✔32✔

1.2K 68 9
                                    

Die avond zitten Hermelien en ik in de Kamer van Hoge Nood. We wachten op Ginny, Harry, Ron, Fred en George. 'Waar blijven ze, Lien? Denk je dat ze bang zijn voor me?' Hermelien schudt haar hoofd, 'nee hoor, ze komen wel. Het is pas 21:55 uur. Het komt goed!' Nadat ze dat gezegd heeft gaan de deuren van de kamer open. Ginny, Harry, Ron, Fred en George komen naar binnen. Verbaasd kijken ze om zich heen, als ze de kamer zien. De kamer ziet eruit als een natuurlandschap. Er is een riviertje, en er is overal gras.

'Wat wil je ons laten zien?' Zegt Ron. Ik kijk Hermelien vragend aan, ze knikt. Ik haal diep adem en steek mijn handen uit. Langzaam komt het water uit de rivier omhoog. Er ontstaat een mega golf achter me. Ik doe de muur truc. Ik word het water. Als ik dat gedaan heb wenk ik Fred, 'loop door de golf.' Fred doet wat ik zeg en loopt er door heen. Als hij aan de andere kant staat kijkt hij me vragend aan. 'Hoe kan dit?' Vraagt hij voorzichtig. 'Ik ben het water op dit moment.' Langzaam laat ik de golf terug in de rivier  zakken. 'Maar dat is niet het enige. kijk!' Ik doe mijn handpalm naar boven en maak er een draai beweging mee. Een vuurbal verschijnt op mijn hand. Ik houd mijn andere hand boven de vuurbal en maak draai bewegingen. De bal begint te draaien. 'Wow, sinds wanneer heb je dit, Joanna?' Bedenkelijk kijk ik Ginny aan. 'Ik denk sinds het ongeluk. Toen ik wakker werd in de zomervakantie, kon ik plotseling het water laten bewegen.' Met open mond kijken mijn vrienden me aan. 'Wat kan je nog meer?' Vraagt Harry. 'Nou, ik kan ook aarde en lucht sturen. Oh en sneeuw, maar dat is eigenlijk water. Dat was het wel.' 'Cool' zeggen ze. We praten nog wat verder en ik laat nog wat dingen zien.

Plots kom ik op een idee. 'Ik heb een idee, zullen we de leerlingenkamer van Zwadderich Roze verven en roze haarverf doen in alle shampoo van de Zwadderaars?' Fred en George beginnen te lachen. 'Dat is een fantastisch idee. Kom laten we beginnen.' 'Oké, Als jullie en Harry en Ron de leerlingenkamer gaan verven, dan stoppen Hermelien, Ginny en ik haarverf in de shampooflessen en verven we de slaapkamers. Deal?!' 'Deal!' Zeggen de jongens.

We gaan over op actie. Via een geheime gang gaan we naar de leerlingenkamer van Zwadderich, met de roze verf. Hermelien, Ginny en ik gaan richting de slaapvertrekken. Ik doe de jongens badkamers en slaapkamers en Hermelien en Ginny doen de meiden badkamers en slaapkamers. Ik heb Ginny en Hermelien uitgelegd dat ze voordat ze beginnen "Murmelio" moeten uitspreken. Daarna zijn we gesplitst.

Ik doe de eerste deur open. Het is het slaapvertrek van de eerstejaars. 'Murmelio' mompel ik. Daarna ga ik aan de slag. Als ik de hele slaapkamer roze heb geverfd (inclusief de bedden) en alle haarverf in de shampooflessen heb gedaan, ga ik door naar de volgende slaapkamer.

Zo doe ik ze allemaal. Als ik klaar ben ga ik naar de privékamer van Draco Malfidus. Daar doe ik hetzelfde als bij de andere slaapkamers. Maar er komt ook nog iets anders bij. Met  een watervaste stift  schrijf ik op het voorhoofd van Malfidus:

Ik hou van Griffel

En op Blaise Zabini's hoofd schrijf ik:

Ik hou van Wemel

en als laatste schrijf ik op Korzel en Kwast hun hoofden:

Korzel: Ik hou van....

Kwast: ETEN!!! EN VAN MOUNTAIN!


Als ik dat gedaan heb loop ik terug naar Hermelien en Ginny. Ik zie ze onderaan de trap al staan. Ik wenk dat we moeten opschieten. Ze knikken alletwee naar de geheime gang. Gauw gaan we naar de Leerlingenkamer en halen de jongens. We schieten in de lach als we het resultaat zien. Ik ren naar de Muur en schrijf met watervaste stift:

Pink Fluffy Unicorn!!!

Iedereen begint zachtjes te lachen. Dan gaan we door de geheime gang weer naar onze eigen leerlingenkamer. Als we veilig in de Leerlingenkamer van Griffoendor zijn, sta ik stil. 'Die haarverf werkt pas een uur nadat hij erin gesmeert is of niet soms?' Vragend kijk ik Fred en George aan. Flauwtjes knikken zij. Dan barsten we in lachen uit. We gaan voor de haard zitten en praten nog wat na. Na een uurtje is iedereen in slaap gevallen, behalve ik. Ik sluit mijn ogen en denk na over deze dag.

De volgende ochtend, nadat ik Summer en Kate heb uitgelaten, haasten we ons naar het ontbijt. We lopen langs de kerkers, als we een kreet horen. Waarschijnlijk komt hij uit de leerlingenkamer van Zwadderich. Snel rennen we door naar de Grote Zaal. Als we daar aan komen zijn we een van de eerste. Eigenlijk zit alleen Perkamentus er. Snel gaan we zitten aan de tafel van Griffoendor en kijken verwachtingsvol naar de ingang van de Grote Zaal.

Langzaam stromen de eerste leerlingen binnen. De meesten zijn van Zwadderich. Ze kijken een beetje ontdaan. Wij barsten in lachen uit als we hun roze haar zien.

Na een kwartiertje zitten er aan de tafel van Zwadderich allemaal mensen met roze haren. De andere afdelingen houden nauwelijks hun lach in. Plots stappen Malfidus, Zabini, Korzel en Kwast de zaal in. Fred, George, Ron, Harry, Ginny en Hermelien kijken even verbaasd naar hun gezicht. Dan kijken ze naar mij en barsten ze in lachen uit. 'Heb jij dat gedaan, Jo?' zegt Ginny gierend van het lachen. Ik knik voorzichtig. 'Haha moet je Korzel en Kwast zien. Samen zeggen ze: Ik hou van eten! en van Mountain!!!' Zeggen een aantal Huffelpuffers terwijl ze zich omdraaien naar mij en een respect teken maken. Ik geef ze een knipoog.

Het gezicht van Malfidus is onbetaalbaar, als hij ziet dat zijn haar veranderd. De hele zaal barst in lachen uit. Maar dat duurt niet voor lang, want Sneep komt woedend de zaal in stormen. 'Perkamentus, moet u zien wat er met mijn leerlingenkamer is gebeurd! Mensen moeten gestraft worden' Hij maakt een volg mij gebaar en stormt de zaal uit. De hele school staat direct op en verplaatst zich naar de kerkers. Wij staan met toeval vooraan en stappen als een van de eerste de leerlingenkamer in.

____________________________________________

Hii Mensen!

Ik heb PWW dus ik probeer om de twee dagen te updaten, maar dat zal niet elke keer lukken. Tot en met volgende week woensdag word er dus onregelmatig geupdate. Daarna is het weer om de 2 dagen.

XXX Jonna

Going to Hogwarts againWhere stories live. Discover now