✔36✔

1.2K 61 8
                                    

De afgelopen weken is er zoveel gebeurd. 3 week geleden werd de SVP betrapt. We zijn pas één dag klaar met de straffen. Gelukkig hoefde ik niet van die strafregels te schrijven. Ik moest andere rot klussen doen.

Vandaag beginnen de examens. Mijn familie heeft me een brief gestuurd over deze week. Ik pak hem er bij en lees hem nog een keer.

Lieve Joanna,

Heel veel succes met je examens. Wij weten dat je het kunt.  Alice heeft iets zien gebeuren tijdens de examens. We mogen het niet vertellen omdat ze bang is dat je het de andere verteld.
Alice vertelde ook dat je begint met kerst examens. Volgens mij begin je met Beweringen en Verzorging van Fabeldieren We hopen dat het goed gaat komen.
Nogmaals heel veel succes

Veel liefs
De Cullens

Nadat ik de brief gelezen heb denk ik na. Er gaat iets gebeuren, maar wat? Ik moet het weten. Als Alice het me niet wil vertellen kom ik er zelf wel achter.

Summer begint te blaffen. Waarschijnlijk moet ze plassen.  Even kijkt ik op de klok het is 7 uur. Dat kan wel. Razend snel kleed ik me aan. Summer kijkt geduldig toe. Ze blaft nog een keer opgewonden. Ik leg mijn hand op mijn mond en kijk haar aan. Zometeen wordt Hermelien wakker.

Daarna lopen we naar buiten. We lopen over het terrein, langs het huisje van Hagrid, richting het bos. 'Joanna?!' Het is Mayce. Naast hem loopt Kate. Blaffend rent ze op Summer af. Ze beginnen een beetje te spelen.

'Vandaag je eerste examen.' Zegt Mayce grijnzend. 'Ook voor jou,' ik zeg het glimlachend. Mayce knikt, 'Ja...' verbaasd kijk ik hem aan. 'Iets vrolijker mag wel, je bent bijna klaar met school.' 'Maar dan ben ik niet meer bij jou.' 'Daar verzinnen we iets voor. Het komt wel goed.' Mayce knikt een beetje beduusd. We lopen hand in hand door, terwijl onze puppy's naast ons spelen.

Later die dag loop ik met een glimlach het lokaal uit. 'Dat was makkelijk.' Zeg ik met een grijns. 'Makkelijk?! Ik welke wereld leef jij?!' Vraagt Ron verbaasd.' 'Ik leef op aarde' Ik kijk hem serieus aan.' 'He he' Harry begint te lachen. Ik grijns en geef hem een knipoog.

Voor mensen waren deze examens heel moeilijk. Maar ik heb als vampier een voordeel. Ik heb een goed geheugen. Dus dit moet wel goed komen.

De rest van de week ging vlekkeloos. Vandaag hebben we de laatste examens. Namelijk Theorie Verweer tegen de Zwarte kunsten en praktijk Verweer tegen de Zwarte.

'Wat vonden jullie van de vraag over vampieren?' Vraagt Harry tijdens het middageten. Hermelien en ik kijken elkaar even aan. 'Nou.....' Antwoordt Hermelien grijnzend. 'Ik vond hem bijzonder makkelijk...' 'Ja drie kenmerken van een vampier...
1. Ze zijn bloedmooi.
2. Ze kunnen alleen dood door vuur.
3. Ze drinken alleen maar bloed.'
Maak ik Hermeliens zin af. 'En die over weerwolven... Wat was het nou. Wat is het verschil tussen gedaanteverwisselaars en weerwolven? Daar kon ik gewoon niks op bedenken.' 'Maar die was makkelijk' zeg ik. 'Gedaanteverwisselaars kunnen in een wolf veranderen wanneer ze willen, en een weerwolf veranderd alleen bij een volle maan.' 'Oh' zegt Ron, 'die heb ik dus fout.'

'Joanna!' Het is Mayce. 'Hoe ging verweer tegen de Zwarte kunsten?' Ik draai me naar hem om. Vandaag zit de tafel van Ravenklauw naast ons. 'Het ging fantastisch. We hebben het net over een aantal vragen.' 'Welke?' Vraagt hij geïnteresseerd. 'Noem drie kenmerken van een vampier.' Ik kan alleen maar grijnzen. 'Oh, die was zeker wel makkelijk.' Ik knik, 'heel makkelijk.'

Na het middageten blijven we in de Grote Zaal. Als alle leerlingen die hun Verweer tegen de Zwarte kunsten examen niet hebben weg zijn, worden alle tafels weg getoverd en worden we in groepjes van 3 opgedeeld. Elk groepje heeft twee examinatoren . Ik zit bij Park en Malfidus. Fijn.

'Oké, Mountain, Malfidus en Park, nu mogen jullie een Patronus oproepen.' Ik knik, net als Park en Malfidus. 'Malfidus jij eerst' zegt de examinator.  Malfidus pakt zijn stok en zegt de spreuk. Een kleine lichtgevende sliert komt uit de punt van zijn stok. De examinator mompelt: 'niet slecht'. Daarna is Park aan de beurt, bij haar gebeurt helemaal niks. Ik proest het bijna uit. Ik weet er net optijd nog een hoest je van te maken. Maar ik denk dat mensen door hadden dat ik lachtte, want Park zei: 'Doe jij het dan als je denkt dat je het beter kan.' Ik pak mijn stok en zeg: 'Expecto Patronum' een uil, mijn uil spuit uit mijn stok. 'Hii Bloodfire' mompel ik. De examinator maakt een goedkeurend geluidje en begint te schrijven.

De laatse spreuk die we moeten doen is een zelfgemaakte spreuk. Ik gebruik een spreuk waarmee ik dingen kan bevriezen. 'rigescunt indutae' zeg ik. Ik gebruik deze spreuk niet zo veel want ik kan met mijn krachten dingen direct bevriezen. Maar dat weten zij niet.

Nadat ik de spreuk heb uitgesproken, is het water in het glas van de examinator bevroren. Ik ben ook bezig met een spreuk waarmee je duistere tekens kan laten verdwijnen. Maar daar ben ik nog niet klaar me-. Mijn gedachten worden onderbroken door Fred en George die de zaal in vliegen. Ze hebben vuurwerk van hun Fopshop in hun handen. En ze steken het af. Iedereen begint te lachen.

Overal om ons heen is vuurwerk. 'Fred, George!!!' Roep ik naar boven. Verbaasd kijken ze om. 'IK BEN TROTS OP JULLIE!' Schreeuw ik naar ze.

Ik kijk door de zaal. Iedereen is aan het klappen en juichen, maar mijn ogen vallen op een jongen die op de grond zakt. Harry. Ik ren naar hem toe en kniel naast hem neer. 'Harry, Harry!' Ik schud hem door elkaar. Achter me hoor ik Ron en Hermelien ook. Ik draai me om en geef ze een blik vol paniek. Opnieuw kijk ik naar Harry. Hij heeft nu zijn ogen op en kijkt ons verschrikt aan.

Dit is niet goed.

'Voldemort heeft Sirius op het ministerie van Toverkunst.'

Going to Hogwarts againWhere stories live. Discover now