✔79✔

923 61 22
                                    

De weken zijn voorbij gevlogen. Mayce is vier weken geleden weer naar huis gegaan, en hij heeft Sophia-Elody meegenomen. Ze had wel recht op wat rust.

Nadat Sophia ons had vertelt over Alice' visioen zijn we er nog een tijdje mee bezig geweest. Ik heb een brief gestuurd naar Alice, maar ze wilde me er niet over vertellen. Great! Nu weet ik niks. Waarschijnlijk gaat het over haar liefdesleven. Maar ik blijf me afvragen, waarom 19 jaar? Ik denk dat de jongen of het meisje, dan oud genoeg is. Sophia zei nog wel dat haar ware liefde al over 6 jaar geboren wordt. Dat is best kort eigenlijk.

Ik vind alleen wel dat Alice het nooit aan Sophia had mogen vertellen. Nu denkt ze dat niemand haar wil, wat absoluut niet waar is, want ik hoor in de gangen nu al roddels over jongens die haar op drie jarige leeftijd al heel knap vinden. Idioten!

'Joanna' haalt Ginny me uit mijn gedachten. 'Wat gaan we doen met de Kragges?' 'Laten we eerst maar gewoon naar de les gaan. Daarna kijken we wel verder!' Ik loop het lokaal in en Ginny volgt me. 'Je weet toch dat je naar de les moet? Niet met mij mee?' 'Dat weet ik, maar ik heb hier les, dus jij moet weg.'

'Nee het klopt!' zegt een ijzige stem. Malfidus. 'We gaan met de zesde en zevende jaars de Crusiatus Vloek oefenen op eerste jaars.' Zegt hij met een kille stem. Dat meent hij toch niet.

Ik wil mijn mond opentrekken, maar ik wordt onderbroken door de EvilTwins. Alecto en Alexis. 'Kom naar binnen allemaal!' We lopen naar binnen. Ginny kijkt me bang aan, en terecht, als we echt eerste jaars moeten martelen.... Ja! Ik ben ook bang nu.

'Oké vandaag gaan we de Crusiatus Vloek oefenen op eerste jaars! Weiger je! Dan zal het je BEZUREN!' Zegt de tweeling in koor. De eerste jaars gaan bang op een rij staan. Iedereen trekt zijn of haar stok. 'Dat ga je toch niet echt doen?' Fluistert Ginny ongelovig. 'Nee, maar let op!' Als bijna iedereen klaar staat, tellen de twins af. Bij 1 vuur ik de Crusiatus Vloek af op Draco Malfidus. Hij valt gillend op de grond. Direct wordt het stil.

Ik heb mijn stok zo snel terug getrokken, dat geen enkel mens had kunnen zien wat er gebeurde. 'Wie deed dat!' Krijst Alecto boos. 'Kom nu naar voren!' Hij kijkt even de klas rond. Zijn ogen blijven hangen op mij.

'Jij!-' dreigend kijkt hij me aan. 'Ik- wat?' Vraag ik kil. 'Jij vuurde die Vloek af is het niet?' Ik haal mijn schouders op. 'Mijn Vloek schoot uit! Hij moest u raken, maar hij raakte Malfidus.' Ik kijk hem met een poeslieve glimlach. Alecto stormt boos op me af. 'Jij kreng-' dan slaat hij me vol in mijn gezicht. Als zijn hand mijn wang raakt voel ik hoe hij zijn knokkels breekt. HA lekker voor hem.

'AUW!' Schreeuwt hij door het lokaal. Ik kijk Ginny voor een moment aan. Dan barsten we alletwee in lachen uit. 'Wemel en Mergel! Naar het schoolhoofd!' Gilt Alexis. Ik knik even naar Ginny en dan buigen we alle twee, terwijl we in koor zeggen: 'met alle plezier meneer!' Dan pak ik Ginny's arm en trek haar het lokaal uit. We horen Alexis nog net schreeuwen: 'IK BEN EEN VROUW!' dan valt de deur dicht.

Ginny en ik grijnzen even naar elkaar, en dan lopen we richting Sneep.

'De heer van het Duister!' Zeg ik bij de waterspuwer. Hij draait open en we lopen de trap op. 'Hoe wist je het wachtwoord?' 'Ik moest al eerder bij Sneep komen,' zeg ik terwijl ik mijn schouder ophaal. 'Natuurlijk moest je dat!' Zegt Ginny lachend.

Bij de deur aangekomen, gaat die meteen open. 'Joanna Mergel, waar heb ik dit bezoek aan te danken?' Vraagt een kille stem. Het is Voldemort. Wat doet hij nou hier?

'Nou.... Gaat je niks aan, broertje!' Zeg ik sarcastisch, terwijl ik me naar Sneep draai. Ik merk dat Ginny stiller is geworden. Ik kijk haar aan en knik haast onmerkbaar met mijn hoofd. Dan keer ik me weer naar Sneep.

'Joanna, wat heb je gedaan?' Vraagt die boos. 'We hadden Verweer tegen de Zwarte kunsten, professor. De Kragges lieten ons de Crusiatus Vloek oefenen op eerste jaars. Ik was het daar niet mee eens, dus ik stuurde de Vloek op Alecto af, maar hij raakte Malfidus.' 'En wat heeft Wemel hiermee te maken?' 'Nou we lachtten hun uit, bij het zien van hun reactie!' Zeg ik met een grijns.

'Dat is onacceptabel!' Zegt Sneep met afschuw in zijn stem. 'Tja, het is ook onacceptabel dat mensen luisteren naar een man die zichzelf Voldemort noemt!' Terwijl ik dat zeg hoor ik de knal die door verschijnselde dooddoeners in Zweinsveld, veroorzaakt wordt.

'Jij lelijk kreng!' Zegt Voldemort. 'Uhm, wij zijn in ieder geval mooier dan jij!' Zegt Ginny scherp. 'En daarbij, zal Joanna altijd mooier zijn, dan elk mens op aarde! Dus je woorden kloppen niet-' 'Asshole!' Maak ik haar zin af.

Voldemort trekt zijn stok en ik geef me over aan mijn vampier kant. Mijn ogen worden donkerder en donkerblauwe kringen verschijnen eronder. Mijn lippen worden roder en mijn tanden beginnen te glimmen. 'Weet je zeker dat je dit wil doen, broertje?' Grom ik terwijl ik door mijn benen ga en in de aanvalshouding gaat staan.

Een aantal schilderijen zijn wakker geworden en kijken met een geschokte blik naar het tafereel.

Mijn blik wordt nog donkerder en ik ga voor Ginny staan als ik zie dat Voldemort zijn stok op haar richt. 'Kappen Marten! Je kunt dit niet winnen!' Grom ik tussen mijn tanden door. Voldemort doet langzaam zijn stok omlaag en doet zijn handen om hoog. 'Ahh kleine Marten geeft het op... Wat een vooruitgang in zijn leven!' Zeg ik terwijl ik overeind kom en mezelf weer normaal maak.

Ik trek Ginny mee naar de deur. 'Wacht eens even, maar je straf dan?' Vraagt Sneep ontdaan. Ik draai me weer naar Sneep en zet mijn liefste glimlach op. 'Maar professor, we hebben een 'duel' met de Heer van het Duister overleeft! Is dat niet genoeg straf? Hij zal ons nu voor eeuwig haten, dat wil niemand!' 'Uhm' 'Ja dat dacht ik ook! Ik hoop dat Harry hem gauw vermoordt! Tot ziens!' Na die woorden trek ik Ginny naar buiten en laat ik een verbaasde Sneep en een boze Voldemort daar achter!

Going to Hogwarts againWhere stories live. Discover now