✔19✔

1.4K 72 1
                                    

Die avond zitten Harry, Ron, Hermelien en ik op onze kamer. 'Harry, moeten wij niet nog wat vertellen?' Vraag ik geheimzinnig. Harry begint te lachen. 'Ja inderdaad' Hermelien en Ron kijken ons vreemd aan. 'Lien, kan je je nog die situatie met Malfidus herinneren?' 'Die bij het Verboden bos?' Ik knik. 'Nou Harry en ik hadden een déja vu, toch Harry?' Harry knikt. 'Ze heeft zijn neus gebroken.' 'Alweer' maak ik af, we beginnen te lachen. 'Daar hadden we bij moeten zijn.' Zei Ron. 'Zeker weten' zeg ik. 'Joanna, gebeurde er precies hetzelfde als toen voor het herfst bal?' Ik knik. 'Zullen we een spel doen?' Vraagt Harry, 'met smekkies in alle smaken?' Hermelien en Ron stemmen gelijk in, ik twijfel. 'Ach kom op doe gewoon mee,' zegt Ron. 'Één keer niet je dieet volgen is toch niet zo erg?' Vraagt hij. Ik twijfel nog steeds een beetje, 'weet je wat.? Ik doe het!' Zeg ik. 

Het volgende moment zitten we in een kringetje met de doos Smekkies in alle smaken om ons heen. 'Ron, jij eerst,' zeg ik terwijl ik de doos voor zijn neus hou. Hij pakt er Eem uit en stopt hem in zijn mond. Direct verandert zijn gezicht, 'ieuw snot!' Gilt hij bijna. We beginnen te lachen. Dan is het Hermeliens beurt, ze pakt een snoepje en stopt het in haar mond. Ze zucht en zegt: 'Noga' dan ben ik aan de beurt. Hermelien kijkt me een beetje bang aan als ik een snoepje pak. Ik ruik aan het snoepje, en ruik direct dat het chocola is. Snel stop ik het in mijn mond, het smaakt net als al het andere normale eten, naar karton. 'Chocolade' mompel ik. Harry is na mij en stopt ook een snoepje in zijn mond. 

Zo gaan we een paar rondes door. Uiteindelijk besluiten we true or dare te spelen. Als je een opdracht niet wil doen moet je iets vies drinken. 'Laten we dit gebruiken' zegt Ron. Hij zwaait met een zak. Ik loop snel naar hem toe en trek de zak uit zijn hand. 'Dat is mijn dieet, dat kan niet.' Zeg ik gauw. 'Kom op mogen we het niet proeven?' Ik twijfel heel erg. 'Eh, als straf?' Ik zeg het vragend. Iedereen knikt, Hermelien kijkt nog even bezorgd naar mijn bloedzak, maar dan stemt ze toch in. Ik giet voorzichtig het Dierenbloed in een witte beker. Gauw doe ik er een deksel op en een rietje in. Ik zet de beker in het midden van de kring en we beginnen het spel. 'True or Dare Joanna?' Begint Harry. 'Dare' zeg ik dapper. 'Loop naar de kamer van Fred en Goerge en gooi een glas water over hun hoofd.' Ik knik en sta op, snel loop ik de kamer uit en ga naar de kamer van Fred en George. Ik doe water in twee glazen, dan ga ik naast hun bed staan en gooi het op hun hoofd. Ze schieten overeind, maar ik ben al weggerend. Voor mijn schilderij kom ik tot stilstand en loop ik op een normaal tempo weer naar binnen. 'Done' zeg ik. 'True or Dare Ron?' Vraag ik. 'Dare' zegt hij ook. 'Kus Hermelien' ik kijk ze alle twee gemeen aan. Ron slikt en staat dan op, loopt rustig naar Hermelien, die ook is op gestaan, en drukt zijn lippen zacht op de hare. Ik geef Harry en highfive en neem ondertussen stiekem een slok uit de beker. Harry ziet het en begint te lachen. 'Ik dacht dat het goor was?' Vraagt hij lachend. 'Voor jullie is het goor ja. Maar voor mij is het heerlijk.' Ik lach om zijn gezicht. 

'True or dare Harry?' Vraagt Ron geheimzinnig. 'True' Harry kijkt Ron bang aan. 'Wat is er gebeurd tussen jou en Cho, na de vergadering van gisteren?' Ik begin te lachen, 'Ron is dat niet duidelijk?! Ze hebben me een potje staan zoenen, wow dat was erg.' 'Je hebt het gezien? Hoe?' 'Ik was mijn toverstok vergeten.' Harry kijkt me ongelovig aan. 'Joanna, de waarheid' Ik kijk zogenaamd verlegen naar de grond. 'Ik was nooit de kamer van Hoge Nood uit geweest, ik stond voor de boekenkast, toen jullie plotseling een potje begonnen te zoenen.' Hermelien en Ron proesten het uit. 'Jullie dachten dat jullie alleen waren, dus ik dacht ik zeg niks.' Ron en Hermelien komen niet meer bij. Ik geef ze allebei een 'zachte' klap op hun arm. Pijnlijk wrijven ze allebei erover heen. Ik hou mijn vinger voor mijn mond en zeg: 'shhh!!' Direct zijn Hermelien en Ron stil. Gauw gaan we door met het spel.

Om 2:00 uur is iedereen in slaap gevallen, behalve ik. Echt op dit soort punten haat ik het dat ik niet slaap. één uur is het stil, dan begint Harry te draaien. Hij zegt zacht: 'Nee, nee' dan draait hij zich weer om. Na een tijdje begint hij te schreeuwen, zo hard dat Hermelien en Ron wakker schrikken. 'Harry' Ik schud aan zijn schouder. 'Harry' Ik schud nog een keer. Er gebeurt niks, Harry blijft maar schreeuwen. 'Harry word wakker!' Schreeuwt Ron nu ook, maar er gebeurt nog steeds niks. Hoe diep kan hij slapen? Idioot!

Maar ik weet door Alice wat hij nu ziet dus ik heb medelijden. Ik doe nog een poging en schudt weer aan zijn schouder. 'Harry, word wakker! Ik zweer dat als je nu niet je ogen open doet, ik je opeet. Ik doe het hoor!' Verbaasd kijk Hermelien en Ron me aan. 'Hem opeten? Serieus?' Zegt Hermelien een beetje bang. Ik knik enkel. Dan ga ik weer door met Harry wekken. 'Harry, Harry? Oh kom op doe je ogen open kluns! Ik maak me zorgen Please!' 'Volgens mij helpt het niet' zegt Ron. 'Ik heb een idee, Let op!' Ik pak mijn stok en zeg: 'Legimens' Ik kijk in Harry's hoofd en ik zie zijn droom, uit het oogpunt van de slang. 'Harry, woord nu direct wakker!' Zeg ik hard. Dan ga ik weer uit zijn hoofd. Op dat moment schiet Harry overeind en schreeuwt 2 woorden. 'MENEER WEMEL!'

Going to Hogwarts againWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu