✔4✔

2.1K 103 5
                                    

Beste Joanna,
Fijn dat je goed bent aangekomen. Hier gaat alles goed. Nessie mist je wel, maar ze weet dat je dit graag wil. Jacob komt hier nog regelmatig over de vloer, tot ergenis van Edward.

Weet je zeker dat het veilig was om het Hermione te vertellen? Nee je zal er vast goed over nagedacht hebben. Goed vraag aan Hermoine of ze het leuk zou vinden om bij ons te komen logeren met kerst. We zouden haar allemaal willen ontmoeten. Zijn er nog andere waar je mee om gaat? Of niet?
Renesmee wilde nog weten hoe het ervoor staat met de jongens :) Ze weet zeker dat iedereen achter je aanloopt. Ze zei dat ze heel arrogant klonk maar dat ze wel de waarheid sprak.

Emmet en Rosalie missen je heel erg, en de rest ook.

Groetjes de Familie Cullen

P.s Alice komt vandaag langs kijk maar aan de lerarentafel ;)

Ik kijk op naar de lerarentafel. Als ik Alice zie begin ik met rennen. Ik spring in jaar armen en knuffel haar. "Iew Mountain heeft een vriendin gevonden" hoor ik Malfoy zeggen. "Shut up Please,  Malfoy" roep ik naar hem. "Zullen we zo samen jagen?" Vraag ik Alice zacht. Ze knikt, mar kijkt me dan bedenkelijk aan. "Maar de zon" mimet ze. Ik kijk haar aan en spreek dan een spreuk over ons beide uit. "Sonnitea" "nu kunnen mensen niet zien dat we anders zijn" fluister ik in haar oor. Ze knikt en huppelt snel weg. "Alice Cullen" schreeuw ik door de zaal. "Niet zo hard!!!!" Ze stopt met huppelen en kijkt me aan. Ik kijk haar niet aan. Ik geef Hermione een veelbetekende blik, ze knikt. Gauw pak ik Alice haar hand en loop met haar de zaal uit. Als niemand ons meer kan zien rennen Alice en ik met vampiersnelheid naar het Forbidden Forest, klaar om te jagen.

Ik kijk om me heen, even doe ik mijn ogen dicht. Dan adem ik diep in en uit. Dan snuif ik de geur van het Forbidden Forest in. Mijn ogen schieten open als ik hert ruik. Snel ren ik er naar toe, als ik het hert zie, besluip ik hem. Als ik zo dichtbij ben dat ik hem kan pakken, spring ik. Het hert schrikt, mijn lippen strijken over zijn hals. Het is alsof ik door zachte boter bijt. Gulzig drink ik het dier leeg. Als ik klaar ben ga ik opzoek naar Alice. "Alice" zeg ik, wetend dat ze me kan horen. Nog geen 10 seconden later staat Alice naast me. "Wat is er?" Vraagt ze vrolijk. "Heb jij nog dorst?" Vragend kijk ik haar aan. Ze schudt haar hoofd. "Laten we terug gaan dan, ik heb nog een les van die ministerie heks. En ik mag daar absoluut niet te laat komen" Alice knikt met haar hoofd, 'laten we een wedstrijd doen, wie het eerst bij het kasteel is' snel rent ze weg. Ik stuif achter haar aan. Bij de rand van het bos waag ik een sprong. Ik juig als ik mijn voeten als eerst het gras hoor raken. "Boe!" Ik schrik me dood. "Alice" zucht ik geërgerd. Ik loop het kasteel in. Alice loopt rustig achter me aan. Net optijd komen we bij het lokaal van Professor Umbridge aan. "Denk je dat ik ook mag kijken" vraagt Alice. "Vast wel! Kom mee!" Ik trek haar mee het lokaal in. Als we binnen komen kijkt iedereen ons aan. Achter in de klas hoor ik iemand fluiten. Ik draai me om en zie een jongen van Ravenclaw, snel knipoog ik naar hem, zonder dat iemand het ziet. "Hum hum" Ik draai mijn hoofd weer terug en ik zie die pad staan. Alice schiet in de lach. Ik geef haar een stoot en mompel: "ssshh" Even zie ik haar ogen wazig worden. Zo zacht zodat alleen Alice het kan horen zeg ik: "wat heb je gezien?" Ze maakt een 'dat leg ik later wel uit' blik. Ik knik langzaam. Deze conversatie heeft al met al 30 seconden geduurt. Ik draai terug naar Professor Umbridge . "Ja" zeg ik. "Waar kom jij vandaan? En wie is dit?" Ik hoor gewoon de walging in haar stem. "Oh maar U was toch nog niet begonnen? Hmm? Oh en dit is Alice-" Ik wijs naast me. "Ik heb toestemming van de Headmaster, Professor Dumbledore." "Sorry voor wat?" Vraagt Umbridge met een bekakte stem. "Dat ze ook in de les mag zitten natuurlijk" Echt hoe dom kan ze zijn, het lijkt wel duidelijk toch, uhg mijn hoofd denkt vooruit. "Maar ga toch door met uw les, oh wacht u was nog niet begonnen." De rest van de klas grinnikt en Alice en ik gaan voor Harry en Hermione zitten. "Nou ehh.... Goedemiddag" Een paar mensen mompelen: "Goedemiddag"
"Kom kom" zegt professor Umbridge. "Dat kan veel beter. Ik wil dat jullie allemaal antwoorden: "Goedenmiddag professor Umbridge ." Nog een keer, graag. Goedenmiddag jongens en meisjes!" "Goedemiddag professor Umbridge" klinkt het in koor en ik wissel een blik met Alice.
"Nou kijk eens aan, was dat nou zo moeilijk? Wand weg, pak je quill pen" Ik kijk even achter me, Harry kijkt verbaasd terug, de opdracht: "wand weg" was denk ik niet echt een inleiding van een interessante les.

Professor Umbridge maakt haar handtas open en pakt haar eigen wand.
Ze zwaait ermee, op het bord achter haar verschijnen de volgende woorden:

Defense against the Dark Arts
Terug naar de basisprincipes

Verbaasd kijk ik naar het bord. "Zoals jullie waarschijnlijk al gemerkt hebben, is jullie vooruitgang achtergesteld door het te kort aan goeie docenten" Umbridge draait zich om naar de klas. "Maar echt, was t niet zo dat de docent in het eerste jaar Voldemort op zijn achterhoofd had, het tweede jaar was waarschijnlijk een squib want hij kon niks. Het derde jaar was Remus Lupin en ik denk dat hij de beste van allemaal was. Vorig jaar Mad eye Moody en nu u, ja we gaan er zeker op vooruit." Zeg ik sarcastisch, wat de klas laat gniffelen. Umbridge negeert me en gaat door met haar uitleg.  "Daarom gaan we terug naar de basisprincipes" "Sorry hoor" Ik kijk professor Umbridge nu recht aan. "Maar volgens mij zien wij er niet uit als 11 jarige, dus eigenlijk zijn de basisprincipes boven ons niveau" Umbridge kijkt me dodelijk aan. Alsof ik makkelijk dood kan, HA! D"us u beweerd  dat u al moeilijk dingen kan." "Ja eigenlijk wel, en professor u mag ook wel je zeggen hoor! Anders voel ik me zo oud" Alice proest het uit.  Umbridge negeert het opnieuw en zwaait met haar wand. Er verschijnen 3 regels op het bord:

Doelstellingen van het lesprogramma
1. Het begrijpen van de principes die ten grondslag liggen aan defensieve magie.
2. Het leren herkennen van situaties waarin legaal gebruikgemaakt kan worden van defensieve magie
3. Het bepalen van de plaats die defensieve magie inneemt in een praktische text.

Een paar minuten klinkt alleen het gekras van ganzenveren. Ikzelf ben al in 10 seconden klaar. Hermione steekt haar hand op, professor Umbridge negeert het. "Zo heeft iedereen de nodige boeken?" Hier en daar klinkt wat instemmend gemompel.  "Oké opnieuw, antwoord met "Ja professor Umbridge" of "Nee professor Umbridge" duidelijk?" Opnieuw stelt ze de vraag op. "Ja professor Umbrigde" galmt door de klas, dit is echt een circus. "Nou jullie mogen hoofdstuk 1 gaan lezen." Het is een paar minuten stil, dan steekt Hermione haar hand op. "Ja juffrouw-" "Granger, professor" zegt Hermione. "Er staat hier niks over het gebruik van spreuken." De hele klas kijkt weer op. "Maar waar zou je dat dan voor nodig hebben?" Vraagt Umbridge liefjes. "Misschien voor de echte wereld" zeg ik spottend. "Ja misschien voor Heer Voldemort" valt Harry me bij. "Mountain, Potter in mijn les steek je je hand op als je wat wilt zeggen.'"Umbridge kijkt in het rond. "Jullie leren nu op een veilige en risicoloze manier omgaan met verdedigingsspreuken-" "Wat hebben we daar nou aan?" Harry staat op. "Als we worden aangevallen, is dat dat heus niet op-"

"Hand meneer Potter!" Roept Umbridge hysterisch.

Harry steekt zijn vuist op, maar Umbridge negeert hem bewust. Natuurlijk, heks die ze is. "Nou ik vind dat dit lesprogramma kling klare onzin is." Zeg ik terwijl ik ongeïnteresseerd naar mijn nagels kijk. 

Alice springt op. "Shit ik moet naar huis." "Waarom?" Vraag ik, er zal toch niks zijn? "Nou Jasper, heeft een klein probleempje... Er was iets met Renesmee en ja" ze praat vaag, maar dat snap ik want we kunnen moeilijk zeggen : "Hi yo we zijn vampiers."

"Oh shit, ik loop wel mee" Umbridge kijkt ons onder tussen nietsbegrijpend aan.  Snel pak ik mijn tas en snel ik het lokaal uit, samen met Alice natuurlijk. Ik hoor Umbrigde nog iets zeggen, over mij, daarna hoor ik Harry schreeuwen. Volgens mij zei hij: "leugenaar!" Nou hij durft. We rennen naar het kantoor van Dumbledore. Voor de Gargoyle Corridor blijven we staan. "Noga" zeg ik. Het is gewoon een gok. Verbaasd kijk ik naar de Gargoyle, hij beweegt. Wow ik heb het in 1 keer geraden. Dat is handig. We lopen omhoog en voor het kantoor van Dumbledore houden we stand. Ik klop en open de deur. Ik zie de headmaster hemzelf. "Ehh Alice gaat naar huis, familie probleempje," zeg ik ongemakkelijk. Dumbledore knikt en geeft brandstof aan Alice. Ze gaat in de haard staan en roept: "De Cullens" dan verdwijnt ze in de vlammen, naar huis.

herschreven op: 20/05/2020

Going to Hogwarts againOpowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz