✔34✔

1.2K 66 0
                                    

'Uhm, ik heb toen ik nog een mens was met Voldemort op school gezeten. Toen de tijd werd hij nog Marten Vilijn genoemd. Op zijn zestiende vermoorde hij zijn dreuzel vader met de vloek des doods. Ik weet het, hij is echt niet goed bij zijn hoofd.' Zeg ik als ik Alec zie kijken. 'Maar goed, Tijdens de moord op zijn vader had hij een Gruzelement gemaakt. Dat houd in dat hij een stuk van zijn ziel heeft afgescheurd en dat in een voorwerp heeft gestopt. Hierdoor werd hij, en is hij nog steeds onsterfelijk.

Voldenort heeft in totaal 6 Gruzelementen gemaakt. Ik denk dat Voldemort nog een extra Gruzelement heeft gemaakt, namelijk Harry. Dit weet hij helaas zelf niet.' 'Dat is positief' zegt Alec. Ik knik, 'dat is het inderdaad. Zal ik verder gaan?' Alec knikt en maakt een teken dat ik verder kan gaan. 'Dus omdat Voldemort onsterfelijk is, denkt hij dat hij de baas is over de hele wereld. Ik denk niet dat Aro het als een belediging moet opvatten, want als alle Gruzelementen vernietigd zijn, is Voldemort niks meer. Dat was het wel een beetje.' 'Dankje,' Alec krabt even in zijn nek. 'Ik moet zo helaas wel gaan. Aro verwacht me. Langzaam knik ik. 'Ik begrijp het. Het was gezellig.' 'Weet je wat ik denk? Ik denk dat we dat BBFF gedoe moeten voortzetten. Ik heb het namelijk nog nooit zo gezellig gehad.' Langzaam knik ik. 'Laten we contact houden per uil. is dat goed?' Hij knikt. 'Kom ik loop wel mee naar Zweinsveld.' Net op het moment dat ik dat zeg, breekt een waterig zonnetje door. 'Ahh nee, nu moeten we wachten.' Ik schud mijn hoofd, 'Nee hoor, let op!' ik spreek de spreuk 'Sonnitea' over ons beide uit. Dan stappen we in de zon.

Op het moment dat we uit het Verboden Bos komen, zie ik Malfidus en Park deze kant op komen. Om de zoveel tijd stoppen ze om elkaar af te lebberen. Bah. Alec en ik lopen rustig richting Zweinsveld. Helaas moeten we wel langs ze. Als we langslopen, draai ik me om en zeg: 'Hey stelletje apen, eet elkaar niet op hè!!!' Geschrokken laten ze elkaar los. Malfidus kijkt me woedend aan, maar voor hij iets kan zeggen roep ik heel hard: 'TOEDELS' Alec en ik rennen op mensentempo weg. Als ze ons niet meer kunnen zien rennen we weg op ons eigen tempo.

In Zweinsveld krijg ik een idee. 'Alec pak mijn arm.' Verbaasd doet Alec wat ik zeg. Ik denk heel hard aan de plek waar ik naar toe wil, de Volturi. Het volgende moment verdwijnselen we. Met een luide plop landen we midden in een zaal. Binnen vijf seconden zijn bijna alle leden van de wacht er.  Een paar seconden daarna verschijnen Caius, Aro en Markus. Ik trek me niks aan van ons publiek en draai me naar Alec. 'Het was gezellig.' 'Ja en ik blijf altijd je BBFF' Zegt Alec. ik knik voorzichtig. 'Ik hou contact via uilenpost. Waarschijnlijk met Bloodfire. Dat is mijn uil. Je herkent hem zo, hij heeft namelijk bloedrode veren.' 'Ja dat moet lukken.' Alec trekt me in een knuffel. 'Spreken we in de zomervakantie af?' Vragend kijkt hij me aan. Ik knik, 'Ik verblijf gewoon bij de Cullens en als je me wat wilt sturen, maar je hebt Bloodfire niet. Gewoon Fluiten, dan is hij zo bij je.' Alec knikt. 'Ik blijf jou BBFF en jij mijn BGFF oké?' Ik stap langzaam achteruit. 'Is goed, ik zie je wel weer, oké?' 'is goed.'

Ik kijk Aro nog een keer aan. Hij geeft me een knikje. Ik doe mijn ogen dicht en denk aan Zweinstein. Met een luide plop verdwijnsel ik.

Ik kom tevoorschijn voor de lerarentafel. Verbaasd kijk ik op. Hoe kan dit? Je kan namelijk helemaal niet verschijnselen op Zweinstein. Ik voel hoe Perkamentus mijn hoofd binnendringt. Ik laat de blokkade vallen. 'Joanna, mensen kunnen niet verdwijnselen en verschijnslen, maar jij bent geen mens' Ik knik begrijpend en ga aan de tafel van Griffoendor zitten. Hermelien buigt direct naar me toe. 'Was dat Alec van de Volturi?' 'Ja, maar laten we dit straks doen. Er is nog een bijeenkomst van de SVP. Om 20 00 uur begint het. Als wij er na het eten al naar toe gaan, dan kunnen we nog een uurtje kletsen, goed?' Hermelien knikt en richt zich op haar eten.

We hebben nu na de vakantie  1 bijeenkomst gehad. Dat was gisteravond. Vandaag is er nog een. Volgende week hebben we er twee en die week daarna ook, oh en die week daarna ook. Daarna kijken we wel verder.

Na het eten lopen Hermelien en ik in een rap tempo naar de Kamer van Hoge Nood.
Eenmaal binnen gaan we ieder op een fauteuil zitten. 'Vertel!' Commandeert Hermelien. 'Nou kijk, Aro, de baas van de vampiers, is erg nieuwsgierig naar Voldemort. Daarom kwam Alec. En ik moest het wel allemaal aan hem uitleggen anders zou Aro me vermoorden.' 'Ja, dat is wel erg.' Zegt Hermelien serieus. 'Inderdaad,' zeg ik.

'Wist je trouwens al dat er geruchten door de school gaan over jou en Alec.' Ik haal mijn schouders op. 'Dat viel te verwachten. Ze komen zeker van Malfidus?!' Hermelien knikt. Snel vertel ik haar. Wat er was gebeurd vanmiddag. 'Echt?' Weet ze uit te brengen. 'Fantastisch!' Ze begint te lachen. 'Oh ja en denk je echt dat Alec een goede vriend gaat worden?' Ik schud mijn hoofd, 'nee, daarvoor verschillen we gewoon te veel. Maar ik ga hem wel gewoon schrijven hoor.' Hermelien knikt begrijpelijk.

'Jo, je weet toch wel dat Harry, Fred en George geen Zwerkbal meer mogen spelen?' Ik knik. 'Nou misschien kan je zoeker worden.' 'Wow Hermelien dat is een goed idee! Gelukkig komt Angelina vandaag ook, dan zal ik het vragen.' 'Ik weet dat het een goed idee is! Ik heb altijd goede ideeën. ' Ik kuch, 'Lekker bescheiden.' Ik kuch nog een keer, voor het effect. We praten nog even verder. Na 5 minuten gaat de deur open en stappen de eerste leerlingen naar binnen. Met toeval zit Angelina er ook tussen.

Ik sta op en loop naar haar toe. 'Hey Angelina, heb je nog een zoeker nodig?' 'Ja! Weet jij iemand? De wedstrijd is morgen al, en ik weet niet waar ik nog kan zoeken.' Ik kijk haar blij aan. 'Ik kan het doen. Ik heb een goede bezem, dus ja.' Even kijkt ze me aan. Dan begint ze te glimlachen. 'Oké, voor deze wedstrijd doe je mee, daarna kijken we wel verder.' 'Dat is fantastisch, en trouwens als Harry weer mag spelen, mag hij weer zoeker zijn, goed?' Angelina knikt. 'Deal!'

Going to Hogwarts againWhere stories live. Discover now