4-Bir Adam Var

1.1K 287 38
                                    

****Gülümsedi Sema "en azından benimkinin resmi ve ismi var, tanıdık. Bir hayalet değil." Haklıydı Sema. Hüzün'ün canı sıkılsa da bu yoruma, arkadaşının mutluluğunu bozmak istemedi. Hevesle ayrıntıları dinledi arkadaşından.

"Anlaşırsak seninle de tanıştırmak isterim Hüzün, sen benim en yakın arkadaşımsın, dostumsun."

"Tabi ki ne zaman istersen" dedi Hüzün . İçi burkulmuş gibi oldu.

Vakit gece yarısını buluyordu Sema'nın gitme vaktiydi. Kapıdan arkadaşının gidişini seyretti. Bahçe kapısından girince de kapattı kapıyı odasına çıktı. Yatağına uzanıp konuştuklarını düşündü uzun uzun. Sonra sokak lambasının loşluğunda daldı uykuya.****

Vizeler bitmiş ilk yarı yıl tatili gelmişti. Tatilin tadını çıkarmaya bugün başlamıştı Hüzün. Öğlene kadar uyuyarak atmıştı yorgunluğunu. Son bir yarı dönem ve sonra okul bitiyordu. Çok zorlamıştı onu son sınıf projeler, bitirme ödevleri, yorulmuştu. Ne çabuk geçmişti yıllar. Daha dün gibiydi, ilkokuldan gelip önlüğüyle sokakta oyun oynadığı günler. Ne çok severdi peynirli ekmeğini kapı eşiğinden oturup yemeği. Büyümüştü artık sorumlulukları değişmişti. Hayat ona altın tepside sunmasa da bazı şeyleri, bakır sinisinde yediği ekmeğin kokusu tadı başkaydı. Eskileri düşünmek gülümsetiyordu Hüzün'ün yüzünü.

Yatağının içinde toparlanıp oturdu Hüzün. Gece geç vakte kadar Siyah'ı dinlediğinden uykusunu alamamıştı. Günlerdir o kadar sınav arasında bile kulak vermişti. Kendine dinlemeyeceğim dese de laf geçirmemişti. O kadar uykusundan fedakarlık etmesine rağmen mektubu okunmamıştı. İki haftalık sınav maratonunda bile iki mektup yazmıştı. Mektupların tek ortak yönü, isim yok tek bir selam, övgü cümlesi olmayan şiirlerden oluşan yazılar olmasıydı. Ama hiç birini okumamıştı Siyah. İlk okuduğu şiir için tek bir yorumda yapmamıştı.

Yataktan kalktı, etrafı toplayıp içeri geçti. Annesi erkende işe gitmişti. Evin içi sıcacıktı, sobayı yakmış, çayı demlemiş, kendi kahvaltı bardağını kaldırıp kahvaltılıkları masada hazır bırakmıştı. Sobaya birkaç parça bir şey atıp kuruldu masaya. Güzel bir kahvaltının ardından bütün işleri yaptı birer birer. Bir ara birinin kendisine seslendiğini duydu. Pencereye çıktı aşağıdan bas bas bağıran Sema'dan başkası olamazdı. Kapıya indi Hüzün arkadaşıyla biraz sohbet edip, işlerine geri döndü.

Annesi gelene kadar yemekleri yapıp sofrayı hazırladı. Uzun uzun okul sonrası ne yapacaklarını konuştular anne, kız. Artık kendi kanatlarıyla uçacaktı. Gelecek için  plan yapmaları gerekiyordu. Annesinin uykusu gelince çayını alıp odasına geçti Hüzün.

Kuruldu divanının bir köşesine, elinde şiirlerini yazdığı kadife kaplı defteri. Boş bir sayfa açtı, önce sadece baktı. Sonra kalemindeki kelimeler akmaya başladı.

"Bir adam var aşk için yaratılmış. Kalbimi buna inandıran. Tanımadığım ama görmek için can attığım. Bir adam var düşümde bile düş olan. Ey yaradan duy sesimi, duamla aç kapılarımı bedduamla değil..."  yazdı ve kapadı defteri. Belki de ilk defa duygularını bu kadar net yazıyordu. "Allah'ım sen yardım et bana, yanlışa düşürme, her yanlışımdan sana sığınırım" dedi. Elindeki kadife defteri başucundaki sandalyenin üzerine koyup radyosunu açtı.

Bir kaç şarkının ardından Siyah'ın sesi odasındaydı. Yine baş başaydılar. Her zaman ki başlangıç konuşmasının arkasından gelen şarkıyla kendinden geçti Hüzün.

"Küskün müsün ey sevgili, sanma helaldir sana aşkım.
Gel be el de olsam, sor be  yabancıda kalsam." 

Muhteşem şarkının ardından konuşmaya başladı Siyah. "Burada çok konuştuğumu duyan dinleyicilerim beni geveze sanıyorlarmış. Bir çok mektup alıyorum, gevezeliğime vurulanlar varmış. Hahahaha siz birde benim suskunluğumu görseniz demek ki. "

Şapşal serseri dedi Hüzün. Bunu söylerken yüzünde  kocaman bir gülümseme vardı. Siyah konuştukça Hüzün  yatağın üzerinde kıpırdanıp duruyordu. Devam etti Siyah konuşmaya.
 
"Anneme sorsanız beni, tam bir baş belasıyım. Senin arkanı hizmetçin olsa toplayamaz diyor. En çokta yağmurlu günlerde sinir oluyor bana. Neden mi? Sırılsıklam evin içine girdiğim zaman. Çok seviyorum yağmurda yürümeyi, kaçmak yerine ıslanmayı seçiyorum. Sonra o halimle eve girip birde koltuğa oturduysam annemin çığlıkları mahalleden duyuluyor."

Gülmekten konuşamıyordu. "Biraz haylaz olduğum doğru. Bu kadar çene yeter güzel bir şarkının ardından mektuplarınızla burada olacağım."dedi ve gitti Siyah. Çalan şarkılardan inanılmaz keyif alıyordu Hüzün. 

Şarkı bitti, Siyah'ın tok ve etkileyici sesi doldu kulaklarına.Birkaç dinleyici mektubunu ard arda okuduktan sonra sohbetine devam etti. Keyfi çok yerindeydi Siyah'ın, şaka üstüne şaka yapıyordu. Bu hınzır yanı çok hoşuna  gitmişti Hüzün'ün. Kendi kadar çatlaktı bu adam.

" Birazdan son bir mektup okuyup veda edeceğim. Çok özel birinden yazılmış sözleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Güzel bir şarkının ardından burada olacağım. Bekle!" Dedi ve şarkıya girdi Siyah.
 
(Garip gönlüm olmuş deli)

Şarkının ardından konuşmaya başladı. Sesi buğuluydu sanki."Siz hiç kalemi kanayanları gördünüz mü ? Gözdeki yaş gibi akar kelimeler bir kağıdın üzerine. Sonunun nerede geleceğini bilemezsin. Çalıntı değildir kelimeler, her biri dokunduğu yeri yakar acıtır."

"İşte öyle bir dinleyicim var. Ara ara mektupları geliyor ama ne bir isim ne bir merhaba yok. Bazen kelimeler kendi kendine toplaşıp mı geliyorlar diyorum." Dedi ve bir kahkaha patlattı.  Bu akşam da yolladığı şiirlerinden birini seslendirecektim ama vazgeçtim. Sanırım arkadaşımız oyun oynamayı seviyor. O zaman hodri meydan ne zaman üzerinde ismi olan bir mektup yollarsa tüm yazdıklarını okuyacağım, yoksa bir daha ondan gelen hiç bir şeyi  okumayacağım.  Sağlıcakla kalın gece dostları..." dedi ve gitti.

Hüzün'ün eli, yüzü kıpkırmızı olmuş kala kalmıştı.  Kalbi o kadar hızlı atıyordu ki içinin geçip bayılmaktan korktu bir anda. Bildiğin tehditdi bu. Ama niye bu kadar kötü olmuştu. Günlerdir beklediği şey olmuştu işte merak etmişti mektupların sahibini, o kadar mektup arasından fark etmişti onu. Ama bu oyunda isim şehir yoktu. Ne yapacağını bilemedi, sanki radyodan onu görüyormuşcasına fena olmuştu. Paniğe kapılmıştı. 

Hız kesmeden yazmaya devam. Sizlerin desteği ve ilginiz daha keyifle yazmamı sağlıyor. Beğeni  ve yorumlarınızı bekliyorum... Aşkla Kalın.  **Özlem**

HÜZNÜ SİYAHحيث تعيش القصص. اكتشف الآن