✔7✔

1.8K 88 7
                                    

'Jeetje wat heb jij veel meegemaakt' zegt Bella. Ik knik. Ik had veel meegemaakt vandaag. Ik besef nu wel één ding. George was een fout, een grote fout.

'Dus Joanna, nu je toch hier toch bent' zegt Alice. Bang kijk ik haar aan. Oh nee, wat nu weer. 'Zullen we samen jagen? Dat hebben we in geen tijden gedaan.' Ik knik snel. 'Ik ga ook mee!' Zegt Renesmee opgewonden. Ik knik weer. Even iets leuks doen met de meiden, zal me goed doen. 'Alleen Joanna, je moet het dan wel even laten stoppen met regenen, want ik wil niet nat worden!' Ik kijk Nessie lachend aan. Meteen slaat het weer om. De zon begint te schijnen. 'Ik snap nog steeds niet hoe jij het weer kan beïnvloeden' zegt Bella. 'Nou kijk-' ik begin het uit te leggen. 'Omdat ik de elementen kan besturen, kan het weer omslaan in regen als ik erg verdrietig ben. Ik beheers dan eigenlijk de elementen zonder dat ik het door heb. Kan best wel irritant zijn.' Bella knikt begrijpend. Ik ren nog even snel naar boven om iets anders aan te trekken. Dan ren ik naar beneden.

'Kom laten we nu gaan!!' Roep ik. Snel ren ik naar buiten. Ik hoor Alice, Nessie en Bella achter me aankomen. Bij de rivier hou ik stand. 'Wie het verst kan springen!' Roep ik. Eerst springt Bella, omdat ze nog vrij jong is springt ze heel ver. Zo'n 45 meter ver. Dan is Alice, zij springt ook heel ver. Ongeveer 43 meter. Dan is Renesmee aan de beurt, zij springt ook heel ver, 45.5 meter. Als laatste is het mijn beurt. Ik neem een aanloop en spring over de rivier. Ik land één stap verder dan Renesmee. 'Nou dat is niet eerlijk.' Mompelt ze. Ik grinnik, HA. Snel ren ik ervan door. Ik hoor Renesmee achter me, plotseling stop ik, waardoor Renesmee tegen me aanknalt. Op de grond begin ik te lachen. 'Wat doen jullie nou?' Vraagt Alice verbaasd. 'Alsof jij dat niet allang heb gezien' grinnikt Bella. ik lach. 'Laten we opsplitsen, over 20 minuten hier' Iedereen knikt. Snel ren ik weg. Als ik ver genoeg ben doe ik mijn ogen dicht. Ik snuif de geur van het bos op, terwijl ik zoek voor een prooi.

Mijn ogen schoten open toen ik de geur van poema rook. Snel sprong ik in de boom en ging opzoek naar het beest, door me te laten leiden door de geur.
Toen ik hem zag sprong ik op de tak waar hij op zat. Het beest voelde de tak trillen en draaide zich om. Ik vlieg op hem af en bijt in zijn nek. Ik drink het dier leeg. Dan doe ik mijn ogen weer dicht en ga opzoek naar een ander dier. Ik ruik alleen hert, ik wil net de geur gaan volgen, als er plotseling sterk wind komt uit het Zuiden. Een heerlijke geur dringt mijn neus binnen. Ik ren er op af. De geur houdt me vast. Als ik bij een berg aankom kijk ik omhoog. Ja hoor daar is mijn prooi. Snel klim ik omhoog. Als ik vlakbij ben hoor ik mijn naam. Ik kijk omlaag en zie Bella. Gefrustreerd kijk ik naar boven en weer naar beneden. De drang om me te verdedigen wint, snel glij ik naar beneden. Daar bol ik mijn rug en grom ik. 'Mijn prooi' zeg ik grommend. Bella steekt haar handen naar me op. 'Rustig! Doe dit niet!' Ik kijk haar aan. Langzaam kom ik bij zinnen. Shit! Ik stond op het punt een mens leeg te zuigen. Ik kom omhoog en hou mijn adem in. Paniekerig kijk ik Bella aan. Ze helpt me, pakt me vast en we rennen samen weg.

Bij ons huis staan we stil. 'Ik ben zwak' zeg ik. Daarna zak ik door mijn benen. Verslagen zit ik op het gras. 'Nee Joanna, het is niet erg' Bella pakt me vast. 'Iedereen zou hier moeilijk vinden' zegt ze troostend. 'Jij niet' zeg ik. Bella schud haar hoofd. 'Ik ging er ook achter aan. Maar toen zag ik jou daardoor ik kwam bij zinnen.' Verbaasd kijk ik haar aan. 'Echt?' Vraag ik verbaasd. Ze knikt. Ik sta op. Op dat moment komen Alice en Renesmee aanlopen. 'En heb je hem opgegeten?' Vraagt Alice. Renesmee kijkt mij verbaasd aan. Langzaam schud ik mijn hoofd. 'Echt niet?' Alice klinkt enthousiast. Weer schud ik mijn hoofd. 'Wat is er gebeurd?' Renesmee kijkt me vragend aan. 'Jouw lieve vriendin, heeft tijdens de jacht bijna iemand opgegeten' Alice springt in het rond. 'Echt?' Vraagt Renesmee. 'Nee nep' zeg ik lachend. 'Het is niet erg' Renesmee knuffelt me. 'Iedereen kan dat gebeuren' Ik knuffel haar terug. Wat is ze lief. We lopen met zijn allen terug naar huis.

Als we binnen komen zit iedereen serieus om de tafel. 'Wat is er?' Ik kijk iedereen behoedzaam aan. Ze schuiven een brief naar me toe. Langzaam begin ik te lezen:

Beste familie Cullen,
Wij Hebben vernomen dat jullie een nieuw familielid hebben.  Ik zou haar graag in hoogst eigen persoon willen ontmoeten.
Met vriendelijke groet
Heer Aro

Verbaasd kijk ik naar de brief. 'Oké dat gaat over mij' zeg ik concluderend. 'Ik ga er wel heen, hij kan toch niet in mijn gedachte kijken... Bella wil jij ook mee?' Vraag ik. Bella knikt. 'Laten we het floo network gebruiken' Ik loop richting de haard. Als ik mijn floo heb gepakt en er in staat roep ik: 'Volterra' Ik voel de vlammen me op zuigenen het volgende moment rol ik uit een haard in een restaurant in Volterra. Bella komt achter me aan rollen. 'Shit de zon!' Mompelt ze. 'Laat mij maar' Ik pak mijn staf en richt die op Bella. 'Sonnitea' dan richt ik mijn staf op mezelf. Ik mompel de spell nog een keer. En dan stappen we het restaurant uit. We lopen door de zon naar de ingang van de Volturi. Als we daar eenmaal zijn, loop ik direct door naar beneden. Als we aangekomen zijn in de hal begroet Gianna de assistent ons. Voor de deur houden we stil. Ik pak de klink en doe de deur open.

*

herschreven op: 24/05/2020


Going to Hogwarts againWhere stories live. Discover now