

3 gecedir geceleri şirkette kalacağım yalanı söylemiştim. Canan'ın kocasıyla konuşmaya gitmiştim kadının evine kadar basmasından dolayı, arada Canan'ı yoklamış, iyi olduğundan emin olmuştum.

Ağlayarak "Kimseye anlatmayın n'olur, yemin edin!" Dediğinde yemin etmiş, Elvin ne yaptığımı sorduğunda da söylememiştim.

Canan'a yardım etmek, her gün haberlerde gördüğümüz eşlerinden boşanan kadınların ölümü gibi bir durumla sonuçlanmaması için onu, oğlunun hayatı adına korumak istemiştim.

Ama sıçmıştım.

Elvin'i, aşkımı, kadınımı, gamzelimi, evimi, ailemi, 3 bebeğimi de aylarca karnında taşıyan anneyi, her tartışmamızda benden daha olgun davranan, müthiş yemekler yapan, hatalarıyla bile mükemmel olan ve daha bir sürü sıfatı hak eden kadını kırmıştım.

Ben aptal bir adam değildim.

Dış görüntüsüne bakınca Canan'a güvenmeyecek pekçok kadın olabilirdi. Belki de bu yüzden de Elvin'e anlatmaktan biraz çekinmiştim. Benim Canan'a yardım etme sebebim sadece kadın olması ve bir evladı olmasıydı.

Zaten Elvin'den başka bir kadına cinsel bir istek duymam, ağabeyimin direk dansı yapması gibi bir şeydi.

Bir kadın önümde çıplak gezse, o kadın Elvin olmadıkça iğrendirdim. Bu yüzden Canan'a Elvin'in nasıl baktığını biliyordum. Baştan aşağı incelerken kıyafetlerine takıldığını da.

Ama ben bir kadının kıyafetinden niyetini çıkarabilen bir erkek olmamıştım hiçbir zaman. Çıkaran erkekler yüzünden Elvin'i kıskanıyor, benim gördüklerimi diğer erkekler görmesin istiyordum hepsi bu.

Ne olursa olsun suç işlemiş gibi Elvin'den saklamam, aldığım üniversite diplomasına hakaret derecesinde yaptığım bir aptallıktı.

O benim ailemdi. Ondan saklamamalıydım.

Ama kafam yeni yeni yerine geliyordu. Elvinle daha çok ilgilenmeliydim. Annem bir kadının lohusa döneminde ne kadar kırılgan ve hassas olduğunu anlatmıştı.

Keşkelerle zaman kaybetmek istemediğim için sürekli konuşmaya çalışmıştım.

Ama pek olumlu sonuç aldığım söylenemezdi.

Peteklerin kapısına geldiğimde kapıyı yüzüme kapatmış, yüzüme tükürmüş, okkalı bir tokat atmış, bağırarak beni istemediğini söylemişti.

Ama yılmamıştım.

4 gün önce bebeklerimizi görme bahanesiyle onunla Petek ve Sarp'ın evinde görüşmüştüm. Bebekleri özlemiştim tabii ama bütün görüşme boyunca Elvin'e baktım.

İlgilenmediğimi söylese de hayatım Elvin demekti ve o olmayınca ortada hayat nâmına pek bir şey kalmamıştı.

-Elvin, ben seni çok özledim." Diyip çocukları giydirirken beline sarıldığımda, kollarımdan çıkıp ellerini göğsünde kavuşturarak sert bir şekilde bakmıştı yüzüme.

Tutkuyla Harmanlanmış BedenlerWhere stories live. Discover now