✔60✔

1.2K 59 13
                                    

Een kreetje gaat door de zaal. Ik richt mijn stok en ontwapen de Zwadderaar. Het groene licht vaagt weg en iedereen kijkt me aan.

'Hoe leef jij nog?' Vraagt een meisje van Ravenklauw arrogant. Ik haal mijn schouders op en doe de ik-weet-van-niks act. 'Ik weet het niet oké! Het is gebeurd! Laat het gewoon!' Ik kijk het meisje recht aan en draai me dan om, klaar om weg te lopen.

'Juffrouw Moun-' 'Mergel' Andeling kijkt me verbaasd aan. 'Zeg maar gewoon Mergel. Dat is tenslotte mijn echte naam.' Andeling knikt een beetje beduusd. 'Als u me nu wilt excuseren, ik ga.' Nadat ik dit gezegd heb loop ik de zaal uit. Mayce komt gauw achter me aan, met Sophia-Elody in zijn armen.

Bij de kamer van Hoge Nood houd ik stand. Dan draai ik me om naar Mayce. 'Je beseft toch wel dat ik naar de lessen moet vandaag?' Hij knikt, 'ga maar gauw dan.' Ik ren naar binnen en pak mijn school tas en mijn tijdverdrijver. Ik geef Mayce en Sophia nog een kus en dan ren ik naar  Verweer tegen de Zwarte kunsten.

Ik heb vandaag eerst een uur Verweer tegen de Zwarte kunsten en daarna een blokuur Toverdranken. Pas in de middag moet ik mijn tijdverdrijver gebruiken. Dan heb ik Waarzeggerij, Bezweringen, Gedaanteverwisseling en Verzorging van Fabeldieren. Fijn.

Als ik aan kom bij heet lokaal loop ik naar binnen. 'Waar komt u vandaan, juffrouw Mergel?!' Zegt de kille stem van Sneep. 'Ik kom van mijn kamer professor.' Antwoordt ik met een poeslieve stem.

'Je bent te laat!' 'Echt niet! Het is 1 minuut voor 9!' Kets ik terug en ik wijs op de klok. Sneep geeft me nog een kille blik en dan gaat hij door met de les.

'Vandaag gaan we het hebben over de Patronus bezwering. Wie weet wat een Patronus bezwering doet?' Ik steek mijn hand op. Aan de andere kant doet Hermelien hetzelfde. Sneep kijkt even door de klas en zegt dan:

'Niemand?! Wat sneu!' 'Hier meneer-' zeg ik tegelijk met Hermelien. 'De Patronus bezwering beschermt je tegen dementor's. Ze, de dementor's, voeden zich met jou Patronus in plaats van dat ze het leven uit jou zuigen.' Gaan we beide verder.

Even kijken we elkaar aan. Dan schieten we in de lach. Sneep onderbreekt ons. 'In mijn les steek je je hand op.' Zijn stem klinkt hol. 'Juffrouw Mergel en Juffrouw Griffel stop met praten en wees niet zo'n betweter!'

Woest begin ik te sissen. Sneep hoort het en draait zich naar me om. 'Heb je nog iets te zeggen?' Ik schud met moeite mijn hoofd. Sneep knikt en gaat verder.

'Jullie gaan nu de bezwering oefenen. Succes!'

Ik trek mijn stok en denk aan de eerste keer dat Mayce, Sophia-Elody en ik samen waren. Dan zeg ik de spreuk:

'Expecto Patronum'

Een uil vliegt uit mijn stok, het is Bloodfire. Vol voldoening kijk ik Sneep aan. '5 punten voor Griffoendor' mompelt hij. Ik begin te grijnzen, eindelijk.

'Joanna!' Oh nee, het is Sneep. 'Hij wil ons, oftewel jou, vanmiddag na school  spreken.' Fluistert hij zo zacht dat alleen ik het kan horen. 'Je moet je kind meenemen!' Wat?!

'Dit slaat nergens op!' Roep ik door de klas. Direct kijkt iedereen me aan. 'Wat slaat nergens op?' Zegt Malfidus met een grijns. 'Ik sla nergens op! Kijk maar ik hou mijn handen stil!' Sneep snuift even om een lach te verbergen. En Malfidus kijkt me vol verbijstering aan. Hij wil net antwoorden als Sneep zegt dat de les over is.

Ik snel het lokaal uit naar Toverdranken. Als ik daar aan kom ga ik direct zitten aan een tafel. 'Vandaag gaan we Amortentia brouwen. Dit mag in tweetallen.' Nadat professor Slakhoorn dat gezegd heeft, staan er wel 10 leerlingen om mijn tafel. Ik grinnik en sta op.

'Nee ik ga niet met jullie! Ik ga alleen of met iemand die het echt nodig heeft!' Ik sta op en loop naar de voorraden kast. Onderweg kom ik langs Marcel. Wat doet hij nou bij Toverdranken voor Gevorderden?

Going to Hogwarts againWhere stories live. Discover now