~37~

790 30 6
                                    

'Opstaan!' hoor ik Daan in mijn oor schreeuwen. Ik peer op en zit overeind in mijn bed. Nou het bed van het huisje waar we slapen in Spanje. Met tegenzin sta ik op en ga ik onder de douche staan. Ik word wat wakkerder en nu heb ik zin om hier weg te gaan. Terug naar huis. Terug naar mijn vrienden. Opgewekt pak ik mijn tas in en sjouw niet veel later de koffer in de taxi die voor ons staat te wachten. 

Op weg naar het vliegtuig, denk ik aan de toetsen die ik in moet halen. Dat zijn er wel wat. Ik heb hier ook moeten leren. Ook al is dat er niet echt van gekomen, maar alsnog. Na het weekend dat ik terug kom heb ik een Nederlands proefwerk en moet ik bijna alle toetsen inhalen die ik heb gemist. Dus ik moet weer hard aan de bak als ik thuis ben aangekomen. Maar zo ver is het nog niet. 

Aangekomen op het vliegveld, hebben we in wat winkeltjes gekeken. Van mijn ouders mocht ik iets kopen dus heb ik een toblerone (Ken je het niet? Dan ben je gek! Probeer het! Het is gewoon god-de-lijk!) reep gekocht. Niet die kleine maar die iets grotere. Heerlijk! Nadat we winkeltjes in en uit zijn gegaan, zijn we naar onze gate toe gelopen en wachten we op het vliegtuig. Eerder zijn we al door de douane gegaan en hebben we onze koffers weggebracht. 

'En hoe zit het tussen jou en Ilse?' vraag ik aan Daan als we in het vliegtuig zitten. Ik zie dat hij deze vraag niet verwacht had. Ik moet het toegeven het kwam uit het niets maar toch ben ik erg nieuwsgierig. 'We hebben nog niet iets officieels, maar daar ga ik verandering in brengen, denk ik.' zegt hij.  Ik knik goed keurend. Ze zijn zo schattig samen! Toen ik ze zag kussen toen we zo genaamd gingen verhuizen, vond ik het er erg schattig uit zien!  

We zijn aangekomen op Schiphol! Eindelijk! De vliegreis leek korter dan verwacht, maar toch heb ik me niet echt verveeld. Ik heb muziek geluisterd, een beetje gebladerd in tijdschriften, film gekeken en ik heb gewoon uit het raam gestaart. 'Ik moet even naar de wc!' deelt mijn moeder mee. We lopen naar de wc en wachten tot ze klaar is en lopen dan door om onze koffers op te halen. Ughhh! Dit duurt lang! Na denk ik een halfuur hebben we eindelijk onze koffers. We lopen naar buiten toe en zoeken onze auto. Als we die gevonden hebben, laden we de auto in en vertrekken we. 

'We zijn er!' roep ik blij als mijn vader de auto parkeert. Ik stap de auto uit en pak mijn koffer. We lopen de flat in. Mijn vader opent de voordeur en ik ren naar binnen naar mijn kamer. Ik twijfelede of ik eerst bij Lucas langs moest gaan. Ik heb toch niet aangebeld, omdat ik er waarschijnlijk erg moe uitzie. Ik ga morgen wel met hem en de rest afspreken. Ik plof op mijn bed neer. Aghhh! Wat heb ik mijn bed gemist! Toch liggen van alle bedden waar ik ooit op heb geslapen deze het beste. Ik pak mijn koffer uit en app mijn vrienden dat ik ben aangekomen en dat we morgen echt moeten afspreken. Waarschijnlijk gaan we echt lachen om deze afgelopen week. 

Ik maak me een beetje toonbaar en dan rijden we met de auto naar de Macdonalds. Ik neem frietjes en kipnuggets, heerlijk! Mijn ouders en Daan staan in de rij om de bestelling op te nemen. Ik loop naar boven en loop de wc binnen. Ik doe mij haar een beetje goed en ga plassen. Ik kijk in de spiegel en zie dat ik lekker bruin ben geworden! Gelukkig, de verbrande plekken zijn weg getrokken. Ik loop de wc uit en bots tegen iemand aan. 

'Sorry!' roep ik gelijk. Dan kijk ik omhoog en zie dat ik tegen Lars ben aan gebotst. Op dit moment wenste ik dat we wel waren verhuist. 'Maakt niet uit. Maar hoe gaat het?' 'Goed.' zeg ik een beetje afwezig door een trilling van mijn mobiel. Ik pak mijn mobiel uit mijn zak. Ik zie dat ik een berichtje heb van Lucas! Spontaan begin ik te huilen. 

'Wat is er?' vraagt Lars een beetje in paniek. Ik ben nog steeds in shock om iets te zeggen. Ik... ik kreeg net een berichtje van Lucas. Daarin... daarin stond dat... dat hij het uit maakt. Waar komt dit vandaan. Van de shock laat ik mijn mobiel vallen op de grond. Lars duikt naar beneden en pakt hem op. Ik zie dat hij kijkt op het scherm. 'Wat?!' zegt hij boss. Er stromen weer tranen over mijn wang. 'Hij heeft het uitgemaakt?!'

I'm in loveWhere stories live. Discover now