✔96✔

916 48 35
                                    

Alle huizen lopen richting de Grote Zaal, want Harry is gezien. Alsof wij dat niet weten.

Als we in de Grote Zaal sta zie ik dat iedereen verward om zich heen kijkt. Malfidus heeft een grijns op zijn gezicht die ik hem er het liefst af wil slaan.

Als het stil is kijkt Sneep me nog 1 keer aan. Ik knik stilletjes. 'Er is vernomen dat Harry Potter is gezien in Zweinsveld!' Zegt hij dan kil. Er klinkt geroezemoes. 'Als iemand weet waar Potter zich bevindt, dan kan degene zich nu melden.' Even is het stil. Dan loopt Harry uit 1 van de rijen. 'Professor ik denk dat u ondanks uitgebreide verdedigingsstrategiën toch een klein beveiligingsprobleem heeft. Hoe durft u te staat waar hij stond?! Zeg ze dan hoe u een man in zijn ogen keek, een man die u vertrouwde en die u vermoorde.' De deur gaat open en alle leden van de Orde komen binnen. Sneep trekt zijn stok en gaat een duel aan. Ik loop ook langzaam de rij uit en kijk naar het gevecht tussen Andeling en Sneep. Opeens stijgt Sneep op, en het volgende moment is hij weg.

'Wat heb je nodig, Potter?' Vraagt Andeling bezorgd. 'Tijd! Vooral tijd-'

Een sissend geluid gaat door de zaal. 'Harry Potter eindelijk is het zover. Het is laf dat je je verschuilt achter vrienden en familie!' Even is het stil. 'Mensen van Zweinstein! Geef mij Harry Potter en iedereen zal ongedeerd blijven. Ook ik zie tovenaarsbloed liever niet vloeien. Dus geef mij Potter en ik zal Zweinstein sparen. Jullie hebben 1 uur!' Iedereen begint te mompelen.

'Grijp hem Dan!' Krijst Park. 'Don't you dare! Vuile Bitch!' Ik kijk haar boos aan.

' Oh ja voor ik het vergeet! Zuster ik richt me ook tot jou! Als jij het waagt Potter te beschermen, dan zorg ik er persoonlijk voor dat je je dochter nooit meer terug ziet!'

'Waar is Sophia-Elody?!' Vraag ik hard. 'Hier mama!' Hoor ik haar roepen. 'Wat bedoelde hij?' Vraagt Harry terwijl hij me bezorgd aan kijkt. 'Ik weet het niet Harry, ik weet het niet!'

1 uur later

Ik zie hoe allemaal blauwe lichtjes op de beschermende koepel worden af gevuurd. Dit gaat helemaal niet goed komen. Ik kijk Sophia-Elody en Mayce aan. 'We kunnen Dit!' Langzaam komen er scheuren in de koepel.

Hij gaat het niet houden. En dat doet hij ook niet. Het volgende moment breekt de koepel en vliegen een hoop dooddoeners omhoog. De strijd is begonnen.

Ik schiet weg en help met vechten op de binnenplaats. 'Kijk uit!' Hoor ik iemand schreeuwen, ik duik nog net op tijd weg voor een knots van een reus. Holy.... Oké focus. Ik duik weer weg voor een spreuk. Dan zie ik nog een reus en ren ik op een normaal tempo de andere kant uit.

Een scheurend geluid laat me beven. Ik schiet het kasteel weer in. Al gauw heb ik door dat het de 7e verdieping is. Als ik daar aankom zie ik hoe het plafond op instorten staat en het ergste is dat Fred er nog onder staat.

Op dat moment gaat alles in slow motion. Ik begin te rennen, terwijl ik dat doe laat het plafond los. Ik zie hoe de brokstukken steeds dichter bij Fred zijn hoofd komen. Ik schuif er net Op tijd onder. Ik sta in in een plankende houding, met Fred onder me. Het volgende moment landt de stenen massa op mijn rug. Oké dit is niet zo zwaar.

2 hele puntige stenen doorboren mijn polsen. Het volgende moment zijn mijn handen van mijn lichaam gescheiden. Een ijzingwekkende gil verlaat mijn lichaam, en in een klap is het een stuk moeilijker om Fred in leven te houden.

Mayce' pov

Een ijzingwekkende gil weerklinkt in mijn oren. Joanna!

Ik vecht met een dooddoener, maar ook hij lijkt de gil gehoord te hebben. Even stopt iedereen met vechten en kijkt naar de 7e verdieping, die met een knal ontploft. Dan komen ze weer in beweging en gaan we door met vechten.

Going to Hogwarts againWhere stories live. Discover now