✔49✔

1.1K 62 4
                                    

'Leugens?! Volgens mij zei hij gewoon: 'juffrouw Mountain'' zegt Malfidus, natuurlijk is het Malfidus. Kan die jongen niet een keer zijn eigen leven leiden?! Ik keer me naar hem toe.

'Ik weet prima wat hij zei, Malfidus.' Vol haat spreek ik zijn naam uit. 'Waarom zeg je dan leugens?' Gaat hij door. 'Waarom lig jij naakt in bed met Park?!'

Malfidus trekt zijn stok en kijkt me kwaadaardig aan. 'Hoe durf je dat te zeggen waar de hele school bij is?' 'Hoe durf jij seks met haar te hebben op een kamer waar ik ook lig?! Je beseft toch wel dat mijn geestelijke gezondheid daardoor is aangetast?!' De hele zaal gaat dubbel, behalve de docenten, Malfidus en Park.

Ik zie aan Malfidus dat hij een spreuk wil zeggen, maar ik ben hem voor. 'Cruc-' 'Rigescunt Indutae' direct verstijfd hij. 'Juffr-, Joanna, maak hem weer normaal.' Het is professor Sneep. 'Ahh kan je er niet tegen dat ik je lievelingentje tot stand heb laten komen?!' Oké ik schrik nu zelf ook, ik lijk op Voldemort. Geen wonder dat we familie zijn! We zijn exact hetzelfde!

'Shit! Sorry professor, ik ben te ver gegaan!' Ik draai me om opzoek naar Stiles. Ik zie dat hij bij de tafel van Ravenklauw glijdt. 'Sorry dat ik zover ging, professor Perkamentus.... Stiles, kom!' Stiles kijkt op en glibbert over mijn lichaam naar mijn nek. Dan draai ik me en loop met een snelle pas  de zaal uit.

De rest van het ontbijt zit ik alleen op de gang. Als eindelijk mijn eerste uur, Verzorging van Fabeldieren, begint, loop ik naar buiten. Eigenlijk heb ik het eerste uur ook toverdranken, dus ik gebruik de tijdverdrijver.

Iedereen staat er al als ik aan kom. Harry, Ron en Hermelien kijken me aan. Great, we hebben les met Griffoendor. Ik probeer mijn vrienden te negeren tijdens Hagrids uitleg. Wat gruwelijk mislukt.

Mijn aandacht wordt getrokken door Malfidus. Hij maakt allerlei bewegingen en probeert Hagrid na te doen. 'Stop!' Zeg ik tegen hem, waarna ik hem een por geef.

Dan word mijn aandacht getrokken door Hagrid die ons wenkt. Hij neemt ons mee naar een open plek in het bos. Daar op de open plek staan terzielers.

'Wie kan ze zien?' Vraagt Hagrid. Ik steek langzaam mijn hand omhoog, even kijk ik achter me, en ik zie dat Harry en nog een meisje van Griffoendor ook hun handen opsteken. 'Mag ik vragen wie jullie hebben zien sterven?' Vraagt Hagrid meelevend. We knikken. 'Harry' 'Ik heb Carlo zien sterven' nu is dat meisje aan de beurt. Zij heeft haar oma zien sterven.

Dan ben ik aan de beurt. 'Ik heb mijn ple- ouders zien sterven....' 'Hoe zijn ze gestorven,' Vraagt een meisje uit Zwadderich. 'We hadden een auto ongeluk. Ik heb het overleeft, maar zij helaas niet.' 'Mag ik vragen hoe je het overleefd heb?' Vraagt ze. 'Ja dat mag, en ik weet niet hoe ik het overleeft heb. Na het ongeluk heb ik 2 jaar in coma gelegen. Ik werd vorig jaar in de zomervakantie wakker. De doktoren waren verrast, ze hadden we al bijna dood verklaard. Ik weet wat er voor gezorgd heeft dat ik wakker werd. Het was gewoon Magie.' De hele klas luistert nu naar me. 'Lekker magisch allemaal.' Moppert Malfidus. 'Hou je kop Malfidus!' Zegt de hele klas in koor.

Ik grijns, Malfidus heeft een keer niet heel Zwadderich aan zijn kant staan. Joepie!

'Waar woon je nu?' Vraag Marcel geïnteresseerd. 'Ik woon bij een andere, lieve familie. Ze houden van me zoals ik ben. Ondanks dat ik niet hun echte familie ben.' 'Wat zijn hun namen?' Vraag Malfidus redelijk nieuwsgierig. 'Dat wil je wel weten, hè?!' 'Ja natuurlijk wil ik het weten!' Roept hij uit. 'Als ik het weet, krijg ik tenminste wat meer respect!' 'Waarom zou jij überhaupt respect verdienen?' 'Omdat ik gewoon trouw ben.' 'Trouw?! Laat me niet lachen. Jij rent nog om het minste en geringste naar je PAPPIE toe.' Boos kijkt Malfidus me aan. 'Mijn vader zit in Azkaban, door jou en Potter.' 'En terecht, je vader is een vreselijke man.... En als je me nu excuseert, ik ga!' Ik zwiep mijn haar naar achteren en loop met opgeheven hoofd verder het bos in. Als ze mij niet meer kunnen zien, begin ik te rennen. Tijd voor de jacht.

Nadat ik twee poema's achter mijn kiezen heb, ga ik op een tak zitten en denk na.

Dan krijg ik een idee. Ik denk heel hard aan de plaats waar ik naar toe wil. Daarna verdwijnsel ik. Ik land in de woonkamer van de Cullens.

Wat ik nu doe is zo riskant, maar ik moet ze zien.

Even kijk ik recht in de verbaasde gezichten van Mayce, Renesmee en Jacob. Dan schiet, ja je hoort het goed schiet Mayce op me af. Hij knuffelt me en drukt zijn lippen hard op de mijne. Ik ga er in mee en pak zijn haar vast.

Na een tijdje laat ik los, 'wat- hoe- hoe kan dit?!' 'Alice heeft me veranderd, je had toch wat gif opgeslagen?!' Ik knik voorzichtig. 'Nou dat heeft ze gebruikt, en nu ben ik net als jij, en kijk' Ik kijk hem aan, hij draait zijn handpalmen naar me toe. Langzaam ontstaat er een soort elektrisch krachtveld op zijn handpalmen.

'Dat is cool, maar even iets anders. Ik moet je iets belangrijks vertellen. Tegen jullie allemaal.' Ik draai een om naar de deur en roep: 'I am back' binnen 10 seconden staat de kamer vol met familie.

'Vertel het maar, Honey.' Ik knik naar Mayce.

'Nou, ik kwam er dus achter, dat ik geadopteerd ben.' Verschillende happen naar adem. Snel ga ik verder.

'Oké, daar ga ik dan. Ik ben hier gekomen omdat ik vind dat jullie dit moeten weten. Dus ja ik ga het nu zeggen is dat goed?' Mijn familie knikt. 'Joanna zeg het gewoon. Zo erg kan het toch niet zijn?' Zegt Jasper. Ik schudt mijn hoofd. Oke daar gaan we.

'Ik ben Joanna Merope Mergel, een afstammeling van Zwadderich.'

Going to Hogwarts againΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα