✔74✔

995 58 20
                                    

'Wat had je nou gedaan met Vaalhaar?' Vragen een paar 4e jaars Huffelpuf. 'Ik had zijn nekspieren laten knappen.' Zeg ik schouderophalend. 'Maar zo bijzonder is het niet! Uhm als jullie het niet erg vinden ga ik nu naar de les!' Ik loop richting Toverdranken en laat de leerlingen daar verbaasd achter.

'Sorry dat ik te laat ben professor, maar Uhm, nou ja u weet waarom!' Zeg ik zonder op te kijken als ik binnen kom. 'Wat weet hij wel?' In de hoek van het lokaal zit Alecto, met een klembord. 'Oh, ik moest even naar de ziekenzaal, een vriend van me had een overdosis liefdesdrank genomen. Ik kwam professor Slakhoorn onderweg tegen en zei dat ik ietsje later zou zijn!' Zuig ik compleet uit mijn duim. 'Waar is die vriend nu?' 'Weer in de leerlingenkamer professor, het was vrij snel genezen!' Zeg ik tegen Alecto.

'Oh ik zal naar hem toe gaan, wat was zijn/haar naam?' 'Ginny Wemel, meneer!' Oké ik moet Ginny even  optijd waarschuwen.

'Zeg, waarom ben jij eigenlijk zo netjes?' Vraagt hij me achterdochtig. 'Weet ik niet! Misschien omdat ik weet dat jullie het nog zwaarder gaan krijgen.... professor!' Glimlachend draai ik me om en ga op mijn plek zitten.

'We gaan vandaag Felix Fortunatis maken. Daar hebben we natuurlijk niet maar een les voor, maar meerdere. Weet iemand hoelang het brouwen van Felix Fortunatis duurt?' Ik steek mijn hand op. '2 maanden professor!' Zeg ik als ik de beurt krijg. '10 punten voor Griffoendor' zegt Slakhoorn voor hij verder gaat.

'Jullie mogen nu aan de slag! Succes!'

Ik begin met het pakken van alle ingredienten. Als ik klaar ben loop ik terug naar mijn plaats en begin ik met de drank. Het gaat redelijk goed.

Alecto loopt door de klas en vraagt leerlingen van Zwadderich van alles. Wow, Omber 2.0.

Na de les is het lunch pauze. Het is alweer een paar dagen terug, sinds het bezoek van Fenrir.

We zitten al een tijdje aan tafel als Bloodfire aan komt vliegen. Ze heeft twee bloedrode brieven in haar hand. Oh nee!

Ze landt voor mijn neus en laat me de brieven los maken.

Bloodfire trok waarschijnlijk nogal wat aandacht, want een aantal mensen kijken me aan, sommige meelevend en andere grijnzend.

Ik maak de eerste brulbrief open. Direct galmt er een schreeuw door de zaal. Vanuit mijn ooghoek zie ik nog een uit met nog 1 bloedrode brief. Shit!

'JOANNA MEROPE MERGEL! OKE DAT WILDE IK ALTIJD AL EEN DOEN! JA HET SPIJT ME VOOR DE BRULBRIEF, MAAR KOM OP WIE WIL DAT NOU NIET EENS PROBEREN! IK KOM ZEGGEN DAT IEDEREEN VEILIG IS EN DAT WE MAYCE MET ONS LEVEN ZULLEN BESCHERMEN! UHM DAT WAS HET DENK IK WEL, WE HOUDEN VAN JE!' Galmt Renesmees stem door de zaal. Een grijns ontstaat op mijn gezicht, dat was hilarisch.

Snel pak ik de volgende brief, en maak die open. 'Misschien moet je eens leren dat je geluk heb gehad met het feit dat ik je niet vermoord heb!' Klinkt er in sisselspraak door de zaal.
'HOE DURF JE EEN VAN MIJN BESTE WEERWOLVEN TE VERWONDEN! HET IS DAT JE IN BEZIT BENT VAN... URHG! ANDERS ZOU IK JE VERMOORDEN! SMERIGE HALFBLOED!' De brief verscheurt zichzelf direct na de laatste woorden. 'Pffff! Jeetje, mijn lieve broertje kan er niet tegen dat ik sterker ben! En daarbij dat ik hem chanteer!' Zeg ik zuchtend tegen Ginny. 'Je doet wat!' Roept Sneep vanaf de lerarentafel.

'Ik chanteer mijn lieve broertje! Waarom denk je anders dat hij me vrij heeft gelaten!' Zeg ik met een gemene grijns. Sneep wil praten, maar  wordt onderbroken door een van de brulbrieven die nieuw waren gebracht. Hij ontploft en alweer galmt een schreeuw door de zaal. Bellatrix.

'JIJ! WAT HEB JE MET ME GEDAAN! JOU DOCHTER HEEFT ME GEBETEN, EN HET GENEEST NIET!' Verschrikt kijkt ik op na die woorden. 'HET IS VRESELIJK! ZORG DAT OPHOUDT! BETER VOOR JOU IS ZE NIET GIFTIG, ANDERS KRIJG JE MET MIJ TE MAKEN! IK VERMOORD JE!' Geschokt kijk naar de brief die zich langzaam verscheurd.

'Sophia!' Ik zeg het op een normale toon, wetend dat ze me kan horen. Sophia huppelt de zaal in. 'Riep je me, mam?' 'Ja, ben je giftig!' Ze schudt haar hoofd. 'Volgens mij ben ik half om half. Als ik iemand bijt dan ontstaat bijna hetzelfde effect als met dieren! Alleen irritanter. Vraag je dit vanwege de brulbrief van Bellatrix?' Ik knik snel, en zie hoe haar haar veranderd in turqoise. Waarschijnlijk van leedvermaak. Wat is ze toch een ondeugend kind.

'Jou dochter is een monster!' Zegt Alexis terwijl ze stok op Sophia richt. Ik zou bijna zeggen arme Alexis, maar ik doe het niet. Sophia-Elody's haar word rood en ze trekt haar stok.

'Alexis, ik zou dit niet doen!' Zeg ik dan toch maar waarschuwend. Ze luistert niet. 'Paralitis!' Sophia weert hem af. Cruc-' 'Expelliarmus!' Roept Sophia nu en de stok van Alexis vliegt uit haar hand. 'Spot niet met me, oké?! Als ik de voormalige minister van Toverkunst aan kan, dan kan ik jou helemaal aan!' Zeg ze vol overtuiging. Ik laat het weer veranderen.

Het begint te regenen. Ook Sophia spreid haar handen en de slangvormige bliksemschichten staan weer achter haar. Alecto richt nu ook zijn stok. Ik laat het vuur omhoog komen en Sophia ontwapend hem. Ik ga staan en pak mijn dochters hand vast.

Snel maak ik de 'muur' met het vuur. We rijzen omhoog en kijken omlaag. 'Gedraag je gewoon als een volwassen!' Zeggen we in koor voordat we weer naar beneden gaan. Ik knip met mijn vingers. 'Stiles nu!' Roep ik. 'Ja meesteres!' Zegt hij en hij glibbert richting Alecto.

'Mijn kantoor, vanavond 19 00 uur' mompelt Sneep, voordat ik me omdraai en samen met Sophia de zaal uit been.

'Mam waarom zei Sneep dat tegen je?' Vraagt Sophia als we op de gang zijn. 'Omdat hij wel goed is, maar dat mag je tegen niemand zeggen!' Sophia knikt, 'tegen helemaal niemand!' Zegt ze overtuigend.

Going to Hogwarts againWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu