✔81✔

931 60 8
                                    

'Joanna, je moet je in houden bij mijn mensen!' Zegt hij terwijl hij me boos aan kijkt. 'Nu kon ik het oplossen, maar het had veel erger kunnen aflopen! Jong tovenaarsbloed heeft gevloeid!' 'Ik kan er niks aan doen! Het liep uit de hand!' Roep ik naar hem, terwijl ik mijn handen in de lucht gooi. 'Wij konden toch ook niet weten dat het zo zou reageren!' 'Dat kon je wel! Zo slim ben je wel!' Zegt hij kil en ik kijk hem verslagen aan, hij heeft gelijk....

24 uur eerder

'Oké jongens, oh en meiden, welkom bij de laatste bijeenkomst voor de vakantie. Vandaag gaan we werken aan zelf mijn gemaakte spreuken. Ik zal degene die we gaan oefenen voordoen.' Zeg ik terwijl ik met mijn stok zwaai. Een grote muur verschijnt voor mijn neus. De SVP kijkt verbaasd toe.

Ik maak een zwiep met mijn stok en zeg: 'nunc explosive!' De muur knalt uit elkaar. Alle monden vallen open.

'Oké, deze spreuk gaan we nu oefenen, daarna werken we nog aan een beschermingsspreuk. Dan zijn we klaar! Maak tweetallen en ga aan de slag!'

Terwijl iedereen bezig is loop ik rond.

'Goed gedaan Daan!' Zeg ik als ik langs Padma en Daan kom.

Na een half uurtje laat ik ze stoppen. 'Oké dat was het eerste deel. Nu, heb ik een vrijwilliger nodig. Uhm Hannah kan jij me helpen?' Vraag ik als niemand zijn hand opsteekt. Ze knikt voorzichtig en loopt naar voren.

Ik tover een groot luchtkussen achter haar en achter mij. 'Hannah, je mag me zo vervloeken, en ik zal de spreuk dan zeggen. Er kunnen 3 dingen gebeuren. 1) jij raakt mij voordat ik de spreuk kan zeggen. 2) Ik weer de spreuk af en er gebeurd niks. 3) Ik weer hem af en hij kaatst terug naar jou. Vandaar de luchtkussens. Duidelijk?' 'Ja het is duidelijk!' Zegt ze.

Ik knik naar haar dat ze mag beginnen. Ze heft haar stok en roept: 'Paralitis' een straal schiet uit haar stok. 'Protego' denk ik en de Vloek kaatst terug. Een moment later ligt Hannah op het luchtkussen.

'Goed gedaan Hannah, maat weet je nog wat ik heb gezegd?' 'Ja... door non-verbale spreuken weten je aanvallers niet welke spreuk je uitspreekt.-' 'En wat deed jij?' Vragend kijk ik haar aan. 'Ik deed de spreuk verbaal, daardoor wist jij wat ik zou doen.' Ik knik, 'heel goed! Nog een keer! En gewoon doorgaan tot je me uitgeschakeld heb!'

We gaan weer klaar staan. Ik geef weer een knikje, ze blijft even staan. Daardoor twijfel ik of ze mee heeft gekregen dat ze kan beginnen, maar dan richt ze haar stok en een blauwe straal spuit eruit.

Het gaat erg snel. Ik buig naar achteren en de straal gaat over me heen. Als ik om hoog kok vliegen de volgende stralen alweer naar me toe. Ik buig weer naar achter, maar dan voel ik hoe een vloek me raakt en ik kan niet meer bewegen. Rigescunt Indutae. Fijn, mijn eigen spreuk werd tegen me gebruikt.

Het volgende moment wordt de Vloek opgeheven en ik ga half op mijn gezicht. Maar ik ben een Vampier, dus ik sta al snel overeind.

'Zo moet het dus! Dit was het voor nu.'

Iedereen wil weglopen. Maar ik stop ze. 'Wacht! Omdat het bijna vakantie is willen we weer wat uit gaan halen en jullie mogen mee doen. Dus ideeën?'

'Uhm we kunnen het vuurwerk van Fred en George opblazen. Dat heeft een mooi effect.' Ik knik naar Simon, 'dat is goed! We doen het morgen dus we moeten aan het werk. We blazen dan dus de complete 3e verdieping op! Dus waarschuw iedereen dat ze daar niet moeten komen. Ga dan nu maar gauw!' Iedereen loopt weg en ik blijf alleen achter.

De volgende ochtend sta ik al vroeg op de 3e verdieping. Ik ben bezig met het vuurwerk van Fred en George te plaatsen in de muur. Het is een hele klus. Toen ik vanmorgen het vuurwerk ging ophalen, zag ik dat mensen er ook Zweersap bij hadden gedaan. Dat is erg naar. Niet alleen voor mensen , maar ook voor mij. Er zit Verbena in, dat irriteert op mijn huid. Dus dat wordt wat.

Als alles geregeld is, ga ik opzoek naar de SVP.

Wanneer ik iedereen gevonden heb gaan we met zijn alle naar de 3e verdieping.

'Oké toverstokken gereed!' Zeg ik en iedereen richt zijn stok. We staan op een gepast afstand, want dit gaat niet leuk worden.

'Nu!' De spreuken worden gezegd. Wanneer de eerste stralen uit de stokken schieten zie ik hoe een jonge jongen gehuld in zwart de gang in stapt.  Als hij daar blijft staan gaat hij eraan.

De eerste spreuken raken de muur, en ik schiet op de jongen af. Ik pak hem bij zijn schouders en duw hem omlaag. Op dat moment ontploffen alle muren. Zweersap is overal. De jongen, maar ik ook niet, is niet meer in een goede staat. Hij mist een been en zit onder het bloed. Op mijn rug zitten grote brandwonden, en de explosies blijven door gaan. Als we hier de hele tijd blijven, gaat hij dat niet overleven, en duurt het voor mij minstens 3 dagen voordat ik ga helen. Ik kijk even naar voren, maar dat was niet slim. Zweersap raakt mijn nek. Gelukkig kruist mijn blik met die van Ginny. Geschrokken kijkt ze me aan en probeert ze de leerlingen te stoppen.

Op dat moment komt er een uitgeschoten straal recht op ons af. Hij raakt de jongen die... ontploft... arme jongen. Door de kracht wordt ik naar achter geblazen. Tegen de overgebleven muur, en dan zak ik omlaag en land ik op mijn rug in het Zweersap. Ik voel hoe grote brandwonden ontstaan op mijn rug. Dit gaat fout.

Ik ben doordrenkt in bloed en Zweersap, als ik merk dat ik wegglij. Weg van de SVP, en weg van de pijn...

✔✔✔✔✔✔✔✔✔
Omg

Dit stuk.... ik heb er geen woorden voor...

Nou vergeet niet te stemmen enne tot over twee dagen

Xxx Jonna❤

Oh en heb ik meer dan 15 stemmen voor midnight, dan komt het vervolg er direct achteraan❤

Going to Hogwarts againWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu