✔12✔

1.6K 85 24
                                    

Na Care for Magical creatures hebben we Charms. Zonder Slytherin gelukkig. We lopen richting het lokaal. Onderweg komen we Mayce tegen. Ik geef hem gauw een kus op zijn wang en een knipoog. 'Ik zie je bij de lunch' Schreeuw ik hem nog na. Snel lopen we door. In het lokaal zit niet alleen professor Sprout, maar ook professor Umbrigde. Umbridge is tot high inquisitor van Hogwarts. Ze heeft dus het recht om andere docenten te ontslaan. Heks die ze is. Ze kan toch niks zolang Dumbledoreer nog is.

'Dames en heren, we gaan beginnen' professor Sprout staat op zijn bureau stoel. Umbridge loopt door de klas. 'Vandaag gaan we herhalen' Professor Sprout pakt zijn wand. 'Wingardium Leviosa' een tafel vliegt omhoog. 'Nu jullie.' Iedereen pakt zijn of haar wand en begint met oefenen. Na 10 minuten geeft professor Sprout een nieuwe opdracht. Umbridge kijkt rond en stelt vragen aan leerlingen, over professor Sprout . Aan het eind van de les loopt Umbridge naar professor Sprout en laat naast zijn hoofd een meetlint vallen. Verontwaardigd klak ik met mijn tong. Umbridge hoort het en draait zich naar mij om. 'Ja, juffrouw Mountain?' 'Ik vind het niet kunnen dat u zo kleinerend doet tegenover professor Sprout' met mijn armen over elkaar kijk ik haar boos aan. 'Als u zijn lengte ziet, weet u dat ik hem kan kleineren.' Met een geniepig glimlachje wil Umbridge zich omdraaien. 'Niet grappig professor! Maar als we het zo gaan spelen-' Verbaasd draait Umbridge zich weer naar mij. 'Als we kijken op uw manier, dan mag ik u kleineren aangezien u kleiner bent dan ik.' Omber stampt boos de klas uit. Professor Sprout kijkt me dankbaar aan en zegt dat we weg mogen.

Het is pauze. Ik loop richting de great hall. Bij de deuren blijf ik staan. Twee handen bedekken mijn ogen. 'Rara wie ben ik?' Vraagt een stem. 'Omg Rick ben jij dat?' 'Wie is Rick?' Vraagt Mayce verontwaardigd. Heel hard begin ik te lachen. 'Het was een grapje' nog steeds grinnikend pak ik zijn hand. We lopen samen de great hall in. Plots ruik een een sterke geur. Bloed. Ik wil er naar toe rennen, maar Mayce houdt me tegen. 'Niet doen! Je kan dit weerstaan!' Maar dat kan ik niet, de geur werkt verslavend. Ik draai me om en wil er naar toe lopen, Mayce trekt me terug en duwt zijn lippen hard tegen de mijne. Ik ga er in mee en pak zijn haar vast. Ik hoor om me heen mensen fluiten, maar het maakt niet uit. Na een tijdje trek ik me los. De bloedgeur hangt er nog steeds, maar het doet me niks. Mayce kalmeerde me zonder dat ik het door had. Samen gaan we aan de tafel van Ravenclaw zitten. Zijn vrienden begroeten me direct. Aan de tafel van Gryffindor hoor ik Hermoine: 'Ahh wat schattig' zeggen. George gaat erover heen. 'Om van te kotsen' dat had hij echt niet moeten zeggen. Ik draai me om en kijk George aan.

'Is vriendschap niet genoeg voor je?' Vraag ik spottend. George kijkt me aan. 'Waarom hij?' Vraagt hij enkel. 'Mayce is de liefste jongen die ik ken.' George schiet achteruit. 'En wij dan?' Gekwetst kijkt George me aan. 'Ja de grappige helft van de tweeling is ook aardig.' George glimlacht. 'Toch Fred?' Ga ik door met een grijns. 'Ik ben toch ook de knapste.' Zeg Fred. 'Nee ik moet je helaas teleurstellen.' Gelijk roept George: 'HA' 'De knapste is namelijk Ron' grijnzend kijk ik hoe George' gezicht valt. 'Vrienden?' Vraagt hij. 'Vrienden.' Stem ik in. Ik glimlach nog even voordat ik me omdraai.

Na 5 minuten in de Great hall, sta ik op. In Mayce' oor fluister ik dat ik ga jagen. Ik sta op en vertel Hermoine hetzelfde. Dan loop ik de zaal uit, richting het forbidden forest.

Na 30 minuten loop ik het forbidden forest weer uit. Shit ik ben te laat voor Potions.
Aangezien de lessen toch al begonnen zijn, kan ik rennen naar Potions. Voor de deur blijf ik staan. Ik bereid me voor op een maand nablijven. Ik haal nog een keer diep adem en dan stap ik naar binnen. 24 paar ogen staren me aan, inclusief Snape. 'Ik uh, ik was...' 'Zeg maar niks! En ga zitten' snauwt Snape. Verbaasd blijf ik staan, geen strafwerk? Geen preek? 'Of wil je soms nablijven?' Vraagt hij vermakelijk. Ik schud gauw mijn hoofd. Snel ga ik zitten naast Ron. Ik zie beweging in een hoekje van de klas, Umbridge. De les is al een tijdje bezig als Umbridge de les verstoord. 'Hum hum' Geïrriteerd kijkt professor Snape op. 'Klopt het dat u gesolliciteerd hebt bij de baan voor Defense against de dark arts?' Snape knikt chagrijnig. 'Maar U bent het niet geworden?' Umbridge kijkt hem liefjes aan. 'Blijkbaar' antwoordt Snape langzaam. Ron proest het uit, waardoor ik hem met mijn schrift een klap op zijn hoofd geef. Snape geeft me een dankbare blik. 'Ron dat is niet grappig' fluister ik. 'Wel' hij proest het nog steeds uit. Ik sta op en begin hem te meppen. 'Auwwww au stop' Ron houdt zijn handen boven zijn hoofd. 'Stop dan met lachen' kaats ik terug. 'Oké ik beloof het' zegt hij met moeite, omdat ik hem nog steeds sla. Ik stop met slaan en ga zitten. Als ik om me heen kijk zie ik dat Umbridge ondertussen al weg is. Snel ga ik aan het werk. We moeten door met de Polyjuice potions, dus eigenlijk moet ik naast Harry zitten. Snel wissel ik met Goyle, die door toeval naast Harry zat. Harry en ik gaan aan het werk. Het schijnt dat hij, Ron en Hermoine in hun tweede jaar al een Polyjuice potion hebben gebrouwen en aangezien ik best goed ben in Potions, moet dit lukken.

Ik pak de gaasvliegjes en nog een aantal andere ingrediënten. Ondertussen roert Harry in de cauldron. Een ander half uur later zegt Snape dat we moeten opruimen. We zetten alles weg en plaatsen de cauldron op de plank. Dan lopen we het lokaal uit en gaan naar de common room. Waar we spelletjes spelen en huiswerk maken.

*

herschreven op: 14/06/2020

Going to Hogwarts againWhere stories live. Discover now