✔72✔

1K 62 9
                                    

Hiii, zoals beloofd, een extra hoofdstuk. Ik hoop dat jullie het leuk vinden❤
Enne vergeet niet te stemmen!❤
✔✔✔✔✔✔✔✔✔

Na de sorteerseremonie moet Sneep perse nog iets zeggen. 'Kom op Ik heb honger!' Roep ik iets te hard. Direct kijkt iedereen me aan, inclusief Sneep. Fijn.

'Heb je dat, Mergel?' Vraagt hij met een lach. 'Jij niet dan?!' Kaats is terug.

'Het is u voor jou!' Zegt Alecto boos. 'Nou en! Zweinstein is van ons, dus donder op!' Roep ik terug naar hem.

'Crucio!' Roept hij nog bozer dan hij al was. Ik weer de spreuk af en laat met een knip in mijn vingers, al het water in de Grote Zaal omhoog komen.  'Spot niet met me!' Roep ik naar hem toe. 'Je zus weet waarom niet!' Zeg ik voordat ik al het water op me laat vallen en weg schiet.

Doordat ik het water op me liet vallen kon niemand zien dat ik weg schoot.  Dat is ook weer geregeld. Ik dwaal een beetje door de gangen als ik besef dat Sophia-Elody daar nog is.

Snel schiet ik terug, ik loop op normaal tempo de hoek om. Iedereen in de Grote Zaal kijkt me aan. Sophia-Elody staat op en loopt naar me toe.

'Wat is dat?' Vraagt Alecto, met een lichte walging. 'Dat is een wie! Oh en het is mijn dochter.' 'Kinderen mogen niet op Zweinstein!' 'Nou technisch gezien ben ik nog een baby!' Zegt Sophia-Elody. Ik schiet in de lach, en ik ben niet de enige. Dan keert Sophia zich naar mij. 'Mama ik heb dorst!' 'Heb je dat?' Onderbreekt Alecto haar. 'Ja dus hou je kop!' zegt Sophia met een boze blik. 'Je hoorde toch wat mama zei?! Zweinstein is ons terrein dus ga weg!' 'Sorry hoor, maar volgens mij ben jij degene die te jong is!' 'En volgens mij ben jij te oud.' Ketst ze boos terug. 

'Stop maar, Sophia, ga met je moeder regelen wat je moet regelen,' Sneep kijkt haar aan en wijst dan naar de deur van de Grote Zaal. 'Het is Sophia-Elody voor jou.... U, professor!' zegt ze, voor dat ze haar haar naar achteren gooit en de Grote zaal uit loopt. Ik kijk haar grijnzend na, dan kijk ik even naar mijn vrienden. Zij grijnzen ook. Daarna loop ik snel achter haar aan.

'Mam, we gaan jagen toch?' 'Natuurlijk gaan we jagen, waarom zouden we anders weggaan uit de Grote Zaal.' Zeg ik met een lach. We lopen samen naar het bos. Tijd om te jagen.

Na een half uurtje lopen we het bos weer uit. 'Voordat we naar het kasteel gaan, moeten we eerst wat regelen. Kom mee!' Sophia pakt me vast en ik verdwijnsel naar het Grimboudplein 12. 

Met een knal landen we in de keuken. De geuren van Harry, Ron en Hermelien komen me tegemoet. 'Hermelien!' Ik schiet op haar af en knuffel haar. 'Joanna, wat doe je hier?' Vraagt Ron, terwijl hij ook dichter bij komt. 

'Harry, je moet me beloven dat je als laatste naar Zweinstein komt! Het liefste zo laat mogelijk. We moeten de hele SVP klaarstomen, en dat gaat niet als jij besluit om over 2 weken al op te komen dagen!' 'Dat beloof ik...... Wacht eens even. Hoor jij nu niet op Zweinstein te zitten?!' 'Ja, eigenlijk wel, maar we zijn door Sneep de Grote Zaal uitgestuurd. We waren 'brutaal' tegen Alecto.' Ron begint te lachen. 'Je gaat het de dooddoeners en Sneep heel moeilijk maken dit jaar, is het niet?!' 'Natuurlijk doe ik dat! Zweinstein is ons terrein!' 

'Was dat het?' 'Nee, ik wil nog even zeggen dat ik ga proberen om jullie op te zoeken. Ik moet en zal jullie helpen!' 'Dat is lief! Bedankt!'

Ik knik nog een keer naar ze en verdwijnsel dan. Ik land in de Grote Zaal. Iedereen zit er nog, dus direct is alle aandacht op ons gericht. Wat een verrassing.

'Hoe kan jij verdwijnselen op Zweinstein?! Geen enkel mens kan dat!' Roept Alexis boos. Aha het prinsesje trekt eindelijk haar mond open. 'Dat is het nou juist! Geen enkel 'mens' kan dat!' Grijnzend kijk ik hoe haar gezicht valt. Ze begint te stotteren en komt niet uit haar woorden. 

Dan staat Sneep op. 'We hopen op een veilig en goed jaar, Weltrusten!' Direct staat iedereen op en lopen we naar de leerlingenkamer.

'Joanna, je bent hier nog geen twee minuten en je laat professoren nu al stotteren! Nice!' Zegt Ginny glimlachend. 'Zekers, ik ga ze een moeilijk jaar geven. Oh en de eerst volgende week is de eerste bijeenkomst!' Ginny kijkt me opgewonden aan. 'Ik geef het door!' Zegt Marcel en hij pakt de galjoen, waarmee we het doorgeven.

De volgende ochtend worden de roosters uitgedeeld. 'Joanna, hier is je rooster! Het wordt een zwaar jaar, ondanks dat je Dreuzelkunde heb laten vallen. Het zijn super veel vakken! Ik hoop dat je je ketting nog hebt! Ik wens je succes!' Zegt professor Andeling, als ze mijn rooster geeft. 'Ja Professor, ik heb nog steeds de privilege om alle lessen te kunnen volgen. Maar dat weten zij niet!' Fluister ik haar zachtjes toe.

Na het ontbijt loop ik naar Verweer tegen de Zwarte kunsten.

Sophia-Elody ligt nog te slapen. Ik heb tegen haar gezegd dat ze door het kasteel mag zwerven, maar dat ze niet gepakt moet worden. Ik hoop dat ze er gehoor aan geeft.

Als ik het lokaal in loop zie ik direct verandering. Het lokaal is duisterder.

'We gaan het hebben over onvergetelijke Vloeken! Weet iemand er een?!' Vraagt Alexis met een boze stem. Ik steek mijn hand op. Die ze gewoon negeert. 'Nieman-' 'Hier professor! Het zijn er drie! De Crusiatus Vloek, de Imperius Vloek en de Vloek des doods.' Dreun ik bijdehand op. 'Ja, goed! Mergel, nu mag je me ook vertellen waarom je dat zo goed weet?!'

'Nou er was vorige zomer vakantie een persoon, genaamd Alexis Kragge, die het leuk vond om mij te martelen en de Vloek des doods op mij af te vuren. Wat natuurlijk geen zin had? Maar goed, daarom heb ik er ervaring mee. Oh en voor als je het wilt weten. Die vrouw Alexis Kragge, stopte er wel mooi mee, nadat ik in een agressieve bui haar been en haar arm had verbrijzeld.' Alexis ogen spuwen vuur.

'Jij ondankbaar kre-' 'Sorry, maar waar moet ik dankbaar voor zijn?' Onderbreek ik haar eigenwijs.

Ze negeert het en gaat verder met de les. 'Vandaag gaan we De Vloek des doods oefenen, en dat doen we op juffrouw Mergel!' Zegt ze, en ze lacht gemeen.

Going to Hogwarts againWhere stories live. Discover now