~3~

1.6K 60 3
                                    

'Sorry!' zeg ik gelijk. Ik draai me om en kijk in de ogen van een meisje. 'Maakt niet uit hoor! Het was ook mijn schuld! Ik keek ook niet uit!' zegt ze en er verschijnt een lief glimlachje op haar gezicht. 'Heb je gehuild? Je ogen zijn rood?' vroeg het meisje wijzend op mijn ogen. 'Ja.' Antwoord ik zachtjes. 'Ik heet Ilse.' zei het meisje de stilte onderbrekend. 'Hoi, ik ben Ally.' Zei ik zo aardig mogelijk. 'Waarom huilde je eigenlijk?' Ik moest even nadenken. Moet ik het wel zeggen tegen een wild vreemd meisje? Ik besloot het wel te zeggen. Ik moet het gewoon eventjes kwijt en zij lijkt me wel een aardig persoon. Misschien kunnen we vrienden worden. Vrienden zijn altijd welkom. 'Ik heb een soort van liefdesverdriet. Maar hier ik geef je mijn nummer dan leg ik het op de app uit, maar ik ga nu.' zeg ik. 'Doei!' hoorde ik nog en ging met de roltrap naar beneden en liep naar mijn moeders fiets.

Ik fietste naar huis, legde het wisselgeld en de boodschappen op tafel en liep naar mijn kamer en pak mijn telefoon. Ik zie dat ik een appje heb gekregen van een onbekend nummer. Vast van Ilse dacht ik. Bij die gedachte verscheen er een lachje op mijn gezicht. Zij is echt een nieuwsgierig typje! Ik zette haar in mijn contacten en begon met haar te appen.

*Haii*

*Heyy*

*En? Hoe zit het met je verdriet?*

Ik begon het hele lange verhaal te type.

*Wat erg!

*Laat maar zitten. Ik heb niet zoveel zin om er verder over te praten. En nogmaals sorry dat ik tegen je aan botste. Doei!*

*Maakt echt niet uit hoor! Byee!*

Ik liet me op mee bed vallen en keek naar het plafond. Ik voelde weer tranen in me ogen prikken. Niet weer huilen dacht ik in mezelf. 'Ally? Wat doe je?' hoorde ik iemand roepen. Ik veegde me tranen snel weg. Ik wist meteen wie het was, Kyra mijn beste vriendin. Ik liep naar het balkon en keek naast me. 'Hoi.' zei ze. 'Haii.' zeg ik. 'Zullen we iets doen samen.?' 'Ja leuk kom maar naar mij toe.' zei ik.

Kyra klom over het hekje van haar balkon en kwam naar mijn balkon. Niet bang worden! Er zit maar 20 cm tussen onze balkons. Kyra wees naar mijn ogen. 'je hebt gehuild! waarom? je mascara is namelijk uitgelopen.' 'Ja weet ik. Ik lijk net een zombie.' terwijl ik dat zei deed ik een zombie na. We begonnen te lachen.

'Vertel het maar.' zei Kyra terwijl ze me een knuffel gaf. Ik vertelde alles zelfs over Ilse. 'Dat is echt super erg voor je. Ik wist al dat je verliefd bent op Lucas- je hebt me veel over die jongen vertelt- maar dat hij een vriendin had dat wist ik niet.' Zegt Kyra. De tranen sprongen weer in mijn ogen en ik begon weer te huilen. Kyra gaf me een knuffel en ik voel me al stukken beter.

'Maar zullen we nog wat leuks doen?' vraag ik na dat ik mijn tranen heb weg geveegd. Ik heb nu best wel zin om iets leuks te gaan doen. 'Is goed, naar het winkelcentrum om te shoppen?' Stelde ze voor. 'Eh ja, hoor is goed.' Netflix kan wel even wachten! Ik wilde opstaan maar Kyra hield mij tegen. 'Maar eerst ga ik je mascara van je gezicht afhalen en je mooi opmaken. Zo kan je echt niet op stap!' 'Is goed.' Zeg ik lachend en ik laat haar haar gang gaan. Terwijl zij bezig is, zet ik eventjes een leuk liedje op.

Paar minuten later zag ik er beter uit. Je zag niet dat ik gehuild had. En nu naar de stad! We pakten wat geld en liepen naar beneden. Kyra pakte haar fiets en ik pakte mijn moeders fiets. En we fietsen naar de stad.

Ik zag daar Ilse fietsen en wilde haar voorstellen aan Kyra dus ik fietste naar haar toe en zei haar gedag. 'Hey!' antwoordt ze. 'Wie heb je bij je?' vraagt ze. Voordat ik antwoord kon geven, was Kyra me al voor. 'Ik ben Kyra. Ik ben de beste vriendin van Ally en jij bent vast Ilse?' 'Ja dat klopt. We zijn elkaar tegen gekomen in het winkelcentrum.' 'Ja ik ken het verhaal al!' antwoordt Kyra bot. Ik gaf haar een duwtje. Ze keek mij vragend aan.

'Ik en Kyra gaan. We gaan naar het winkelcentrum lekker shoppen.' zeg ik om een pijnlijke stilte te voorkomen. 'Oké, gaan jullie maar. Ik wil jullie niet ophouden. Doei!' zegt Ilse en ze fietst weg. Ik en Kyra liepen samen het winkelcentrum in. eerst gingen we naar de H&M. Ik vergeet snel mijn liefdesverdriet, want shoppen met Kyra is toch wel een van de leukste dingen die er bestaat. Opeens werd ik verbroken uit mijn gedachten.



I'm in loveWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu