✔41✔

1.1K 59 14
                                    

'S avonds loop ik richting de kerkers. Voor de kamer van Zwadderich staat Draco. 'Ik keek net bij de slaapzalen, Perkamentus heeft ons samen ingedeeld, vind je het erg?' Ik schud mijn hoofd. Ik heb afgelopen vakantie vaak genoeg met Draco op een kamer gelegen. Dus wat maakt het nu uit.

'Het wachtwoord is Puurbloed, dat is wel slim als je het weet.' Ik knik. 'Draco, je weet toch dat ik niet slaap.' 'Wat?! Serieus?! Maar als die keren dat je tegen mij aan lag te slapen. Was je toen gewoon wakker?' Ik knik voorzichtig. 'Je bent wel sneeky hoor' zegt Draco met een grijns. Ik grinnik, 'Tja ik kan er niks aan doen dat jij zo dom bent.' Hij begint te lachen en trekt me de leerlingenkamer in. De leerlingenkamer van Griffoendor is veel mooier dan deze, maar dat zeg ik niet. Draco en ik lopen naar onze slaapzaal. Terwijl Draco zich omkleed zit ik op mijn bed een boek te lezen. Ik hoor hem nog 'weltrusten' mompelen, voordat hij in zijn bed gaat liggen.

De volgende ochtend zit ik al vroeg aan de tafel van Zwadderich. Park zit naast me en ik irriteer me dood aan haar. 'Ga gewoon naar je eigen afdeling.' 'Nope' zeg ik en ik ga verder met lezen. 'Je bent lelijk.' 'Mooi, ik wilde vandaag op jou lijken' zeg ik weer.

'Dracoo' roept Patty, 'ze pest me heel erg. Doe er wat aan.' 'Wat deed ze?' Vraagt Draco terwijl hij zijn grijns probeert te verbergen. 'Nou kijk: zij zei: "Je bent lelijk" en toen zei ik: "mooi ik wilde vandaag op jou lijken" maar volgens mij vindt ze de opmerking niet zo leuk' Leg ik rustig uit. Draco begint heel hard te lachen.

'Zei je dat echt?' Ik knik voorzichtig. 'Fantastisch' zegt hij terwijl hij dood gaat van het lachen. Na een tijdje komt Professor Sneep langs met de roosters. 'Mountain, hier heb jij je rooster, je gaat mee met Zwadderich.' Ik knik. Draco stoot me aan, 'hoeveel slijmballen had je?' '19' antwoord ik. '19!!! Hoe kan je in hemelsnaam 19 slijmballen halen?' 'Nou ik had alle keuze vakken, die je in je derde jaar kon kiezen, gekozen. En ik ben voor allemaal geslaagd.' 'Met hoeveel ga je door?' 'Met allemaal.' 'Hoe?' Vraagt hij verbaasd. 'Door de lessen te volgen.' Zeg ik schouderophalend.

Laten we hem maar niet vertellen dat ik een tijdverdrijver heb gekregen van Perkamentus. Dan spaced hij helemaal.

Na een tijdje sta ik op en loop de zaal uit. Op naar Leer der oude Rünen.

Na Leer der oude Rünen loop ik naar de meisjes toilet. Daar draai ik de tijdverdrijver een kwartslag. De tijd loopt terug en ik ga naar Toverdranken. Net niet optijd kom ik aan.

'Sorry professor Slakhoorn, dat ik zo laat ben.' 'Het is niet erg, ik heb het gehoord van Perkamentus' zegt een man die een beetje op een walrus met een snor lijkt. Snel ga ik zitten. Ik ga zitten naast Draco, en stal mijn spullen uit.

'Vandaag gaan we De drank van de levende dood brouwen. Het staat op bladzijde 23 van je boek. Ga maar aan de slag.' Ik pak mijn boek en sla hem open op de goede bladzijde. Direct begin ik met de drank. Het is best wel makkelijk. Aan het einde van de les ben ik klaar, mijn drank is eigenlijk een klein beetje te dik, maar dat maakt hopelijk niet uit. Ik giet het in een flacon en zet hem op Slakhoorns bureau

'Zeg ben jij niet de beroemde Joanna Mountain, Die een ontvoering van jeweetwel heeft overleefd?' Ik knik opgelaten. 'Wil je naar een diner komen morgen avond? Soort welkom terug feestje.' 'Ja hoor is er een dress code?' 'Ja,avondkleding.' Ik knik en verlaat zijn lokaal. Op naar de volgende les.

Aan het einde van de dag zit ik opgescheept met 5 vakken huiswerk. Van de 10 die ik heb gehad. 'Ik haat huiswerk,' mompel ik terwijl ik bezig ben met Voorspellend rekenen huiswerk.

Opeens vliegt de deur open. In de deuropening staat Harry 'Wat doen jij nou hie-?' Ik sla mijn hand voor mijn mond. '4 woorden, 4 moorden' zeg ik. Geschrokken stapt Harry achteruit. 'Voor elk woord wat je zegt tegen ons gaat er iemand dood?' Ik hou mijn hoofd schuin. No way dat ik nog wat ga zeggen. Ik knik maar gewoon voorzichtig. Harry snelt de kamer uit. En ik blijf alleen achter.

Tijdens het avondeten, zeg ik geen woord. Normaal praat ik wel, maar nu? Nee. Ik blijf in mijn hoofd zitten met de vier woorden. De vier woorden die ik heb gezegd tegen Harry

Opeens schiet me iets te binnen. Summer, waar is ze? Mijn puppy! Ik krijg een raar gevoel in mijn ogen.

Shit ik ga janken.

Ze is een van de weinige dingen die ik nog heb van Mayce. Ik sla langzaam mijn handen voor mijn ogen. Draco ziet het en legt zijn arm om me heen. Ik begin langzaam te snikken. Natuurlijk merk ik dat de hele zaal naar me kijkt. Maar het maakt me niks uit. Voorzichtig kijk ik Draco aan. 'Waar is Summer?' Vraag ik zachtjes. Hij reageert niet 'Waar is Summer?' Roep ik nu naar hem. De hele zaal luistert mee. Natuurlijk.

'Joanna! Ze is bij ons!' Roept Hermelien door de zaal. Ik kijk haar vragend aan. Ze knikt. 'Ik.... ik' Ik laat mijn hoofd weer in mijn handen vallen.

Na een tijdje sta ik langzaam op en verschijnsel naar Villa Malfidus. 'Wachtwoord' Vraagt een of andere dooddoener die ik niet ken. 'Modderbloedje' hij doet de deur open en laat me binnen.

'Hoi ASSHOLE' Roep ik door de eetzaal. Marten kijkt me dodelijk aan. 'Wat moet je?' Vraagt hij. 'Nou ik kwam opeens ergens op. Hoeveel slijmballen had jij?' Marten kijkt me vreemd aan. '12 hoezo?' 'Ik ben slimmer! Ik heb er 19!' Roep ik naar hem. Nagini glibbert op me af. 'Jij meester beledigen' 'Ja ik meester beledigen, slang. Je weet dat ik mijn tanden in je kan zetten en dat ik je zo vermoord' zeg ik sissend tegen hem. Langzaam buigt de slang. Ik grijns. 'Nou dat was het doei ASSHOLE' Ik buig even en verdwijnsel dan weer naar de Grote Zaal.

Going to Hogwarts againWhere stories live. Discover now