✔77✔

931 52 18
                                    

Na veel aanklachten  is het eindelijk zover! Mariah Malkander is aan de beurt. Omber begint te praten en ik voel hoe Harry naast me komt zitten. In zijn ene hand heeft hij zijn stok en  zijn andere hand houdt Ron, Uhm ik bedoel Roel Malkander, vast.

'Roel! Zeg het ze! Zeg dat ik een heks ben!' Roept zijn 'vrouw' bang uit. Ron blijft stil niet wetend wat hij moet zeggen. Dan kijkt Omber naar mij en besef ik dat ik moet ingrijpen.

Ik spring uit de banken en loop naar Mariah toe. 'Kunt u me zeggen, van welke heks of tovenaar u deze-' ik laat met mijn stok haar stok naar me toe vliegen. '- stok heeft gestolen?' 'Ik heb een niet gestolen!-' snikt ze, '-hij koos mij! Bij Olivander! Hij koos mij!' Omber wil reageren, maar de deur van de rechtzaal gaat open. 'Sorry dat ik zo laat ben, Dorothea! Ik moet in slaap zijn gevallen!' Zegt de zware stem van de echte Jeegers. Geschokt kijk ik iedereen aan. Hermelien knikt en roept: Paralitis!' Alleen was ze niet de enige, zij riep het tegen Omber en ik tegen Jeegers.

Harry rukt het medaillon van Omber haar nek en rent weg. Door dat Omber verlamt is, kunnen de dementor's weer gaan en staan waar ze willen.

We rennen met ze allen richting de liften. Net voordat we naar binnen stappen, draaien Harry en ik ons om en schreeuwen we tegelijk: 'EXPECTO PATRONUM!' Een uil en een hert springen uit onze stokken. Nu zijn we erbij.

Dan gaat de lift omlaag en binnen no time staan we in het atrium. Ik ben weer mezelf, net als Harry en Hermelien. Alleen Ron is nog Malkander. 'Ren, ren naar de haarden, ik hou ze tegen. Wat is jullie backup plan?' 'Een bos net buiten Ierland!' Zegt Hermelien zachtjes. 'Oké! En dan nu rennen!'

Harry, Ron en Hermelien beginnen te rennen. Langzaam begint het mensen op te vallen.  Shit. Ik loop naar een poster van Voldemort en teken een snor en een neus met mijn stok.

'Hé, dat is een indringer!' Roept een man, en hij wijst naar mij. Oh nee. Ik schiet naar het midden van het atrium. Ik zie hoe Jeegers Hermelien, Harry en Ron achtervolgt.

Met mijn handen laat ik een wervel wind ontstaan. Ook laat ik een vuurdraak verschijnen. Mensen deinzen achteruit. 'VOLDEMORT, VOLDEMORT, VOLDEMORT!' Roep ik en met een luide knal verschijnen 9 dooddoeners. Ik kijk ze dreigend aan. Sommige deinzen ook terug.

'Joanna, stop hiermee!' Roept een dooddoener naar me. 'Wees een Griffoendor-' Griffoendor zegt hij vol walging. 'Oh nee! Lopen jullie zo erg achter?! In werkelijkheid ben ik een Zwadderaar. Joanna Mergel om precies te zijn! Maar goed iedereen maakt fouten!' Na die woorden valt er een doodse stilte. Nog meer mensen deinzen geschrokken achteruit.

Ik laat het vuur mee bewegen met de lucht. Dan valt het uit elkaar en ik hoor gegil. Direct verdwijnsel ik naar het bos in Ierland.

'Rustig Ron, het komt goed! Schiet op Harry!' Hoor ik Hermelien roepen. Op de grond ligt Ron, hij is versprokkeld. De geur van bloed komt me tegemoet. Gelukkig voor Ron kan ik door Mayce en Sophia een stuk beter tegen bloed. Ik loop naar ze toe en leg mijn handen op mijn bebloede arm. Omdat ik zo koud ben is het net alsof er ijs op zijn arm ligt.

'Joanna! Wat doe je?!' Vragen Harry en Hermelien geschrokken. 'Ik koel de wond! Hermelien doe je ding!' Snel pakt Hermelien het Elixer van Essenkruid en doet het op Ron zijn arm. Ondertussen blijf ik mijn hand op de wond drukken. 'Kom op Ron, nog een paar!' Zegt Hermelien als Ron zwaarder begint te ademen. Van de pijn waarschijnlijk.

Plots wordt Ron rustig. We gaan alle drie naast Ron zitten. Even zitten we daar, zonder iets te zeggen. Dan sta ik op en begin met de beschermende spreuken. 'Salvio Hexia'

Na de spreuken begin ik te praten. 'Ik moet weer terug, maar ik zal jullie gauw opzoeken. Ik beloof het!' Ze knikken, 'ga maar! Wij redden ons wel!' Hermelien geeft me nog een knuffel, net als Harry, dan stappen ze naar achteren. Ik verdwijnsel naar mijn kamer op Zweinstein.

Ginny, Loena, Marcel en Sophia-Elody wachten op me. Direct wordt er een krant onder mijn neus geduwd. Ik kijk en lees het artikel.

JOANNA MERGEL EN HARRY POTTER BREKEN IN OP HET MINISTERIE!

Vier zeventien jarige tieners krijgen het voor elkaar om in te breken op het Ministerie van Toverkunst. Dit is natuurlijk heel gevaarlijk aangezien het ministerie in handen is van Hij Die Niet Genoemd Mag Worden.

Harry Potter en zijn partners Hermelien Griffel en Ronald Wemel hebben vanmiddag met behulp van Joanna Mountain, beter bekend als Joanna Mergel, in gebroken op het Ministerie van Toverkunst.

Wij hebben via bronnen vernomen dat meneer Potter en juffrouw Mergel niet zomaar op het ministerie waren. Ze hadden een missie. Hopelijk later meer hierover.

We houden u op de hoogte, dit was de Kibbelaar!

Lang Leve Harry Potter!

Redactie: de Kibbelaar

Nadat ik het artikel grondig heb gelezen, begin ik te grijnzen. 'Is het waar?' Vraagt Ginny terwijl ze me met open mond aan kijkt. 'Ik zeg niet dat het niet waar is!' Zeg ik nog steeds met een grijns. 'Dus, het is waar!' Roepen Ginny en Loena in koor. Ik knik voorzichtig, 'Waar dachten jullie anders dat ik de afgelopen dagen was?' 'In iedere geval niet hier!' Zegt Marcel met een grijns.

'Oh we hebben nog een verrassing.' 'Wat?' Vraag ik redelijk nieuwsgierig. 'Tja!' 'Oh kom op zeg het gewoon!'

'Papa is er!' Zegt Sophia met een grijns. 'Wie?' Vraag ik.

Ja ik weet het, mijn gedachten werken niet op top snelheid.

'Ik had wel gedacht dat je me zou herinneren!' Zegt een zware stem vanuit de deur opening.

'Mayce!' Ik ren op hem af en knuffel hem. 'Ik heb je zo gemist!' 'Ik jou ook Honey! Ik jou ook!

✔✔✔✔✔✔✔✔✔✔✔✔
Hii,

Sorry dat ik wat later ben! Ik had het best wel druk. Sorry

Ik heb nog 1 ding:

Na dit boek, willen jullie dan een:

1. Marauders boek?
2. Een Fred of George boek?"
3. Dan ik door ga met He Knew?

??????????

Ik hoor het graag

Bye

Xxx Jonna 🙊✔❤

Going to Hogwarts againWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu