✔66✔

1K 60 6
                                    

De weken vliegen voorbij. Ik zit dit moment bij Perkamentus.

'Ik ga vanavond met Harry opzoek naar een Gruzelement.' 'Maar, professor, dan zal Malfidus vanavond de dooddoeners naar binnen lokken en u vermoorden!' Geschokt kijk ik hem aan. 'Dat weet ik, maar we hebben professor Sneep en we hebben jou! Jij moet zorgen dat het kasteel vanavond vol staat met leden van de Orde! Alle leerlingen moeten op de slaapzaal blijven, behalve meneer en mevrouw Wemel, juffrouw Griffel, Juffrouw Leeflang en Meneer Lubbermans. Zij mogen meewerken!' Verbaasd kijk ik hem aan.

'U geeft mij de leiding? Maar professor Andeling dan?' 'Professor Andeling heeft minder ervaring met de Zwarte kunsten, dus daarom geef ik jou de leiding! Mayce vecht uiteraard ook mee en Sophia-Elody word opgesloten op haar kamer, want zij zal ook willen vechten. Dus ze wordt geïsoleerd.' Ik grinnik, ze zal inderdaad wel mee willen vechten.

'Is goed proffesor!' Zeg ik en ik sta op. 'Tot later!' Ik loop zijn kantoor uit en ga alles regelen.

Dan bedenk ik me dat het pas 6 uur 's ochtends is. Ik ga terug naar de slaapzalen en besluit in een impulsieve bui om in Onesie aan te trekken.
⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇

(Maar dan helemaal roze)

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.


(Maar dan helemaal roze)

Ik dans een beetje in het rond en wacht tot het tijd is. Om half zeven ga ik naar het verboden bos om te jagen.

Als ik een uur later weer terug ga loop ik rechtsreeks naar de Grote Zaal. Ik open de deuren en direct kijkt iedereen naar me. Ik kijk even naar mijn lichaam en zie dan waarom.

Ik heb mijn Onesie nog aan. Fijn.

Ik kijk even in het rond, pak dan mijn kapuchon en doe hem op mijn hoofd. Vol arrogantie loop ik naar de tafel van Griffoendor. Hier en daar wordt gekucht en gegiegelt, maar ik trek me er niks van aan.

Wanneer ik bij de tafel van Griffoendor ben buig ik naar Ron, Harry, Hermelien, Ginny en Marcel toe. Die allemaal een beetje grinniken 'Oké Harry, ik heb gehoord van Perkamentus dat jullie vanavond samen weggaan, maar dat betekent dat de Orde, maar ook wij, klaar moeten staan voor het gevecht!'

'Huh? Wat?!' 'De dooddoeners zullen vanavond het kasteel binnen dringen. Dat betekent dat wij het kasteel moeten beschermen! Ik ga het nu aan de rest door geven!'

'Mama, ik wil mee!' Het is Sophia. 'Naar de anderen?' Vraag ik zachtjes. Ze knikt. Dan pakt ze me vast en ik verdwijnsel. Ik land voor het Nest en met Sophia aan mijn hand trek ik haar mee.

Ik klop op de deur en 5 seconden later doet Molly open. 'Hoi mevrouw Wemel, kan ik even met u praten?' 'Natuurlijk kom maar binnen! Wie is dit?' Ze keert zich naar Sophia-Elody.

'Ik ben Sophia-Elody, mevrouw. Wat een eer u te ontmoeten!' 'Zeg maar je hoor.'

We lopen door naar de keuken. Daar aan tafel zitten Fred, George, Remus, Tops en Sirius. 'Sirius!' Roep ik en ik ren naar hem toe. Hij knuffelt me terug en mompelt: 'Ik heb je gemist!'

'Mama, wat is dit?' Direct draait iedereen zich naar Sophia. 'Lieve Sophia, dit is de Orde van de Feniks! Wij strijden tegen Voldemort!' Vol liefde kijk ik haar aan.

'Mag ik ook meedoen?' 'Misschien als je ouder bent! Maar niet nu!' Ze knikt naar me en loopt naar een stoel om te gaan zitten.

'Wie is dat?' Vraagt Remus. 'Oh ja, dat hadden jullie nog niet meegekregen. Dit is Sophia-Elody, ze is mijn dochter!'

'Dochter?!' Vragen Tops, Remus, Sirius  en Meneer en mevrouw Wemel. Ik knik, 'ja mijn dochter.'

'Fred, George, ik heb de tafel van Zwadderich opgeblazen!' Sophia klinkt trots en loopt naar Fred en George. Fred tilt haar op en zet haar op zijn schoot. 'Met welke spreuk?' 'Bombarda' antwoordt ze.

'Ja dat niet alleen, volgens mij weet ze waar de geheime kamer is, want ze heeft alle slangen achter zich staan.' Mompel ik terwijl ik uit mijn zak een bloed zak haal. Ik giet het in een flesje en geef die aan Sophia-Elody.  Ze drinkt direct en George haalt zijn neus op.

'Maar goed dat is niet waarom ik hier ben. Vanavond moet de Orde klaar staan in het kasteel.  Vanavond dringen de dooddoeners naar binnen, dus we moeten Zweinstein beschermen.' 'Is Perkamentus er niet dan?' 'Nee, Tops, Perkamentus gaat vanavond weg!'

'En waarom kom jij dat ons vertellen?' Remus kijkt me vragend aan. 'Omdat Perkamentus mij de leiding heeft gegeven! Dus ik moet alles regelen.'

'Het is dat we je kennen...' 'anders hadden we je niet serieus genomen!' 'Moet je kijken wat je aan heb!' Zeggen Fred en George. Ik kijk naar beneden. Oh ja, mijn Onesie.

Maakt niet uit.

'Mam, ik heb een idee! We weten dat Malfidus de verdwijnkast in de kamer van Hoge Nood gebruikt om de dooddoeners naar binnen te smokkelen. Dus we moeten zorgen dat er mensen staat op de zevende verdieping en dat ze allemaal in bezit zijn van Felix Fortunatis, dan lukt het ze wel.' Met open mond kijkt bijna iedereen Sophia aan.

'Hoe wil je aan Felix Fortunatis komen?!' 'Nou ik ben met professor Sneep al een tijdje eraan bezig. Gisteren was hij af!' Plots begint er iets bij me te dagen. 'Daar was je dus als ik je niet kon vinden. In de kerkers!'

Sophia-Elody knikt, 'Ja en toen jij professor Zwamdrift, en de hele school, gevangen zette, toen kwam ik van de kerkers. Anders had ik je nooit gevonden.'

'Wacht eens even, heb jij een professor aangevallen?' George kijkt me met een grijns aan. 'Nee, zij viel mij aan. Met schoenen...... en spreuken... en woorden..' Ik ben even stil, als ik terug denk aan een paar weken terug. 'Maar daar gaat het nu niet om!'

'Jawel, ze heeft je gekwetst!' Roepen Fred en George in koor.

'Wat heeft ze gezegd?' Vraagt meneer Wemel.

Ik open mijn mond, maar dan sluit ik hem weer.

Sophia neemt het voor me over. 'Ze zei dat het logisch was dat mama en Voldemort familie zijn, omdat ze allebei duister zijn. En ze zei dat het haar niet zou verbazen als ze ook het slechte pad op zou gaan!'

Direct barsten de protesten los. 'Dat zei ze niet,' mompelt Remus.

'Dat is kil!' Roept Tops.

'Wat barbaars!' Roepen Fred en George in koor.

Mevrouw Wemel begint te snikken en slaat haar armen om me heen.

'Ja ik weet het, maar daar gaat het nu niet om-' de deur gaat op en een windvlaag komt naar binnen. Hierdoor waait Remus geur in mijn neus.

'Ieuw Gatver!' Zeg ik terwijl ik mijn handen tegen mijn neus druk. Ook Sophia haalt haar neus op.

Ik zie Remus vragend kijken. 'Laat maar!' Zeg ik gesmoord.

'Ieuw wat een geur,' zegt een stem die ik maar al te goed herken.

'Alice!' Roep ik en ik schiet op haar af. Sophia-Elody doet hetzelfde, waardoor Fred  even naar achteren schiet.

'Alice we hebben je nodig! We hebben meer mensen nodig, dus onze familie moet mee vechten vanavond.' 'Ik weet het, Perkamentus zei het!' 'Jullie zullen de mensen van de Orde moeten beschermen, maar jullie mogen niemand vermoorden, want dan heeft Voldemort weer een reden om achter jullie aan te gaan. Ik- ik- doe het moo-rden wel.' De laatste zin zeg ik twijfelend. Alice knikt, 'ik geef het door!' Ze wil wegrennen, maar ik houdt haar tegen.

'Ik doe het wel!' Ik pak mijn stok en zeg: 'Expecto Patronum' tegen de uil die uit de stok komt zeg ik: 'Ga eerst naar Zweinstein en zeg dat het is geregeld en ga dan naar Forks en zeg tegen mij familie dat ze vanavond in Zweinsveld moeten verzamelen. Om 17 00 uur daar. Ga!' De uil verdwijnt en ik kijk de rest aan.

'Oké, laten we de details bespreken!'

Going to Hogwarts againWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu