✔39✔

1.2K 62 9
                                    

Voorzichtig open ik mijn ogen. Direct kijk ik in het gezicht van Carlisle. Ik schiet omhoog en knuffel hem. 'Wat is er gebeurd?' Vraag ik voorzichtig. 'Ze hebben je gemarteld! Het werd je even te veel!' Zegt een stem uit de deuropening. Alice. 'Jij hebt dit gezien.' Is het enige wat ik zeg. Ze knikt, 'maar ik kon niks doen.' Ik schudt even met mijn hoofd.

'Waar ben ik? Waar is Hermelien? Is iedereen veilig? Heb ik iemand vermoord?' Een stortvloed van vragen rolt uit mijn mond. Dan dringt het tot me door. Ik heb iemand vermoord. 'Ik heb iemand vermoord' mompel ik nu zachtjes. 'Ik heb iemands nek omgedraait.' Langzaam begin ik in paniek te raken. Ik hoor voetstappen en de deur word open gegooid. In de deuropening staan Fred, George, Ron, Hermelien, Ginny en Harry.

'Jongens!' Roep ik en ik schiet op ze af.  'Ik dacht dat jullie dood waren.' Door mijn snelheid schiet iedereen, behalve Hermelien, naar achteren. 'Ben je echt een vampier?' Vragen de jongens. Ik knik voorzichtig. 'Dat is zo cool' roepen ze allemaal.

Ik kijk naar beneden. 'Dus jullie vinden het niet erg dat ik jullie kan opeten? Dat ik levensgevaarlijk ben? Of dat ik tegen jullie gelogen heb?' 'Natuurlijk vinden ze dat niet! Ik heb het gezien' zegt Alice. Die naast me staat. De rest knikt instemmend.

'Vertel ons erover' zeggen Fred en George in koor. Ik knik, 'laten we naar beneden gaan. Hermelien?' Vragend kijk ik haar aan. Ze springt op mijn rug en roept: 'Toedels' we schieten naar beneden en gaan aan tafel zitten.

'Waar komen jullie nou vandaan?' Vraagt meneer Wemel. Dan kijkt hij me aan. 'Aha, jij moet Joanna zijn! De aardige Vampier.' Verlegen knik ik. Even is het stil. 'Welkom in de familie.' Door de woorden van meneer Wemel begin ik te lachen. 'Dank u' zeg ik met een glimlach.

Iedereen loopt langzaam de keuken in. 'Jullie spelen vals' mompelen ze. 'Jij bent super snel.' Zegt George grommend. 'Kom kom niet zo chagrijnig.' Zegt Alice, die langs hem huppelt en aan tafel gaat zitten.

'Jij bent vast familie van Joanna?' Vraagt meneer Wemel. Alice knikt, 'ik heb haar gebeten' zegt ze met een grijns. 'Wat echt waar?!' Opgewonden gaan Fred, George, Ron en Ginny rond om Alice zitten. Alice begint te vertellen over het ongeluk... en over hoe Bella werd 'geboren' en over Renesmee.

Na 10 minuten word er op de deur geklopt. Ik zit in de woonkamer. Vanuit de gang hoor ik een stem. 'Laat me naar Joanna, ik moet haar zien.' Het is Mayce. Ik schiet naar de deur en omhels hem. 'Mayce' snik ik zachtjes. Voorzichtig duwt hij mijn kin omhoog. Met zijn hand gaat hij over mijn wang en zijn gezicht buigt naar me toe. Ik druk mijn lippen op die van hem. Mijn handen gaan door zijn haar en zijn handen gaan over mijn heupen. We, nou eigenlijk Mayce, verliezen ons evenwicht. Samen vallen we op de grond. Ik steun op een arm om hem niet te pletten. We zoenen nog steeds. 'Hi Jo- Laat maar.' Zegt Hermelien, ik weet gewoon dat ze grijnst. Ik maak me los van Mayce, hij bloost een beetje. 'Ik moet wel weer terug naar huis, maar jullie stonden in de profeet dus ik wilde kijken of het goed ging met je.' Ik bijt op mijn lip. 'Mayce weet je wat er gebeurd is op het Ministerie van Toverkunst?' 'Nee hoezo?' 'Uhm oké' 'Hoezo Joanna?!' 'Dus je weet niet dat ik 3 dagen vermist was, dat ik de Vloek des doods voor Sirius heb opgevangen en dat ik gemarteld ben door Voldemort?' 'JE BENT WAT?!' roept Mayce boos, 'Hoe kon je me dit niet vertellen?' Ik pak zijn arm. 'Mayce, Please! Ik leef nog doe rustig!' 'Ik rustig doen! Ben je gek geworden?!' Hij moet rustig worden. Dan krijg ik een idee. 'Rigescunt Indutae' zeg ik. Mayce bevriest. Ik loop naar hem toe en druk voorzichtig mijn lippen op de zijne, 'het spijt me dat ik dat moest doen. Maar het kon niet anders. Ik hef de spreuk op als je afgekoeld bent.' Ik loop terug naar binnen.

'Hermelien, ik vertelde je toch dat ik mijn eigen spreuken ontwikkel?!' Ze knikt. 'Nou ik heb een nieuwe! Vertrouw je me?!' Opnieuw knikt Hermelien. Ondertussen is iedereen om me heen gaan staan. 'Oké wat ik nu laat zien mogen jullie tegen niemand zeggen. Oke?!' Iedereen knikt en kijk me aan. Ik pak Hermeliens hand en tik met de punt mijn mijn stok op haar pols terwijl ik: 'Morsmordre' zeg. Het duistere teken verschijnt op haar pols. 'Wat doe je?' Vraag Ginny geschrokken. 'Let op!' Zeg ik alleen maar. Ik tik met mijn toverstok op het duistere tekens en zeg: 'Inlustro' het duistere tekens verdwijnt weer in mijn toverstok. Met open mond kijken mijn vrienden en familie me aan. 'Heb jij zojuist-?' Ik knik. 'Jep ik ben er al sinds het begin van het jaar mee bezig, maar het lukte  maar niet.' 'Nu wel' zegt Fred droog. 'Nu wel' knik ik.

Die avond loop ik naar Mayce toe. 'Gaat het weer? Het spijt me voor dit!' Ik hef de spreuk op en Mayce vliegt me om mijn nek. 'Sorry, ik had niet zo moeten overdrijven.' 'Het is niet erg.' Ik blijf Mayce omhelsen, maar plots horen we een  knal. Er zijn mensen verschijnseld. Bellatrix en Fenrir Vaalhaar.

'Jij komt met ons mee of ik vermoord je geliefde vriendje' zegt ze terwijl ze haar stok op Mayce richt. De familie Wemel komt naar buiten. Ik stop mijn stok razend snel weg. Zo snel dat Bellatrix niet ziet dat ik hem nog bij me heb. Langzaam loop ik naar hun toe.

'Oké je hebt mij! Laat hem gaan!' Bellatrix laat haar stok zakken en pakt mijn arm. 'Volgende keer dat je probeert te ontsnappen, ga je eraan.' 'Weet je nog dat ik niet dood kan' zeg ik bijdehand. 'Crucio' zegt ze. Terwijl ik mijn best doen om het niet uit te schreeuwen zegt zij: 'We zijn namelijk nog niet klaar met jou.' Ik kijk naar de gezichten van mijn vrienden. Dat is het laatste wat ik zie, voordat ik door de duisternis word opgeslokt.

✔✔✔✔✔✔✔✔
Hii,

Kennen jullie dat gevoel dat je enorm veel inspiratie heb? Nou ik heb dat echt al drie dagen, dus daarom een extra hoofdstuk ('kuch kuch alweer') omdat ik het niet kan aanzien dat alle delen die ik nog niet gepubliceerd heb daar een beetje staan te vergrijzen.

'Hoezo dramatisch?' 'Hou gewoon je mond en laat me even arrogant zijn' 'pffff tieners' 'Dat hoorde ik!'

Dat was weer de kleine conversatie met mezelf. Doei!

Xxx Jonna 💞

P.s Oh ja als alle lieve lezertjes zulke lieve comments achterlaten, dan kan ik toch niet wachten met publiceren. Met in het bijzonder:

AdindaDBP en maartjelovebooks

Bedankt voor alle lieve comments💕💞💓

Going to Hogwarts againWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu