✔88✔

909 54 14
                                    

'Jongens jullie moeten echt gaan?' Zegt Esmee terwijl ze me Bloodfire aanrijkt. We staan op perron 9 3/4. Ginny en ik gaan weer naar Zweinstein.

Het wordt een zware tijd. Niet alleen voor ons, maar ook voor de dooddoeners.

Volgens Alice komen Harry, Ron en Hermelien rond mei naar Zweinstein. Dat wordt dan een bende.

Ik zet Bloodfire weer neer en loopt naar Sophia-Elody. 'Mama, mag ik meevechten in de slag om Zweinstein?' Vraagt ze en ze kijkt me vragend aan. Even twijfel Ik, maar dan zie ik Mayce knikken. 'Natuurlijk mag dat-' mevrouw Wemel, die het allemaal gevolgd heeft hapt naar adem. '-Het is net zo goed jou oorlog! En als jij mee wilt vechten, dan mag dat!' Ga ik ongestoord verder. 'Joanna! Dat kan niet! Het is nog een kind!' Zegt Mevrouw Wemel hard. Een aantal mensen kijken om. 'Ja en het is mijn kind, Molly!' Zeg ik scherp, voordat ik me omdraai en de trein in loop.

Ik hoor hoe Ginny achter me aanrent. 'Dat was hard, Joanna!' Zegt ze en ik zie een teleurstellende blik in haar ogen. 'Maar-' 'Nee! Je mag zijn hoe je wilt, maar niet tegen mijn moeder!' Gaat ze door. Dan draait ze zich om en laat mij alleen achter. Great.

Gauw ga ik opzoek naar een coupé, maar alles zit vol. Fijn. Ik loop een beetje doelloos door de trein als ik bij de nooduitgang kom. Zou Ik? Ja ik doe het gewoon. Ik open de deur en opeens staat het vrouwtje van het snoepkarretje naast me. 'Wat ga je doen?' Vraagt ze met een kille stem. 'Ik ga lopen.' En dan spring ik uit de trein.

Mijn tempo is veel hoger dan die van de trein. Dus al gauw is de trein niet meer in zicht. Ik kom ook veel eerder aan bij het perron. Ik besluit door te lopen tot Zweinstein.

Daar aangekomen klop ik op de deur. Al gauw gaat de deur open en staat daar Alexis Kragge. 'Alexis, wat leuk je te zien!' Zeg ik sarcastisch terwijl ik haat opzij duw en het kasteel in loop.

'Wacht eens even? Waarom zit jij niet in de trein?' 'Ik ben gaan rennen' Zeg ik schouderophalend. 'Je rent sneller dan de trein?!' 'Ja natuurlijk! Anders ga ik zo langzaam!' 'Je rent sneller-?' 'Jaja, blijf bij  het verhaal!' Ik loop verder de school in.

Met grote passen loop ik van haar weg. Als ze me niet meer kan zien ga ik rennen. Bij de leerlingenkamer van Griffoendor houdt ik stand. De dikke dame kijkt me aan. 'Aha Joanna, wat doe jij hier zo vroeg?' 'Ik ben eerder aangekomen, mevrouw.' Zeg ik beleefd. 'Alleen weet ik het wachtwoord niet.' 'Ik zou naar Sneep gaan. Hij weet alle wachtwoorden! Zijn wachtwoord is Puurbloed.' 'Oh dank u' Ik loop weg en kijk omhoog en spring naar de goede verdieping.

Als ik aan kom bij de waterspuwer zeg ik het wachtwoord. Gauw loop ik de trap op en klop op de deur.

Al gauw doet Sneep open en kijkt me verbaasd aan. 'Joanna, wat doe je hier zo vroeg?' 'Nou ik ben aan de kant gezet door mijn vrienden. Kon toen geen coupé vinden dus daarom ben ik maar gaan rennen.' Som ik op. 'Oh, gaat het wel?' Vragend kijkt hij me aan. 'Ja het gaat prima, maar ik moet wat vragen. Professor, ik moet naar hém toe.' Zeg ik gauw. 'Waarom?' 'Ik moet wat zaken afhandelen. En daarbij, Ron, Harry en Hermelien zijn daar!' Zeg ik met lichte paniek in mijn stem. 'Oh! Dat verandert de zaak! Je mag erheen.' 'Bedankt!'

Ik verdwijnsel naar Villa Malfidus. Fenrir Vaalhaar staat voor de deur. 'Joanna!' Zegt hij kil.  'Fenrir' Zeg ik nog killer terug. Hij gaat aan de kant en laat me erdoor.

'Hoe komen jullie aan dat zwaard!' Krijst Bellatrix. Ik loop rustig naar binnen. 'Waarschijnlijk vond het zwaard hun!' Zeg ik verveeld. Bellatrix draait zich razend snel naar mij. 'JIJ!' Krijst ze boos. 'Wat doe je hier?!' 'Ik moet met mijn broertje praten!' Zeg ik schouderophalend.

'Joanna' mompelt Hermelien. Ik snel naar haar toe en duw Bellatrix aan de kant. 'Het komt goed!' Zeg ik zachtjes. Dan val ik op de grond door de Crusiatus Vloek. Ik gil het uit van de pijn.

Mijn gil schiet door heel Villa Malfidus. Verschillende dooddoeners komen kijken. Ik zie hoe Bellatrix woorden begint te kerven op Hermeliens arm. 'LAAT HAAR GAAN!' Mijn stem schiet over van de pijn.

'Haal de kobold!' Gilt Bellatrix over mijn stem. Ik probeer te stoppen met gillen, maar dat gaat moeilijk als de persoon die je vervloekt steeds kracht bij zet.

Op dat moment komt de kobold. 'Hoi Grijphaak!' Zeg ik met een sombere en gebroken stem. De vloek is eindelijk opgeheven en ik kijk woedend achter me. Fenrir, natuurlijk.

Bellatrix is ondertussen allang door gegaan. 'Wat hebben jullie nog meer gestolen?!' Krijst ze naar Hermelien, voordat ze het mes weer in Hermeliens arm zet. Ze begint te gillen en ik kan niks anders doen dan stil staan.

Opeens komen Harry en Ron binnen stormen. Ik kom direct ook in actie en ontwapen Lucius. Meteen daarna schiet ik weer weg. Ik kies een random dooddoener in de zaal uit en pak hem bij zijn nek vast. Direct stopt iedereen waar ze mee bezig zijn.

'Niet hem!' Krijst Bellatrix. 'Oh Nee, is hij belangrijk voor je?' Vraag ik sarcastisch. 'Niemand is belangrijk voor mij!' 'Oké, in dat geval!' Ik draai zijn nek om en hij valt op de grond.

Bellatrix komt in actie en houdt het mes bij Hermeliens keel. 'Iemand een beweging, en zij is er geweest!' Zegt ze dreigend. Ik kijk omhoog en zie Dobby de kroonluchter los te draaien. Na enkele seconden valt hij naar beneden. Ik schiet er voor en duw Hermelien weg van Bellatrix en in de armen van Ron. 'GA!' Schreeuw ik als ik het hele gezelschap op mij zie wachten. 'Maar-' 'NEE GA NU! IK RED ME WEL!'

Ik word van achteren vast gepakt. 'Laat me los als je die armen nog wilt houden!' Sis ik naar Draco. Lucius en Bellatrix vuren tegelijk de Crusiatus Vloek op me af. Een enorme pijn schiet door me heen. Ik gil het uit. 'JOANNA!' 'GAAAA!' Schreeuw ik pijnlijk. Bellatrix richt zich weer op hun en gooit haar mes in hun richting. Ze verdwijnselen en het mes gaat mee.

✔✔✔✔✔✔✔✔✔✔✔✔✔
Hiiiii,

Kijk ik had dus SE week en had daardoor geen tijd. Ik zal nu weer vaker gaan updaten, want ik heb weer tijd!

Hoop dat jullie het niet erg vinden dat ik wat later ben❤

Tot over 2 dagen

Xxx Jonna✔🎀

Btw ik heb al 12.5K!❤❤❤

LOVE IT✔❤

Going to Hogwarts againWhere stories live. Discover now