~45~

766 27 2
                                    

De week vliegt al snel voorbij. Ik heb heel hard moeten leren voor de toetsen die ik gemist heb erdie eraan komen. Maar ondanks dat hebben Lucas en ik samen met Kyra, Ilse, Manouk en Daan het plan verder uitgewerkt. Hun willen er ook bijzijn als het gebeurt wat ik totaal snap. Ik zou het namelijk ook niet willen missen.

Vandaag is het zover! Met die gedachte sta ik op uit bed en maak me klaar voor de dag. Ik stap onder de douche en was mijn haar met een lekkere shampoo. Dan stap ik uit de douche en loop naar mijn kast toe. Wat moet ik aandoen? Vraag ik mezelf af. In ieder geval iets wat erg mooi is zodat Lars niks verdenkt. Ik kies uiteindelijk voor een donkerblauwe jeans met een wit shirtje en een spijkerjasje. Dan pak ik mijn krultang en doe die in het stopcontact en begin mijn haar te krullen. Ik hoor geklop op de deur en zeg: 'Kom binnen!' De deur gaat open en Lucas staat in de deuropening. 'Heyy!' zeg ik. 'Hoii! Zin in vandaag?' vraagt hij met een grijns op zijn gezicht. 'Ik heb zin in die grap die we gaan uithalen maar ik zou liever met jou naar de bios gaan en een filmpje pakken.' zeg ik terwijl ik mijn krultang neerleg en naar hem toe loop. Ik sla mijn armen om hem heen en geef hem een kus. 'Ummm Ally? Pas op dat je krultang niet weer voor een brandede lucht zorgt!' zegt Lucas. 'Oh ja!' zeg ik en ik pak snel weer mijn krultang op. 'Weet je nog die vorige keer toen dat gebeurde?' vroeg Lucas. 'Ja, dat was heel erg gênant voor mij!'

'Weet je echt niet waar mijn voetbalschoenen zijn?' vroeg Daan. Ik draaide op mijn stoel richting de spiegel. 'Nee! Dat heb ik al gezegd!' antwoordde ik een beetje geïrriteerd. 'Oké!' riep hij terug. Hij verdween uit de deuropening en ik draaide me weer naar mijn spiegel toe. 'Wat zie je er mooi uit in die dierenpak, ga je die ook aandoen vanavond?' vroeg een stem vanuit de deuropening.

Ik bloosde het is Lucas. En ik heb mijn dierenpak aan! Ik legde de krultang neer en draaide op mijn stoel naar de deuropening. 'Misschien, ik weet het niet.' Antwoordde ik. 'Staat je wel leuk' zei Lucas. 'Doe jij er dan ook eentje aan dan?' vroeg ik en ik grijnsde. 'Als jij dat wilt!' grapte hij terug. Ik keek hem aan. Wat is hij toch knap.

'Wat ruik ik?' vroeg hij. Ik bedacht wat een sterke geur heeft. Misschien stink ik. Oehhhh! 'Ehmm ik weet het niet' lieg ik. 'Ally, je krultang! Er komt rook vanaf!' riep hij en hij rende mijn kamer in. Hij boog over mijn heen en pakte de krultang van mijn bureau af. 'Dankje' zei ik opgelucht. Hij keek mij in mijn ogen aan. Wat ben je toch knap denk ik. En oh ja hij heeft een vriendinnetje. Ik verbrak de oogcontact en keek naar mijn bureau.

Oh nee! De tekening waarop ik Lucas na had getekend! Ik pakte mijn Engels boeken en leg die zo snel mogelijk op de tekening. Hopelijk heeft hij die niet gezien. 'Nogmaals dankje.' Zei ik. Ik pakte de krultang uit zijn handen en ging verder met mijn haar krullen. 'Lucassss, kom je we moeten echt gaan!' riep Daan vanuit zijn kamer. Hij heeft vast zijn voetbalschoenen aangedaan. 'Tot vanavond' zei Lucas en hij liep mijn kamer uit. Oh jeetje dat was gênant. Maar ik kan hem niet blijven ontlopen. Hij komt vanavond. Hij komt elke week als er een voetbalwedstrijd is. En de vakantie is ook al bijna voor bij dus zie ik hem elke dag weer op school. Oh jeetje, hoe ga ik dit doen?

'Maar toen ik die krultang pakte, zag ik een tekening van mij die jij had gemaakt. Mag ik die zien?' vraagt Lucas met een lieve stem. Ik knik en geef hem de krultang. Ik sta op en loop naar mijn boekenkast en haal daar mijn schetsboek uit. Ik neem weer plaats naast Lucas en geef hem mijn schetsboek. Terwijl erin baldert, krul ik mijn haar verder. Ik moet wel op tijd zijn voor de date! 'Ik lijk er echt op!' zegt Lucas als hij de tekening van zichzelf heeft gevonden. 'Wow! En die lijkt echt op Daan!' zegt hij. Ik lach maar af en toe. 'Vond je mij eigenlijk al leuk toen je die tekening maakte?' vroeg Lucas uit het niets. 'Ik vind je best wel lang leuk. Ik denk toen je de eerste keer hier was en dan een of twee weken daarna dacht ik echt wow! Hij is leuk!' zeg ik lachend. 'Ik wist het meteen al!' zegt hij en hij slaat zijn armen om mijn middel.

'Pas op voor de krultang!' zeg ik en hij begint te lachen. 'Beloof je me dat je niet met die gast gaat zoenen?' vraagt hij nog steeds met zijn armen om mijn middel. 'Ik kan niks beloven! Het moet wel geloofwaardig blijven.' zeg ik naar de waarheid. 'Word je anders jaloers?!' zeg ik plagend. 'Misschien een beetje.' geeft hij toe. 'Maar ik geniet er niet van hoor! Als je dat soms dacht.' zeg ik en ik haal de krultang uit het stopcontact. Ik wurm me uit Lucas zijn armen en ga een stap achteruit zodat hij mij helemaal kan zien. 'En? Hoe zie ik er uit?' vraag ik. 'Te goed voor woorden!' zegt hij lachend en hij plant zijn lippen op de mijne.

I'm in loveDonde viven las historias. Descúbrelo ahora