✔63✔

1K 56 28
                                    

Alice trekt me weg. 'Partner switch' roept ze naar Mayce. Grijnzend zwaai ik naar hem. Dan word ik vast gepakt door Jasper. 'Heb je het naar je zin?' Grijnzend kijkt hij me aan. Oh nee, dit gaat vervelend worden. 'Ja heel erg! het is zo gezellig!'

Jasper zwiert me in het rond en danst dan weer verder. 'Mayce kleedt je bijna uit met zijn ogen,' mompelt hij dansend. 'Ja ik maak het hem erg moeilijk.' Grijnzend kijk ik Jasper aan. Dan gaan mijn ogen richting Mayce en ze rollen bijna uit mijn kassen. Hij staat te dansen met Tanja.

Oké, niet jaloers zijn. Niet jaloers zijn! Jasper maakt naast me een beweging. 'Je bent jaloers!' fluistert hij in mijn oor. Mislukt. 'Wat? Hoe kom je daar bij?' Ik probeer neutraal te klinken. Wat ook mislukt.

Ik kan het niet helpen dat ik jaloers ben. Tanja valt op getrouwde mannen. Ze viel ook op Edward, ook al was hij met Bella. En dan nu met Mayce, ik zag haar blik tijdens de ceremonie, die was alleen maar gefixeerd op Mayce. Ik hoorde van Alice, dat toen ze ondergedoken zaten, dat Tanja Mayce ook probeerde te versieren.

Jasper kijkt me bezorgd aan. Ik wil net tegen hem zeggen dat het nergens voor nodig is, maar ik word weggetrokken. Het volgende moment dans ik met Edward. 'Alles goed?' Vraagt hij, 'ik zag de blik in je ogen.' 'nu we' mijn adem stokt in mijn keel, ze zijn niet geswitcht, ze dansen nog steeds. 'Oke, dit is nergens voor nodig! Je bent net met hem getrouwd! Jaloers zijn is niet nodig.' Spreek ik mezelf toe. Edward merkt nu ook waar ik gestresst om ben en knarst met zijn tanden. 'Ik had tegen haar gezegd dat ze uit zijn buurt moest blijven!' Boos kijkt hij naar Tanja. 'Ik fix dit wel' zegt hij tegen mij. Ik schud mijn hoofd, 'nee! Ik doe het!'

ik draai mijn oor naar hun toe en volg hun gesprek. 'Maar met mij dansen is toch heel gezellig?' Het is Tanja. 'Nou, uhm, ik wilde eigenlijk met Joan-' 'Maar met mij is het gezelliger!' 'Maar ik wil-' 'Met mij! Ja dat dacht ik al.' Ik loop naar hun toe en douw Tanja aan de kant. 'Partner switch!' Roep ik en ik pak Mayce ruw vast en druk mijn lippen op de zijne. Direct gaat hij erin mee. Ik ga met mijn handen door zijn haren en zijn handen dwalen af naar beneden. Na een paar minuten laten we elkaar los. 'Dat wilde ik al doen sinds ik je in die jurk zag! Waarom nam jij de leiding?' fluistert hij hees in mijn oor. 'Omdat ik van je hou.' Ik laat mijn hoofd tegen die van hem rusten. 'Ik hou ook van jou' mompelt hij zachtjes terwijl hij met zijn handen over mijn rug gaat.

Alice komt ons storen door te zeggen dat de toost zo gaat beginnen. 'Ik haal het drinken wel!' Zegt Mayce en hij loopt weg. Tanja wil achter hem aanlopen, maar ik trek haar aan haar haar naar achteren. 'AUW! Waar is dat voor nodig?' Boos kijkt ze me aan. 'Blijf uit zijn buurt oké?! Hij is getrouwd! Mocht je dat nog niet gemerkt hebben!' 'Wie zegt dat hij echt van je houd? Ik bedoel maar te zeggen. Hij krijgt je lieve kleine broertje erbij en zeg nou zelf, wie wil dat nou?!' Vol zelfvertrouwen kijkt ze me aan.

Oké ik moet zeggen, dat kwetst me. Maar dat laat ik niet merken.

'Zo'n broertje is beter dan een of andere Slet die achter getrouwde mannen aan gaat!' Kil kijk ik haar aan. 'Dat zeg je alleen maar omdat je jaloers bent!' 'Waarom zou ik jaloers zijn als ik zelf een fantastiche man heb en een dochter!' Tanja lijkt even van haar apropo. 'Een kind? Dat is niet mogelijk!' 'Eigenlijk is het wel mogelijk! Maar goed. Dit is mijn bruiloft en ik ben niet van plan om jou dat te laten verpesten, dus ik verzoek je nu de bruiloft te verlaten!' Boos kijkt Tanja me aan. 'Ik ga niet!' 'Is goed dan zorg ik wel dat je gaat.' Ik pak haar vast en verdwijnsel.

We landen op Antarctica. 'Wat heb je gedaan?' vraagt ze boos. 'Een betere vraag is: Wat heb jij gedaan? Ik ga! Doei!' Ik verdwijnsel weer voordat ze me vast kan pakken. Binnen een seconde land ik weer op de bruiloft.

Ik kijk om me heen en zie Alice en Edward knikken. Jasper en Emmet steken hun duim op en Hermelien kijkt me tevreden aan. Ik word op mijn schouders getikt en draai me om. 'Dat heb je goed opgelost, baby!' Ik glimlach door zijn woordkeuze. 'Laten we doorgaan met feesten.' mompel ik en ik pak hem vast.

Na de receptie gaan we weer terug naar het verboden bos. Daar wordt het feest voortgezet. Mayce en ik lopen voorop en komen dus als eerste aan bij de open plek. De plek is helemaal verandert. Er staan nu hapjes op de tafel en er staan zakken dierenbloed, die gecamoufleerd zijn, ook op tafel. Mayce en ik pakken allebei een beker van een halve liter en beginnen te drinken. Dit wordt leuk.

Uren later zijn alle gasten dronken en wij ook. Ik wist niet dat wij dronken konden worden van te veel dierenbloed, maar dat maakt niet uit.

Ik sta te dansen op de dansvloer en laat mijn lichaam leiden door de muziek. Na een paar minuten voel ik armen om mijn lichaam. 'Als je zo blijft dansen, dan houdt ik het zeker weten niet vol!' Ik begin te grijnzen en draai me om. 'Weet je nog wat ik zei: Try me!' En ik sla mijn armen om zijn nek.

Ik geef hem een klein kusje op zijn mond en laat dan mijn mond afglijden naar zijn nek. zachte grommen verlaten zijn mond. Ik grijns tegen zijn nek en stap naar achteren. 'Ik zie je nog wel!' Ik huppel richting Alice die met een geamuseerde grijns staat toe te kijken. 'Je maakt hem gek!' zegt ze met een grijns. Ik knik, 'weet ik.' En dan huppel ik verder. Ik loop naar Hermelien en geef haar een grijns. 'Waarom dans je niet met Ron?' 'Die danst met Belinda' ze kijkt verdrietig naar het dansende stel. 'Dans dan met Benjamin ofzo. Wedden dat hij jaloers wordt?!' 

Benjamin die ons gesprek gevolgd heeft snelt naar ons toe. 'Ik doe mee! Hermelien wil je deze dans van mij?' Ze giechelt en knikt. Ik zie Ron direct opkijken en met zijn tanden knarsen. Hij laat Belinda los en wil naar hen toe lopen. Snel grijp ik in, ik snel naar hem toe en pak hem vast. 'Partner switch!' Roep ik naar Belinda terwijl ik Ron, die verbaasd naar me kijkt' over de dansvloer loods.

'Oké, waarom heb je iets met Belinda als je tot over je oren verliefd bent op Hermelien?!' Valt ik direct met de deur in huis. 'Ik weet het niet, ik moet Belin kwijt. Maar ik wil haar kwetsen.' Ik pak een glas drank van een dienblad en geef die aan Ron. Het is firewhiskey. Ron slaat hem in een keer achterover en loopt richting Hermelien. Duwt Benjamin voorzichtig weg en drukt zijn lippen op die van haar. 'Yeeh GO Romelien!' Gil ik uit. Iedereen kijkt direct op, behalve Ron en Hermelien die elkaar nog steeds zoenen.

Fred en George komen naar me toe. 'Hij doet het wel goed hè?' Fred kijkt George aan. 'Ja beter dan verwacht!' Antwoordt die. 'Oh shut up guys!' Ze grijnzen nog even naar me en lopen dan weg. Ik kijk nog even naar Ron en Hermelien, maar word al gauw weggetrokken, naar de rand van het bos.

'Zouden ze het merken als we een uurtje verdwijnen?' Vraagt Mayce grommend. Ik haal mijn schouders op. 'Ik denk het niet?!' 'Dan heb ik wel lang genoeg gewacht!' Gromt hij voordat hij me dieper het bos in trekt.

✔✔✔✔✔✔✔✔✔✔
Hii,

Ik weet dat het allemaal een beetje.... tja.... ik heb er geen woorden voor.

Maar ik heb dus een vraag:

Willen jullie dat ik me opgeeft voor de Watty's 2017?

Er is namelijk nog een schijf wedstrijd en sommige van jullie zeiden dat ik daar aan mee zou moeten doen.... ik weet het niet want,ik weet niet hoe mensen mijn schrijfstijl vinden.

Naja, dat was het wel

Doeii

XXX Jonna❤

Going to Hogwarts againWhere stories live. Discover now