✔8✔

1.7K 86 4
                                    

'Ahh Bella wat leuk dat je hier ook bent' zegt Aro. Ze knikt stijfjes. 'Hoe gaat het met Renesmee?' Gaat Aro door. 'Ehh kunnen we terzake komen' onderbreek ik hem verveeld. Hij kijkt mijn kant op. 'Oh ja, jij bent vast Joanna' Aro komt mijn kant op en steekt zijn hand uit. Zelfverzekerd loop ik op hem af, wetend dat hij me toch niet kan lezen. Hij pakt mijn hand en sluit zijn ogen. Na 10 seconden doet hij ze weer open. 'Ahh magnifiek! Wat ben jij als ik vragen mag?' Ik kijk Bella aan, ze knikt. 'Ik weet alleen dat Edward mij ook niet kan horen en dat ik-' ik stop met praten en kijk Bella aan. Weet knikt ze. Dan ga ik door. Ik pak mijn staf. 'Aquamenti' mompel ik. Er verschijnt water. Ik draai mijn hand en doe hem omhoog, het water beweegt mee. Met grote ogen kijken alle leden van de wacht me aan. Snel laat ik het water zakken. Ook Aro kijkt me met open mond aan. 'Jane' zegt hij. Ik hou mijn stok in de aanslag. 'Pijn' zegt een klein meisje. Ik voel niks, kwaadaardig begin ik te lachen. Ik zwaai met mijn stok en roep: 'Stupefy!' Jane vliegt naar achter. Ik hoor mensen naar adem happen. 'Heks' hoor ik iemand mompelen. Ik draai me om. Een grote best wel knappe jongen kijkt me aan. 'Wat zei je?' Zeg ik dreigend. 'Je lijkt een heks' zegt hij. 'Nou zal ik je wat vertellen? Ik ben ook een heks' ondertussen zwaai ik mijn staf heen en weer. Dan richt ik mijn staf op hem. 'Patrificus Totalus' hij verstijfd en valt achter over. Ik maak de fout om mijn schild even uit me te duwen. Ik zak even in elkaar van Janes gave. Maar dan sta ik weer op mijn plek, en mijn schild zit veilig om mij en Bella heen. 'Wel wel,' zegt Aro. 'Een getransformeerde heks' gaat hij door. 'Dit is heel bijzonder' Ik kijk hem aan. 'Ja heel bijzonder. Ik zou zeggen verkoop me' ik kijk hem sarcastisch aan.

'Nee nee, doe nog iets' Aro kijkt me aan. 'Wil je nog iets doen, Joanna?' Ik kijk hem aan. 'Ja natuurlijk fijn dat je het vraagt' Ga ik verder terwijl ik hem dus eigenlijk vertel wat hij zou moeten zeggen. Wow ik heb een heel gesprek met mezelf. 'Ik heb een dier nodig' Ik kijk Aro aan. Hij draait zich om en geeft me een raaf. Ik hou mijn stok vast en richt hem op de raaf. 'Imperio' de raaf kijkt me aan. 'Ga op het hoofd van Jane zitten en poep erop' zeg ik nadat ik de raaf onder het fysieke schild heb gezet. De raaf vliegt naar Jane en gaat op haar hoofd zitten. Je hoort een scheet en opeens zit Janes hoofd onder de poep. Ik begin te lachen. Dan komt de raaf naar me toe. 'Finite' hij is weer normaal. Weer richt ik mijn stok, maar nu richt ik hem op Alec, die me boos aankijkt. 'Flipendo!' Zijn voeten schieten onder hem vandaan. Bijna gaat hij op zijn gezicht. Maar hij is een vampier, dus niet helemaal.
Bella begint te lachen. Ik lach ook. 'Nou wie wil  ook nog?' Ik kijk de vampiers uitdagend aan. 1 van de jongens stapt naar voren, ik weet zijn naam niet. 'Nou wat wil je?' Vragend kijk ik hem aan. 'Weet ik toch niet! Doe iets' Ik haal mijn schouders op. 'Als jij dat wilt.'
Ik richt mijn stok en zeg: 'Obliviate' het volgende moment zegt de jongen: 'Huh waar ben ik?! Wie ben jij?' Ik glimlach. 'Expecto Patronum' Ik zwaai weer met mijn stok. Een uil komt uit mijn stok. 'Bloodfire' mompel ik. Dan kijk ik Aro aan. 'Dat was het' zeg ik zelfverzekerd. 'Ja ja ik zie het.' Aro kijkt bedachtzaam. 'Wil je misschien bij ons komen?' Vraagt hij. Ik schud, 'Nee ik moet Zweinstein nog afmaken' een paar vampiers malen een geschrokken geluid. 'En daar bij, ik heb al een familie.' Nadat ik dat gezegd heb draai ik me om. Ik wenk Bella en wil weglopen. Als ik de deur open zie ik een glas water op Gianna's bureau staan. Met watersturing laat ik het de zaal in zweven. In het midden blijft het hangen. Ook maak ik wat wind. Van het ene op het andere moment is iedereen zeiknat. Ik maak een buiging en loop weg. Dan bedenk ik me iets. Ik loop weer terug en kijk Aro aan. 'Heb je misschien iemand die je toch al weg wilde hebben? Ik moet iets testen.' Aro kijkt verbaast en wenkt een vampier naar voren. Ik richt mijn stok en zeg: 'Avada Kadavra' de groene straal raakt de jongen voor me. Maar er gebeurt niks. Ik begin te lachen. 'Dankje en tot ziens' Ik maak weer een buiging en loop weg.

'Joanna, wat was dat voor spreuk?' Vraagt Bella. 'De killin curse,' Ik kijk haar aan. 'Ik wilde weten of het ons kon doden.' Bella knikt begrijpelijk. Ik pak haar hand en samen rennen we naar de zee.

Als we aan komen bij Huize Cullen aankomen, staat iedereen te wachten. 'En?' Vraagt Alice. 'Alsof je dat niet weet' lach ik. Ook Alice begint te lachen. Edwards ogen worden een beetje wazig als hij Alice' gedachten leest. 'Joanna, heb je echt Alec vervloekt?' Vraagt Edward met open mond. Ik knik. 'En ik ben erachter gekomen dat de Killing curse ons niet kan doden. Dus dit uitje was niet compleet nutteloos.' Ik kijk mijn familie aan. Dan besef ik iets. 'Shit, ik moet zo weer terug naar Hogwarts,' mompel ik. 'Oh ja, kom we lopen wel mee naar de haard' zegt Esmee. Ik knik, bij de haard ga ik erin staan. 'Hogwarts school of Witchcraft and Wizardry,' zeg ik. Ik voel het oh zo bekende gevoel, dat iemand je naar binnen slurpt. En het volgende moment sta ik in Dumbledore's kantoor.

'En Joanna een fijn weekend gehad?' Vraagt professor Dumbledore. Ik knik. 'Ik ga naar mijn common room, professor.' Dumbledore knikt. Dan loop ik zijn kantoor uit. Ik loop door het kasteel naar de fat lady. Daar aangekomen zeg ik het wachtwoord en duw ik het portret open. Ik word ontvangen door Hermoine. 'Joanna, ik dacht al dat je niet meer zou komen' Ik glimlach. 'Ik kan jou niet achterlaten' Hermoine krijgt een glimlach van oor tot oor. Dan zie ik George zitten. Hij kijkt ook naar mij. 'Moine, zullen we gaan? Ik heb geen zin in George.' Hermoine schud haar hoofd. 'Nee! Hij voelt zich mega schuldig, en daarbij ik moet je nog wat vertellen.' Ik haal mijn schouders op. Samen met Hermoine loop ik naar een sofa. Daar legt ze alles uit.

*

herschreven op: 24/05/2020

Going to Hogwarts againWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu