✔43✔

1.1K 57 3
                                    

'Mountain, let is op!' Het is professor Andeling. 'Kunt u herhalen wat ik heb gezegd?!' Ik kijk haar grijnzend aan en begin te vertellen. 'Dat jullie een slijmbal hebben gehaald voor mijn vak betekent niet dat jullie nu niet meer hoeven te werken. Gedaanteverwisseling is een onderdeel in de tovenarij die erg belangrijk is- Volgens mij was dat het?! Of niet soms?' Andeling mompelt nog wat. Het lijkt op: 'de bovennatuurlijke dingen van tegenwoordig.' Ik grinnik nog eventjes en dan ga ik aan het werk.

Na Gedaanteverwisseling hebben we Verweer tegen de Zwarte kunsten. Sneep geeft het nu en het is zo saai. Ik kijk naar buiten en bedenk welk dier vanmiddag tijdens de jacht de sjaak is. Sneeps stem haalt me uit mijn gedachten. Niet weer.

'10 punten aftrek voor Griffoendor' zegt hij naast me. 'Wat?! Wat een onzin, ik zat gewoon op te letten.' Verontwaardigd kijk ik hem aan. 'Herhaal het dan maar.' Ik zucht en grijns, daar gaan we weer.

'Vandaag gaan we dingen herhalen. Bijvoorbeeld: wat zijn drie kenmerken van een vampier en wat is het verschil tussen weerwolven en gedaanteverwisselaars? Deze vragen werden het meest fout gedaan tijdens de examens van jullie vijfde jaar.' Dreun ik bijdehand op. 'Zo zo iemand heeft zijn huiswerk gedaan! Kan je ze ook beantwoorden?' Vraagt hij gemeen. 'Ja hoor, wilt u de voor de hand liggende antwoorden of de moeilijke.' Kets ik gauw terug. 'Wat jij wil.' Ik haal even diep adem.

'Drie kenmerken van een vampier zijn:
1. Ze zijn onsterfelijk
2. Ze zijn bloedmooi
3. Ze drinken alleen maar bloed!
Next! Het verschil tussen gedaanteverwisselaars en weerwolven:
Het verschil tussen gedaanteverwisselaars en weerwolven is dat gedaanteverwisselaars kunnen veranderen (in een wolf) wanneer ze willen en een weerwolf veranderd alleen tijdens de volle maan.' Zelfverzekerd kijk ik Sneep aan. 'Nog meer?!' 'Dat was het, maar ik wil jou nog spreken na de les.' Ik geef hem een 'talk to my Hand' beweging. Helaas ziet hij het.

'Wat was dat?' Vraagt hij best wel kil. 'Wees blij dat ik niet: 'Talk to my Hand' zei! Een beweging is bij 'jou' meer dan genoeg.' Zeg ik brutaal. 'Het is U en Meneer voor jou' 'U' zeg ik.

Gauw ga ik zitten. Iedereen kijkt me aan. 'Ga gewoon door waar je mee bezig bent!' Roep ik uit. 'Zit jij niet in Griffoendor?' Vraagt iemand van Zwadderich. Ik knik uitdagend. 'Waarom zit je dan hier, bij ons, en slaap je in onze leerlingenkamer.' 'Omdat professor Perkamentus en ik een afspraak hebben gemaakt. Het is onze afspraak, dus dat gaat jou niks aan.' Bijt ik hem boos toe. Dan draai ik me om naar Sneep. 'Ik ga, ik kom na de les wel terug.' Heel onopvallend ga ik met mijn vingers langs mijn gezicht. Mijn ogen zijn zwarter dan ooit.

Ik jaag heel weinig sinds ik opgesloten zit bij Voldemort. Dus ik moet dat weer vaker gaan doen.

'Jij gaat nergens heen!' Sneep kijkt me geamuseerd aan. 'Mag ik dan in ieder geval....?' Sneep knikt. Langzaam loop ik de klas uit. Als ik uit het zicht ben schiet ik naar de slaapzaal. Daar aangekomen doe ik razend snel het zeehonden bloed in, hier word ik sterker van, daarna race ik weer naar het lokaal. Het heeft al met al 1 minuut geduurd. Ik stap de klas in en alle ogen zijn op mij gericht.

'Wat?!' Ik bekijk mezelf van top tot teen. 'Mountain ga zitten.' Ik zuig aan het rietje en ga zitten. Sneep gaat gauw verder met een dood saaie les.

Die middag heb ik Waarzeggerij, Toverdranken en Voorspellend Rekenen. Leuk. Ik moet dus na Waarzeggerij even mijn tijdverdrijver een kwartslag terug draaien.

Bij het lokaal aangekomen klim ik de ladder op. Waarzeggerij heb ik alleen. Ik ben de enige die ermee door mocht.

Nog niemand is er, dus ik besluit wat in een glazen bol te kijken. Ik ben zo gefascineerd door wat ik zie in de bol, dat ik niet door heb dat het lokaal vol loopt.

'Meisje, zie je dingen?' Vraagt professor Zwamdrift. Ik knik afwezig en staar weer in de bol. Ik zie:

Een diadeem! Het is Rowena Ravenklauws verloren diadeem. Ik zie Harry, hij pakt hem, hij is in de Kamer van Hoge Nood.

Ik schiet omhoog hoog. Dit is het, hier mee kan ik er voor zorgen dat Voldemort stopt met de bedreigingen.  Ik moet alleen eerst weten waarom hij zo belangrijk is. Ik moet het weten.

Als de bel gaat, ga ik naar de meisjes wc. Ik draai de tijdverdrijver een kwartslag terug en loop daarna weer de wc uit.

Ik ben eerder dan de rest in het lokaal, daarom ga ik alvast zitten. Na een tijdje stromen de eerste leerlingen binnen. Het zijn Malfidus en zijn clubje. 'Joanna, wat doe jij hier?' 'Ik heb les' zeg ik niet begrijpend. 'Maar net liep je richting Waarzeggerij.' 'Ik heb geen idee waar je het over heb.' Dan is Malfidus stil. De les begint. We moeten Amortentia maken, dat is een liefdesdrank.

De les is al een tijdje bezig als de deur open gaat. Ik ruik direct een bekende geur en draai me om. 'Alec?' Vragend kijk ik hem aan. Hij loopt naar mijn tafel toe en trekt me omhoog. 'Waarom heb je geen uil gestuurd?' Fluistert hij in mijn oor. 'Ik kon het niet, ik word bedreigd door Voldemort. Ik kon geen contact opnemen.' Fluister ik zachtjes terug.

'Ehh Joanna, wie is dit? ' Vraagt Slakhoorn. 'Oh ja! Dit is Alec, hij is mijn BBFF.' 'Oh oké, en waarom zijn zijn ogen zo.....' Ik kijk even in zijn ogen. Shit ze zijn nog rood. Uhm wat nu. 'Alec!' Zeg ik op een bestraffende toon. 'Je weet toch wel dat je mij niet kan laten schrikken met rode lenzen.' Hij schrikt en doet gauw lenzen in. Van buitenaf ziet het eruit alsof hij lenzen uit doet. Dus dat zit wel goed.

'Wat kom je hier eigenlijk doen?' 'Aro heeft je nodig!' 'Alweer' Ik laat een vermoeide zucht ontsnappen. Bah. 'Ja alweer!' 'Nou laten we dan gaan... Meneer ik haal het uur later wel in oke?' Vragend kijk ik Slakhoorn aan. Hij knikt een beetje overdonderd.

Alec en ik snellen de klas uit, op naar Volterra.

Going to Hogwarts againWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu